Konya
20 Eylül, 2024, Cuma
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

‘Osmanlı tokadı’

‘Osmanlı tokadı’
Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile Türkiye’nin çağ atlayacağını ifade eden Ak Parti Konya Milletvekili Hüsniye Erdoğan, 15 yılda yapılan işlerin taçlanacağını ve oylamadan alınacak en yüksek rakamla Osmanlı tokadı atılacağını söyledi

16 Nisan da yapılacak anayasa referandumu konusunda meclis ayağının son ermesinden sonra Adalet ve Kalkanıma Partisi(AK Parti) ile Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) milletvekillerinin oylarıyla anayasa deÄŸiÅŸikliÄŸi oylaması halkın önüne getirildi. DeÄŸiÅŸiklik konusunda AK Parti ve MHP’li milletvekillerinin gayret gösterdiÄŸini ifa eden AK Parti Milletvekili Hüsniye ErdoÄŸan, alınan kararların arkasında durulması sayesinde bugünler gelindiÄŸini söyledi. CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan’ın iradesi ve liderliÄŸinin ön planda olduÄŸuna dikkati çeken ErdoÄŸan, sürecin yüz akıyla tamamlanarak 17 Nisan sabahına milyonlarca evet ile gidileceÄŸine yürekten inandıklarını kaydetti. Anayasa deÄŸiÅŸiklik maddeleri konusunda her madde için erecek bir cevapları olduÄŸunu kaydeden ErdoÄŸan, “Bütün maddeler konusunda verecek cevabımız var. Yeni sistem Türkiye’ye çaÄŸ atlatacak. Anayasa deÄŸiÅŸikliÄŸi 15 yıldır yaptığımız bütün iÅŸleri taçlandıracak. Dolaysıyla hepimiz bunu anlatmamız gerekiyor. DeÄŸiÅŸikliÄŸin vatandaşımızdan yüksek bir oranda geçmesini istiyoruz. VarabileceÄŸimiz en yüksek rakama varmayı düÅŸünüyor, bu seçimin Osmanlı tokadı olmasını arzuluyoruz” dedi.

 

 

ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ 9 GÜN VE 105 SAAT KONUÅžULDU

Anayasa deÄŸiÅŸikliÄŸinin toplum nezdinde çok tartışılmadı yönünde algıların olduÄŸunu ve bu algının yanlış olduÄŸunu dile getiren ErdoÄŸan, 9 Ocak’ta anayasa komisyonuna gelen deÄŸiÅŸikliÄŸin Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde 9 gün boyunca tartışıldığını ve 105 saat konunun görüÅŸüldüÄŸünü belirtti. Meclis’te yaklaşık 600 vekilin söz söylediÄŸini dile getiren Vekil Hüsniye ErdoÄŸan, “Herkes içinden gelen bütün düÅŸüncelerini ifade etti.  Vekiller konuÅŸurken hiçbir kısıtlama getirilmedi. Özellikle baÅŸkanvekilimiz herkesin içinde ne varsa dökmesi, konuÅŸulmayan hiçbir konunun kalmaması için çok gayret gösterdi. Kimsenin sözü kesilmeden 105 saat konuÅŸuldu ve rekorlar kırıldı. Hatta bir vekilimiz rekor kırmak için 2 saat 50 dakika konuÅŸtu. Bunları ÅŸunun için söylüyorum: ‘Anayasa deÄŸiÅŸikliÄŸi konusu tam tartışılmadı’ deniyor, bu söylemlerin bertaraf edilmesi gerekiyor. Bu düÅŸünceler yanlış ifade ediliyor. Yeterince tartışıldı ve herkes söz hakkı aldı” diye konuÅŸtu.  Anayasa komisyonundan sonra meclise gelen deÄŸiÅŸikliÄŸin oylanması için bütün milletvekillerinin heyecanlandığını aktaran ErdoÄŸan, bu heyecanın Türkiye’nin istiklal, istikrar ve istikbaline karar verileceÄŸi, Türkiye’nin önünü açacak bir deÄŸiÅŸikliÄŸe imza atacak ve damga vurma olmasından dolayı olduÄŸunu söyledi. GörüÅŸmelerde tarihi anlara ÅŸahitlik ettiklerini kaydeden Hüsniye ErdoÄŸan, aynı zamnda sürecin zor geçtiÄŸini, Cumhuriyet Halk Partisi ve HDP’nin her durumda beraber hareket ettiklerini dile gtirdi.

