Konya
20 Eylül, 2024, Cuma
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Kurtulmuş'tan Bakanlar Kurulu sonrası bayram müjdesi

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, bayram öncesi iki müjde vererek, "23 Eylül Çarşamba günü saat 00.00'dan 28 Eylül saat 07.00'a kadar otoyol ve köprülerin ücretsiz olması, ayrıca toplu taşımanın ücretsiz olmasını bugün Bakanlar Kurulu'nda imzaladık" dedi.

BaÅŸbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan KurtulmuÅŸ, Çankaya KöÅŸkü'nde gerçekleÅŸtirilen ve yaklaşık 7,5 saat süren Bakanlar Kurulu toplantısının ardından basın mensuplarına toplantıda görüÅŸülen konulara iliÅŸkin açıklamalarda bulundu. KurtulmuÅŸ, 63. hükümetin ilk Bakanlar Kurulu'nun yapıldığını belirterek, "Yeni hükümetin millet için hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bu hükümetin Türkiye'de bir ilk olduÄŸunu biliyoruz. Geçici seçim hükümetinin 4 temel özelliÄŸi var. Bunlardan birisi anayasanın 114 ve 116. maddelerine göre kurulması. bu özelliÄŸiyle bir ilktir. Bu tecrübeyi Türkiye olarak yaşıyoruz. Türkiye'de iÅŸleyen bir demokrasinin var olduÄŸunu, bugün ilk toplantısının son derece baÅŸarılı bir ÅŸekilde gerçekleÅŸtirilmiÅŸ olması Türkiye'de iÅŸleyen demokrasinin var olduÄŸunun göstergesidir. Türkiye hükümetsiz kalmadı, yönetimde bir boÅŸluk olmadı" dedi.

Bu hükümetin ikinci temel özelliÄŸinin anayasal bir zorunluluktan kaynaklanıyor olması' olduÄŸunu anlatan KurtulmuÅŸ, "Anayasal zorunluluk çerçevesinde milletvekili olan Sayın BaÅŸbakanımız Ahmet DavutoÄŸlu'nun görevlendirmiÅŸ. Bu teklifi kabul ederek 63. hükümette yer alanlar da bireysel sorumlulukları çerçevesinde bu hükümetin içinde yer almaktadır" diye konuÅŸtu.

KurtulmuÅŸ, üçüncü özelliÄŸinin farklı toplumsal kesimden gelen insanları temsil ediyor olması olduÄŸunu belirterek, "Bütün bakan arkadaÅŸlarımız her birisi eÅŸit sorumluluklara sahiptir. Bu eÅŸit sorumluluÄŸun gereÄŸi olarak da uyum içerisinde ilk toplantıda bunu gösterdi, 63. hükümet Türkiye'de yüksek temsil gücüyle görevlerini sürdürecektir" ifadelerini kullandı.

Dördüncüsünün, bu ülkeyi suhuletle seçime götürecek olması olduÄŸunu kaydeden KurtulmuÅŸ, "Bir taraftan yönetimde boÅŸluk bırakmamak için üzerine düÅŸen sorumlulukları yerine getirecek. demokratik bütün kuralları iÅŸleterek, hem de hukuku saÄŸlayarak Türkiye'yi seçime götürmektir" dedi.Bakanlar Kurulu'nun 1 Eylül Dünya Barış Günü'nde toplandığını anlatan KurtulmuÅŸ, "Bütün insanlığın barış gününü kutluyoruz. Barış gününün, yeni bir soluk yeni bir anlayış getirmesini diliyoruz. Suruç'ta baÅŸlayan katliamla birlikte, ölümlerin insani kayıpların ortaya çıkmış olması hepimizi derinden yaralıyor. Buradan barış çaÄŸrısı yapmayı hükümet olarak bir sorumluluk olarak hissediyorum" ÅŸeklinde konuÅŸtu.

