Konya
20 Eylül, 2024, Cuma
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

O çocukların masum yüzlerinin hesabını bu insanlık veremez

O çocukların masum yüzlerinin hesabını bu insanlık veremez
Yıldırım, Esed rejiminin İdlib'de kimyasal silah kullanımına ilişkin "Bir rejimin başındaki adam kimyasal gazları çocukların üzerine göndermekten zerre endişe etmedi. O çocukların size gülümseyen o masum yüzlerinin hesabını bu insanlık veremez" dedi

BaÅŸbakan Binali Yıldırım, BaÅŸbakanlık Dolmabahçe Ofisi'nde sanatçılarla bir araya geldiÄŸi toplantıda, sanatçıların, bu milletin kalbine dokunan, hafızasında yer eden eserlerle toplumsal bilincin oluÅŸmasında çok büyük katkıları olduÄŸunu dile getirdi.

BaÅŸbakan Yıldırım, 15 yıl boyunca Türkiye'nin her alanında standartlarını yükseltecek, itibarını içeride ve dışarıda artıracak birçok iÅŸe, projeye, hizmete imza attıklarını ve atmaya devam ettiklerini kaydetti. 

Türkiye'nin sahip olduÄŸu kültürel mirası, estetik deÄŸerleri ve medeniyet birikimini koruyarak güçlenmesini, hayati derecede önemsediklerini belirten Yıldırım, "Hükümet olarak bizim kalkınma vizyonumuz hiçbir zaman ekonomiyle sınırlı olmadı. Türkiye'nin gücüne, medeniyet birikimine uygun olarak, kültür ve sanat alanındaki kalkınma da aynı derecede önemliydi. Ekonomik kalkınmasını, beÅŸeri ve kültürel kalkınmayla bütünleÅŸtirmeyen ülkelerin gücünü devam ettirme ÅŸansları yoktur. Hükümet olarak her zaman sanat ve sanatçının yanında olacağımızı bir kez daha ifade etmek isterim. Ä°ktidarımız boyunca kültür ve sanat etkinliklerine ayrı bir önem verdik. Gerek yurt içi faaliyetlerde gerekse yurt dışında birçok projeyi destekledik. Ecdattan bize miras kalan eserlerin ihya edilmesi çalışmalarına hız kesmeden devam ediyoruz. Bugüne kadar Türkiye ve Osmanlı coÄŸrafyasında kültürel mirasımız olan 5 bin eserin onarımını gerçekleÅŸtirdik." diye konuÅŸtu.

"Türk sinemasına rekor düzeyde destek saÄŸlandı"

BaÅŸbakan Yıldırım, Türk sinemasına Cumhuriyet tarihinde rekor düzeyde destek saÄŸlandığına deÄŸinerek, "Verilen destekleri 15 yıl içinde tam 35 kat artırdık. 1990-2002 yılları arasında Türk sinemasına verilen destek bugünkü parayla sadece 18 milyon lirayken, 2002-2016 arasında 640 milyon destek saÄŸladık." dedi.

Desteklerle birlikte vizyona giren film, izleyici sayılarında da önemli artışlar olduÄŸunu aktaran Yıldırım, ÅŸunları kaydetti:

"Örnek vermek gerekirse 2002'de sinema izleyicimiz sadece 23 milyondu. Bugün 59 milyon. Neye raÄŸmen? Artık sinemalar insanların ellerinde, cep telefonlarında, bilgisayarlarında, seyahatte, iÅŸte, her yerde bu filmlere, her türlü görsele ulaÅŸmak mümkün. Buna raÄŸmen sinema kültürünün yaÅŸatılması için azami gayret gösteriyoruz. Aynı ÅŸekilde 2002'de vizyona giren yerli film sayısı sadece 9. Kocaman bir yılda sadece 9 yerli film çekilmiÅŸ. 2016'da bu sayı 135'e ulaÅŸmış. Yerli film izleyici sayısı 2 milyondan 31 milyona çıkmış. Kültür Bakanlığı rakamları. Ä°tirazınız varsa ona, memnuniyetiniz varsa bana. 