 

‘MÄ°LLETÄ°N KÜRSÜSÜNÜ KÄ°MSEYE BIRAKMAYIZ’

Anayasa deÄŸiÅŸikliÄŸinin ilk olarak 21 madde üzerinden deÄŸiÅŸtirilmesinin söz konusu olduÄŸunu ancak anayasa komisyonunda bu sayının 18’e düÅŸtüÄŸünü ifade eden ErdoÄŸan, Mecli’teki görüÅŸmeler sırasında muhalefet partisinin açık oy kullanıldığı argümanını kullanarak hareket ettiÄŸine dikkati çekti. Bu tavrın anayasa mahkemesine gidilmek için bir bahane oludÄŸunu aktaran ErdoÄŸan, “Aslına bakarsanız böyle bir ÅŸey yok. Muhalefet anayasa deÄŸiÅŸikliÄŸini engellemek adına elinden geleni yaptı. Hatta ‘cumhurbaÅŸkanının halk oylamasıyla seçilmesi ve yürütmenin başı olması’  maddesi konuÅŸulurken Özgür Özel kürsüde konuÅŸuyordu. KonuÅŸması bir anda deÄŸiÅŸti ve  ‘Biz 24 saatimize mal olsa da bu maddeyi geçirmeyeceÄŸiz, elimizden gelen gayreti göstereceÄŸiz’ dedi. Bu söylem sonrası   CHP’liler ayaklandı, grup grup kürsüye akın ettiler. Kürsü iÅŸgal edildi, herkes afalladı. Biz milletin kürsüsünü kimseye bırakmayız, konuÅŸma hakkı vardır. KonuÅŸma hakkı vardır ama iÅŸgal etme hakkı yoktur. 80 milyonun hakkı ve hukuku var orada” dedi. Hak ve hukukun korunması adına AK Partili vekillerini kürsüyü kurtarmak için ÅŸiddet uygulamadan kürsüyü boÅŸalttığını söyleyen ErdoÄŸan, yaÅŸananlar sonrasında kürsünün yere devrildiÄŸinin mikrofonun da kırılmış olduÄŸunun görüldüÄŸünü anlattı. Åžiddet içermeden etkiye tepki verildiÄŸini belirten ErdoÄŸan, milletin iradesinin temsil edildiÄŸi yerde bu tür olumsuzlukların yaÅŸanmasının hiç kimse tarafından istenmeyeceÄŸini aktardı.

 

MÄ°LLET Ä°RADESÄ°NDEN KORKULUYOR

Meclis çalışmaları sırasında anayasa deÄŸiÅŸikliÄŸine çok tepki geldiÄŸini ve bunun nedeninin millet iradesinden korkma olduÄŸunu açıklayan Vekil EroÄŸan, ‘Artık herkes milli iradenin baÅŸka vesayetlerce kullanılamayacağını bilmeli. Çünkü bir ÅŸeklide partiler iktidar olmayınca baÅŸka ellerle iktidar olma yolunu seçti. 1960, 1980 ve 28 Åžubat dönemleri gibi. Kendileri iktidar olmayınca hemen bir karambol döneminde insanların zihnine girip, kandırıp baÅŸka partiden bir kiÅŸiyi kendisine katıp, iktidar olma vardı. Artık böyle eylemler yaÅŸanmayacak” ÅŸeklinde konuÅŸtu. Yapılacak deÄŸiÅŸiklikle askeri, korku ve adli vesayetlerin önüne geçileceÄŸini belirten ErdoÄŸan, “ Askeri, korku veya adli vesayetler kendilerinin iÅŸbaşına gelemeyeceklerinden korkuyorlar, bunun korkusu var. Yoksa millet iradesine güvenseler bunları yaÅŸamazlar. Çünkü getirilecek olan sistemde herkes aklını başına aldığı zaman, bütün milleti kucakladığı, kimseyi ayırmadığı zaman sistemin başına gelebiliyor” ifadesini kullandı.

 

 