BAKANLAR KURULU'NDA ELE ALINAN KONULARBugün Bakanlar Kurulu'nda ele alınan konulardan bir tanesinin Milli EÄŸitim Bakanlığı'nın okulların açılmasından önceki durumu, diÄŸer bir konunun da bütçe ile ilgili olduÄŸunu belirten KurtulmuÅŸ, sel felaketi nedeniyle Hopa'da yaÅŸananlar, Hopa ve çevresinde yapılacakların ele alındığını söyledi. 24 AÄŸustos'ta Hopa'nın büyük bir sel felaketi ile karşılaÅŸtığını ve 8 vatandaşın hayatını kaybettiÄŸini belirten KurtulmuÅŸ, yarım saat içinde AFAD'ın bölgedeki ekiplerle müdahale edebildiÄŸini ifade etti. KurtulmuÅŸ, 882 personelle olaya müdahale edildiÄŸini anlatarak, 11 milyon ödenek gönderildiÄŸini ifade etti. Zarar tespitlerinin 4 Eylül'e kadar yapılacağına dikkati çeken KurtulmuÅŸ, artan yağışların devam ettikçe problemlerin artacağına iÅŸaret etti. KurtulmuÅŸ, orta vadede bu anlamda deprem ve heyelan risklerinin Türkiye çerçevesinde güncelleneceÄŸine, DoÄŸu Karadeniz'deki sel ve heyelan risklerinin güncellenmesi yönünde adımların atılacağına iÅŸaret etti.Çiftçilerin zararlarının da karşılanacağını anlatan KurtulmuÅŸ, esnafların kamu borçlarının erteleneceÄŸini söyledi.

Milli EÄŸitim Bakanlığı'nın yapmış olduÄŸu faaliyetleri de toplantıda ele aldıklarını belirten KurtulmuÅŸ, Milli EÄŸitim Bakanlığı bütçesinin artışında yaÅŸanan orana dikkat çekti. KurtulmuÅŸ, bundan sonraki süreçte eÄŸitimin kalitesinin artırılması için müzakerede bulunduklarını kaydederek, "Bu çerçevede, Eylül ayı içinde 37 bin öÄŸretmen ataması yapılacak" dedi.

"BÄ°N 401 DERSHANE ÖZEL OKUL OLDU"Dershaneler meselesine iliÅŸkin deÄŸerlendirmede bulunan KurtulmuÅŸ, "bundan sonra isteyen dershanelerin özel okula dönüÅŸmesi için kapı açık bırakılacaktır. SBS'nin zaman içinde dönüÅŸtürülerek kaldırılması, TEOG'la birlikte geliÅŸen süreç aslında dershanelere ihtiyaç olmadığını ortaya koydu. dershane sahipleri, öÄŸrenci ve velileri maÄŸdur etmeden gerekli kriterler ortaya kondu. Gerekli uygulamalar yapıldı. Bin 401 tanesi dershaneden özel okul olmaya döndü, bundan sonra özel okula dönmek isteyenlerin müracaatları olabilecek" diye konuÅŸtu.

Mesleki eÄŸitimle ilgili kapsamlı bir çalışma yapılacağına dikkati çeken KurtulmuÅŸ, odalar, üniversiteler tarafından hazırlanan raporla gerekli adımların atılacağını söyledi. KurtulmuÅŸ, Türkiye'de derslik konusunda ciddi geliÅŸmeler kaydedildiÄŸini belirterek, "Yaklaşık 234 bin yeni derslik yapıldı. Her yıl 1 milyon 300 bin yeni evladımızın eÄŸitim sıralarına geldiÄŸini düÅŸünürsek, hala derslik açıklarımızın olduÄŸu aÅŸikar. Aradaki açığı kapatmak için hayırseverlerin de devreye gireceÄŸi yeni bir programı konuÅŸtuk. Bundan sonra isteyen hayırseverlerin derslik yapabilmesi, annelerin babaların isimlerinin bu okullara verilmesi, artan terör dolayısıyla ÅŸehitlerimizin adının bu okullara verilmesini benimsemiÅŸ bulunuyoruz" ÅŸeklinde konuÅŸtu.