Sadece bu rakamlar bile aslında nereden nereye geldiÄŸimizi göstermektedir. Ama ne yazık ki bazen ülkemizde faydasız tartışmalar birçok alanda yaptığımız bu çalışmaları, bu önemli geliÅŸmeleri gölgelemeye devam ediyor. Gençdes Projesiyle, gençlerimizin kültürel sanat faaliyetlerine katılımını hedefliyoruz. Proje kapsamında 2016'da 50 milyon kaynak ayırdık, kullandık. Bu yıl da 54 milyon aynı amaç için kaynak ayırdık. GeçtiÄŸimiz ay 3. Milli Kültür Åžurası gerçekleÅŸti. Bugün aramızda ÅŸurada bizimle beraber olan deÄŸerli isimler de var. Åžurada birbirinden deÄŸerli birçok ismin bütün sanat dalları ve faaliyet alanlarıyla ilgili görüÅŸlerini, taleplerini, tavsiyelerini aldık. Bir yol haritası belirledik. Gelecek 3 yıl içinde bu kararlar, peyderpey hayata geçecek. Aynı zamanda ÅŸurada güzel de bir söylem ortaya çıktı. Dünyanın iyiliÄŸi için Türkiye."

Esed rejiminin İdlib'de kimyasal silah saldırısı

BaÅŸbakan Yıldırım, "KeÅŸke daha güzel haberler duyabilseydik. Bu sabah Suriye'de, Ä°dlib'te yaÅŸanan insanlık dışı vahÅŸet, maalesef hepimizi derinden ÅŸok etti. Bir rejimin başındaki adam, kimyasal gazları çocukların, kadınların üzerine göndermekten zerre kadar maalesef endiÅŸe etmedi. O çocukların cansız bedenleri gözünüzün önüne geldiÄŸinde, gözleri açık size gülümseyen o masum yüzlerinin, onun hesabını bu insanlık veremez. Ümit ederim ki BirleÅŸmiÅŸ Milletler, bu konuyu ciddiyetle ele alır ve Suriye'deki bütün kimyasal silahların imha edilmesi yönünde önemli bir adım atar. Bunu yapanlara da gereken cezayı insanlık adına verir. Bu konuda zayıf da olsa ümidimizi muhafaza ediyoruz." diye konuÅŸtu. 

"Ä°nsanlığın ölmediÄŸini bütün dünyaya gösterdik"

Türkiye'nin başından beri Suriye'de yaÅŸanan felaketten, masum, korunmasız insanların en az etkilenmesi, en az zarar görmesi için büyük fedakarlık gösterdiÄŸini dile getiren Yıldırım, "3 milyondan fazla, canını kurtarmak için toprağından, yerinden yurdundan ayrılmak zorunda kalan çaresiz insana kucak açtık. EkmeÄŸimizi, soframızı, evimizi paylaÅŸtık. Bu bize yakışan bir ÅŸeydi. Biz, bize yakışanı yaptık, yapmaya da devam edeceÄŸiz. Çünkü bizim geçmiÅŸimizde, inancımızda, geleneklerimizde bu var. Ä°nsanlığın ölmediÄŸini, hala insanlığın yaÅŸadığını bütün dünyaya gösterdik." ifadelerini kullandı.

BaÅŸbakan Yıldırım, bölgede her gün tahminleri altüst edecek deÄŸiÅŸiklikler yaÅŸandığını, bu deÄŸiÅŸikliklerin hiç de yürek ferahlatıcı, iç açıcı deÄŸiÅŸiklikler olmadığını dile getirdi. 