Anayasa deÄŸiÅŸikliÄŸi sonrası yönetimin tek bir kiÅŸiye bırakılcağı ve ülkenin otoriter bir yapıya evrileceÄŸi tartışılırken Vekil ErdoÄŸan bu konuda ÅŸunları kaydetti: “Åžu noktayı söylersek olay netleÅŸiyor; Sayın CumhurbaÅŸkanımızın daha 3 yılı var. Anayasa deÄŸiÅŸikliÄŸi olmasa benim kanaatim ikinci dönemde de seçilecek. Bu 8 yıllık bir süreç yapar. Ama dikkat edin bu deÄŸiÅŸiklik cumhurbaÅŸkanı özelinde yapılan bir deÄŸiÅŸiklik deÄŸil, geleceÄŸimiz için bu coÄŸrafyada Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ilelebet yaÅŸaması için yapılan bir deÄŸiÅŸiklik. Yönetim ve yürütmeyi kuvvetlendireceksiniz yasama, yürütme ve yargıyı tamamen ayıracaksınız, herkes iÅŸine bakacak” diye konuÅŸtu. Anayasa deÄŸiÅŸikliÄŸi maddelerinin iyi bir ÅŸekilde anlatılması gerektiÄŸi ve vatandaÅŸların kafasındaki soruları kendilerine sorması gerektiÄŸin dikkati çeken ErdoÄŸan, “Cevap bulunamayan sorular insanın zihninde korkuya dönüÅŸür. Bu korkunun giderilmesi için izah edildiÄŸinde soru iÅŸareti kalmıyor. Biz bunu sahaya indiÄŸimiz zaman güzelce anlatacağız” dedi. Millete güvendiklerini, milletin gereÄŸini yapacağını söyleyen ErdoÄŸan, Türkiye’nin 15 yıldır AK Parti ile önünün açıldığı gibi bundan sonra da ayak ve ellerindeki prangaların kalmayacağını söyledi.

 

‘BAZI MADDELER SULANDIRILIYOR’

Muhalefet partisinin deÄŸiÅŸecek olan bazı anayasa maddeleri konusunda zihinleri bulandıracak ÅŸekilde sulandırma yaptığını aktaran ErdoÄŸan, “CumhurbaÅŸkanı diktatör oluyor. Milletvekili seçilme yaşını neden 18 yaÅŸa indiriyorsunuz, 550 vekil sayısı neden 600’e çıktı gibi sorular geliyor. Bu maddeler sulandırılarak, gerçek dışı ifadelerle manipüle edilerek yanlış yere götürülmeye çalışılıyor ve insanların kafasında soru iÅŸaretleri oluÅŸuyor. Bunların izahı kolay, ÅŸuandaki sistemde cumhurbaÅŸkanı yetkileri tek kiÅŸide toplanıyor algısı var. Ama getirilecek olan sistemde yetkilerle cumhurbaÅŸkanlığı makamı sorgulanabilir hale geliyor. Åžimdiki sistemde cumhurbaÅŸkanı attığı imzadan, yaptığı toplantıdan,  gittiÄŸi ülkeden hiçbir ÅŸeklide sorgulanamaz ve yargılanamaz. Sadece vatana ihanetten yüce divana gidebilir. Ancak CumhurbaÅŸkanlığı Hükümet Sistemi’nde cumhurbaÅŸkanı her konuda yargılanabilecek. Bu nasıl olacak? 600 vekil üzerinden anlatacak olursak, ÅŸimdiki sistemde 300 vekille 1/2 çoÄŸunlukla teklif sunuluyor, 3/5 çoÄŸunlukla soruÅŸturma açılıyor ve 2/3 çoÄŸunlukla yüce divana gönderilebiliyor. Bakın eski sistemde sadece vatana ihanetle suçlama vardı. Biz onu 600 vekil üzerinden söyleyecek olursak yeni sistemle yaklaşık 400 vekille gönderiyoruz. Yani sayı veya oranı aÅŸağıya çekiyoruz. Daha kolay sorgulanıyor” dedi. ‘Asla diktatörlük gelmiyor’ ifadesini kullanan ErdoÄŸan, attığı her imza, yaptığı her faaliyetten sorgulanacak, önerge verilecek bir sistemin geldiÄŸini söyledi.

 

MHP Ä°LE ORTAK HAREKET EDÄ°LECEK MÄ°?

Erkler ayrılığının güçleneceÄŸini ve cumhurbaÅŸkanını yürütmenin başına çektiklerini, meclisinde kendi iÅŸine bakacağını ifade eden ErdoÄŸan, “Åžuan ki sistemde ne oluyor? Hükümet hangi kanun teklifini veriyorsa biz onları görüÅŸebiliyoruz. Hükümetin öncelikleri var, sahada verdiÄŸi sözler var. Tabii ki hükümetin getireceÄŸi kanunlara öncelik verilecek. Yürütme meclisten çıkartılıp cumhurbaÅŸkanına verildiÄŸi zaman mecliste ne kalacak? Meclis ülkenin sorunlarını konuÅŸacak. Bunlarla ilgili kanun tekliflerini bireysel olarak milletvekilleri verecek. Bunun neresi diktatörlük? Birbirini dengeleyecek, yürütmeyi cumhurbaÅŸkanı yapacak. Meclis kanun çıkaracak” dedi.