2016 YILI BÜTÇE SÜRECÄ°2016 yılı bütçe süreciyle ilgili detaylı bir görüÅŸme yaptıklarını anlatan KurtulmuÅŸ, "17 Ekim'e kadar merkezi yönetim bütçesi TBMM'ye gönderilecektir. Orta vadeli program hazırlanacaktır. Bütçeyle ilgili perspektif ortaya konacaktır. 2016 yılı Merkezi Yönetim Bütçesi ortaya konulacaktır. Bu hükümet her ne kadar geçici hükümet olsa da anayasal sorumluluÄŸa sahiptir. Bütçeyle ve diÄŸer alanlarda da herÅŸeyi gerekli ÅŸartlarla yerine getireceÄŸiz.

MÜJDELERBakanlar Kurulu toplantısında alınan kararların ardından vatandaÅŸlara müjdeler veren KurtulmuÅŸ, "23 Eylül çarÅŸamba günü saat 00.00'dan 28 Eylül saat 07.00'a kadar otoyol ve köprülerin ücretsiz olması, ayrıca toplu taşımanın ücretsiz olmasını bugün Bakanlar Kurulu'nda imzalamış olduk. Kurban Bayramı tatili öncesinde BaÄŸkur, SSK, iÅŸçi ve tarım iÅŸçilerinin, 4C'lilerin alacakları maaÅŸların ödemeleri yapılacak" dedi.KurtulmuÅŸ, Bakanlar Kurulu'nun bundan sonra 15 günde bir yapmayı planladıklarını ifade etti. Bu heyetin anayasal sorumluluÄŸunu yerine getireceÄŸine inandıklarını söyleyen KurtulmuÅŸ, Türkiye'nin hangi iÅŸleri yapılması gerekiyorsa sanki uzun süreli bir hükümetmiÅŸ perspektifiyle ele alacağız.KurtulmuÅŸ, açıklamaları sonrası gazetecilerin sorularını cevapladı. Bir gazetecinin, "Bugün Ä°pek Koza grubuna yönelik yapılan operasyona' iliÅŸkin sorusuna KurtulmuÅŸ, "Bakanlar Kurulu'nda bu konu gündeme gelmedi. Bir gruba ait olarak operasyon, soruÅŸturma süreci sürdürülüyor. 5 kiÅŸi gözaltına alındı, ÅŸüphelilerden birisinin yurtdışında olduÄŸu biliniyor. Bu devam eden bir soruÅŸturma" karşılığını verdi.

HDP'LÄ° BAKANLARIN KABÄ°NE DIÅžI KALABÄ°LECEĞİ Ä°DDÄ°ALARIBaÅŸka bir gazetecinin, "Bakanlar Kurulu'nda iki HDP'li üye var. Devlet politikalarına aykırı hareket etmeleri doÄŸrultusunda, anayasanın 109. maddesi gereÄŸince kabine dışı kalmaları söz konusu mu?" sorusuna KurtulmuÅŸ, "Ä°lk toplantımızda çok güzel konularına hakim olan bir Bakanlar Kurulu olarak toplantımızı gerçekleÅŸtirdik. Milli EÄŸitim, bütçe ile ilgili geliÅŸmeler çok detaylı konuÅŸtuk. Hiçbir uyumsuzluk görmedik. Varsayım üzerinden hareket etmeyiz. Burada bir koalisyon kurulmadı. Normal bir süreç olsaydı bu tartışmaların hiçbirisi gündeme gelmezdi. Birilerinin seçim kampanyası üzerinden malzeme oluÅŸturmasına hiçkimsenin müsaade etmemesi lazım. Bu hükümet anayasadaki haklarını kullanmak bakımından baÅŸka hiçbir hükümetten farkı yoktur. Bunu yaparken herkes görev bilnici içinde, bu 4 temel vasfa sahip olduÄŸumuzda Bakanlar Kurulu'nda arkadaÅŸlarımız bunu görüyorlar" karşılığını verdi.