Suriye'yi konuÅŸurken, Irak'ta, Kerkük'te bir oldubitti ile karşı karşıya gelindiÄŸine iÅŸaret eden Yıldırım, ÅŸunları kaydetti:

"Kerkük'ün geleneksel tarihi yapısını deÄŸiÅŸtirecek ve oradaki Türkmenleri, Arapları yok sayarak, fiili durum yapılarak, buranın Kuzey Irak Kürt Yönetimine dahil edilmesi, Türkiye açısından asla kabul edilebilir bir ÅŸey deÄŸildir. Tarihi baÄŸları itibarıyla, Türkmen yurdu olan Kerkük'ün bir oldubitti ile elde edilmesi ve oradaki Türkmenlerin, Arapların yok sayılması, bölgede yeni karışıklıkların, yeni ihtilafların bir anlamda kıvılcımını oluÅŸturmaktadır. Türkiye olarak bu konudaki hassasiyetimizi, Irak'ın bölünmez bütünlüÄŸü çerçevesindeki görüÅŸümüzü net olarak ortaya koyduk. Bu oldubittiye asla rıza göstermeyeceÄŸimizi ilgili taraflara ilettik."

"Toplumsal duyarlılığı artırıcı katkılarınızı bekliyoruz" 

BaÅŸbakan Binalı Yıldırım, sanatçılara ÅŸöyle seslendi:

"Sizler de bu ülkenin hissiyatına katkı saÄŸlayan, hayatımızı zenginleÅŸtiren sanatçılarımız olarak ÅŸüphesiz bu deÄŸiÅŸimde oylarınızı kullanacaksınız. Benim talebim, herkesin bu demokratik görevini mutlaka yerine getirmesidir. Bu önemli meselede demokratik katılımın en üst düzeyde olması, sizlerin de toplumsal duyarlılığı artırıcı katkılarınızı özellikle bekliyoruz. 

Bizim için her insanımız çok önemli, her insanımızın düÅŸüncesi, hissiyatı çok önemli. Sandıktan çıkan her oy, hangi renkte olduÄŸuna bakılmaksızın, bu ülkeye bu millete aittir. Türkiye için bu deÄŸiÅŸimin hayati derecede olduÄŸuna, milletimizin de bu yönde karar vereceÄŸine, biz ÅŸahsen inanıyoruz. Bunun için de yoÄŸun bir kampanya süreci yürütüyoruz. Benzer ÅŸekilde 'hayır' yönünde destek isteyenler de kampanyalarını yürütüyor. Benim başından beri söylediÄŸim ÅŸey ÅŸudur. Karar milletindir. 'Evet' de çıksa 'hayır' da çıksa başımızın üstünde yeridir. Biz 'evet' çıkmasının, ülkemiz için milletimiz için gelecek nesillerimiz için daha yararlı olacağını düÅŸünüyoruz. 15 yıllık tecrübemiz, bize bunu söylüyor. Dilimizin döndüÄŸünce biz bunu anlatmaya çalışıyoruz ama kararı verecek olan vatandaÅŸlarımızdır."

"Toplumun her kesimiyle temas kurmak önemli"

Toplantı öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan ÅŸarkıcı Mustafa Ceceli, sanat camiasının fikir ve düÅŸüncelerine baÅŸvurmanın önemli olduÄŸunu ifade etti. 

Ceceli, sanatçıların beklentilerinin dinlenilmesinin önemini vurgulayarak, "Haliyle göz önünde insanlar olarak, herkes bize görüÅŸlerimizi soruyor. Ben de zaten 'evet' diyeceÄŸimi beyan etmiÅŸ birisiyim. 18 maddeyi incelediÄŸim için zaten böyle bir karar verdim. Toplumun her kesimiyle temas kurmak önemli. Bunu her tarafın yapmasını isterim. KeÅŸke baÅŸkaları da bizi davet etse." diye konuÅŸtu.

"Önemli bir referandum, cumhuriyet tarihimizde bir dönüm noktası"

Oyuncu ve sunucu Åžoray Uzun ise anayasa deÄŸiÅŸikliÄŸiyle ilgili bilgisi olduÄŸunu, deÄŸiÅŸiklikle ilgili araÅŸtırmalar yaptığını ve konuya vakıf olduÄŸunu belirtti. 