KAMUDA ATAMALARIN SINIRLANDIRILMASIHükümetin kurulması ile birlikte kamudaki atamaların sınırlandırılmasına iliÅŸkin soruya KurtulmuÅŸ, "Böyle bir konu gündeme gelmedi. Seçim hükümeti olduÄŸu için, insanlar bazı ÅŸeyleri bilmediÄŸi için buradan spekülasyonlar yapılıyor. 1991 yılından itibaren hükümetlerin aynı genelge çıkarılmış. Bu atama yapılmayacak anlamına gelmiyor. Atama yapmak için zaten normal zamanlarda istiÅŸarenizi BaÅŸbakanla yapıyorsunuz. BaÅŸbakanla istiÅŸare yaparak, sorarak yapan genelgedir. Bunu çıkarmayan hükümetler de var. Birçok hükümetler bunu gerçekleÅŸtirmiÅŸtir. Bu geçici bir genelgedir, bakanlıklar yerine oturana kadar" cevabını verdi.

SEÇÄ°M GÜVENLİĞİSeçim güvenliÄŸine iliÅŸkin deÄŸerlendirmede bulunan KurtulmuÅŸ, "Ä°çiÅŸleri Bakanımız son durumla ilgili bir sunum yapıyorlar. yarın MGK'nın önemli konularından biri bu olacaktır. Barut kokuları, bomba sesleri, silah sesleri arasında saÄŸlıklı bir seçimin yapılması mümkün deÄŸil. Gerçekten barış diyenlerin silahların terk etmesi ve topraÄŸa gömmesini arzu ediyoruz. Bu seçim, bunun göstergesi olacaktır. Samimiyetle barış diyorsak bir elimizde kalaÅŸnikof bir elimizde halay çekemeyiz. Bir elimizle oy atıp diÄŸer elimizle bomba atamayız. Her vatandaşımız özgürlük içinde seçimini yapsın. Bunu güvenlik kuvvetleri olarak saÄŸlayacak bütün tertibatı alacağız. Herkesin bu konuda duyarlı ve samimi olmasını, bütün siyasi partilerin de seçim güvenliÄŸi konusunda da desteklemesini arzu ediyorum.

KurtulmuÅŸ, bireysel kredilerde vade artışına gidileceÄŸi yönündeki haberlere iliÅŸkin, "Tamamıyla piyasanın ÅŸartlarına göre ele alınacak husustur. Bu konuyla ilgili hükümetimize gelmiÅŸ bir çalışma yok. Piyasadaki geliÅŸmelere baÄŸlı bir husustur" diye konuÅŸtu.  

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDÄ°M
  • 0
    ALKIÅž
  • 0
    KOMÄ°K
  • 0
    Ä°NANILMAZ
  • 0
    ÃœZGÃœN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

BaÅŸka haber bulunmuyor!

tokyobet-tokyobet-nerobet-tokyobet-goldenbahis-tokyobet-levabet-ngsbahis-ngsbahis-goldenbahis-ngsbahis-levabet-levabet-goldenbahis-ngsbahis-ngsbahis-tokyobet-nerobet-ngsbahis-levabet-levabet-goldenbahis-ilelebet-betibom-ajaxbet-trendbet-anadolucasino-heybet-paribahis-aresbet-Deneme bonusu veren siteler-Deneme bonusu veren siteler-Deneme bonusu veren siteler-Deneme bonusu veren siteler-Deneme bonusu veren siteler-Deneme bonusu veren siteler-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-tokyobet-tokyobet-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-nerobet-pusulabet-piabet-pusulabet-masterbetting-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-pusulabet-pusulabet-masterbetting-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-masterbetting-masterbetting-masterbetting-pusulabet-pusulabet-pusulabet-casibom-aresbet-tokyobet-tokyobet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-g�venilir casino siteleri-aresbet-Deneme Bonusu-aresbet-aresbet-deneme bonusu-