Bu buluÅŸmaların çok faydalı olacağını anlatan Uzun, "Hatta daha kapsamlı, geniÅŸ olması gerektiÄŸini düÅŸünüyorum. Önemli bir süreç, önemli bir referandum, cumhuriyet tarihimizde bir dönüm noktası. Dolayısıyla her kanadın kendini her alanda, platformda mümkün olduÄŸunca ifade etmesi gerekiyor. Bu da o ifadelerden bir tanesi." deÄŸerlendirmesinde bulundu.

Åžarkıcı Ä°zzet Yıldızhan da halk oylamasından sonra Türkiye'nin önünün açılacağına dikkati çekerek, "Bizim o kadar düÅŸmanımız var ki onun için onlara karşı birlik ve beraberlik içinde olmamız gerektiÄŸine inanıyorum ve bundan taraf oyumu kullanıyorum ama özellikle bugün BaÅŸbakana baÅŸka bir ÅŸey soracağım. Ülker grubunun yayınlamış olduÄŸu reklamı soracağım." ifadelerini kullandı.

"Ä°nÅŸallah her ÅŸey çok hayırlı ve güzel olacak"

Åžarkıcı Muazzez Ersoy ise toplantıya davet edilmenin çok hoÅŸ olduÄŸunu belirterek, sanatçıların görüÅŸlerinin önemsenmesi ve buna deÄŸer verilmesinin kendilerini mutlu ettiÄŸini söyledi. 

Åžarkıcı Metin Åžentürk de toplantının iyi geçeceÄŸini söyleyerek, "Ä°nÅŸallah ülkemiz için güzel olan, iyi olan ve hepimiz için hayırlı olan ne varsa onları diliyoruz zaten her gün. Ä°nÅŸallah her ÅŸey çok hayırlı ve güzel olacak." dedi. 

"Sanatçı sadece eser ortaya koyan deÄŸil memleketi için derdi olan insandır"

"DiriliÅŸ ErtuÄŸrul" dizisinin yapımcısı Mehmet BozdaÄŸ da buluÅŸmayı çok önemsediÄŸini aktararak, "Özellikle Türkiye’nin bu zorlu sürecinde sanatçılarla bir araya gelinip onların görüÅŸlerinin alınmasını gayet önemsiyorum. Sanatçı sadece eser ortaya koyan deÄŸil, memleketi için derdi olan insandır. Bu yüzden ben bu buluÅŸmayı çok önemsiyorum." deÄŸerlendirmesini yaptı. 

Åžarkıcı Petek Dinçöz ise 18 aylık bir oÄŸlu olduÄŸunu hatırlatarak, "Onun yarınları için, ülkem için ne iyiyse onu istiyorum. Ä°nÅŸallah güzel günlerimiz olacak. Bu akÅŸam onun için buradayım." ÅŸeklinde konuÅŸtu. 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDÄ°M
  • 0
    ALKIÅž
  • 0
    KOMÄ°K
  • 0
    Ä°NANILMAZ
  • 0
    ÃœZGÃœN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

BaÅŸka haber bulunmuyor!

tokyobet-tokyobet-nerobet-tokyobet-goldenbahis-tokyobet-levabet-ngsbahis-ngsbahis-goldenbahis-ngsbahis-levabet-levabet-goldenbahis-ngsbahis-ngsbahis-tokyobet-nerobet-ngsbahis-levabet-levabet-goldenbahis-ilelebet-betibom-ajaxbet-trendbet-anadolucasino-heybet-paribahis-aresbet-Deneme bonusu veren siteler-Deneme bonusu veren siteler-Deneme bonusu veren siteler-Deneme bonusu veren siteler-Deneme bonusu veren siteler-Deneme bonusu veren siteler-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-tokyobet-tokyobet-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-nerobet-pusulabet-piabet-pusulabet-masterbetting-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-pusulabet-pusulabet-masterbetting-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-masterbetting-masterbetting-masterbetting-pusulabet-pusulabet-pusulabet-casibom-aresbet-tokyobet-tokyobet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-g�venilir casino siteleri-aresbet-Deneme Bonusu-aresbet-aresbet-