 

MHP ile beraber hareket etme konusunda BaÅŸbakan Binali Yıldırım ve CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan’ın söylemlerinin geçerle olduÄŸunun kaydeden ErdoÄŸan, “Beraber yola çıktık ve beraber irade sergiledik. Herkes kendi çalışmasını kendisi yapacak. Vatanını, milletini, bayrağını sevenler aklıselim davrananlar ne yapacağını biliyor. Kimsenin birbirine akıl vermeye, iÅŸ öÄŸretmeye tevessül edeceÄŸi bir yol söz konusu deÄŸil. Herkes görevini yapıyor” ifadelerini kullandı. Türkiye’yi daha ileriye götürmek daha istikrarlı bir Türkiye oluÅŸturmak, Türkiye’nin istiklal ve istikbalini garanti altına almaya gayret etmenin bir görev olduÄŸunu ifade eden ErdoÄŸan, “Ortak bir çalışma Türkiye’nin hiçbir tarafında yok. BaÅŸbakanımız ve Sayın Devlet Bahçeli açıkladı; Herkes kendi propagandasını, çalışmaların gösterecek. Her yiÄŸidin bir yoÄŸurt yiyiÅŸi var” dedi.

 

MECLÄ°S ETKÄ°N HALE GELECEK

Yargı alanındaki deÄŸiÅŸikliklere dikkati çeken Milletvekili ErdoÄŸan, askeri yargı ve Hâkimler Savcılar Yüksek Kurulu’ndaki deÄŸiÅŸimlere dikkati çekti. Yargının sivilleÅŸtiÄŸi ve sıkıyönetim uygulamasının kaldırılacağını aktaran ErdoÄŸan, “OHAL kalacak ancak bunu cumhurbaÅŸkanı teklif edebilecek, ilan edemeyecek. Meclis onayından geçmeyen hiçbir ÅŸey yürürlüÄŸe girmeyecek. CumhurbaÅŸkanına kararname çıkarma yetkisi veriliyor, ÅŸuan ki sistemde bu yetki Bakanlar Kurulu’nda. Meclisin çıkardığı kanun, cumhurbaÅŸkanı ne çıkarırsa çıkarsın her zaman üzende olacak. ÖrneÄŸin: A konusunda anlaÅŸmazlık var. CumhurbaÅŸkanı ÅŸu konu ÅŸöyle olacak dedi, Meclis ‘Yok efendim böyle düÅŸünmüyorum’ dediÄŸi an cumhurbaÅŸkanının çıkardığı kararname düÅŸecek.  Bunun neresi diktatörlük?” diye konuÅŸtu. Vekil ErdoÄŸan konuÅŸmasını ÅŸöyle sürdürdü: “CumhurbaÅŸkanı ile milletvekilleri seçimleri aynı gün yapılacak. Belediye baÅŸkanlığı seçimleri gibi. BaÅŸkanı seçtiÄŸiniz gün belediye meclis üyelerini de seçmiÅŸ oluyorsunuz. Buda aynısı. Aynı anda sandığa gidilecek ve bir sandıkta cumhurbaÅŸkanı seçilirken öbür sandıkta milletvekilleri seçilecek. Her iki tarafta 5 yıllığına seçilecek. CumhurbaÅŸkanı derse ki ben bu meclisle uyuÅŸamıyorum, meclisi seçime götürüyorum o zaman kendisi de seçime gidecek. Kim bu riski alır.”

 

Piyasalarda yaÅŸanan ekonomik daralma konusunda 15 Temmuz da baÅŸarılamayanların baÅŸka boyutlarla hayata geçirilmeye çalışıldığını ifade eden ErdoÄŸan, bu durumun milletin feraseti sayesinde görüldüÄŸünü ve kısa zamanda atlatılacağını söyledi.(Mustafa KARAKAYA)

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDÄ°M
  • 0
    ALKIÅž
  • 0
    KOMÄ°K
  • 0
    Ä°NANILMAZ
  • 0
    ÃœZGÃœN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

BaÅŸka haber bulunmuyor!

tokyobet-tokyobet-nerobet-tokyobet-goldenbahis-tokyobet-levabet-ngsbahis-ngsbahis-goldenbahis-ngsbahis-levabet-levabet-goldenbahis-ngsbahis-ngsbahis-tokyobet-nerobet-ngsbahis-levabet-levabet-goldenbahis-ilelebet-betibom-ajaxbet-trendbet-anadolucasino-heybet-paribahis-aresbet-Deneme bonusu veren siteler-Deneme bonusu veren siteler-Deneme bonusu veren siteler-Deneme bonusu veren siteler-Deneme bonusu veren siteler-Deneme bonusu veren siteler-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-tokyobet-tokyobet-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-nerobet-pusulabet-piabet-pusulabet-masterbetting-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-pusulabet-pusulabet-masterbetting-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-masterbetting-masterbetting-masterbetting-pusulabet-pusulabet-pusulabet-casibom-aresbet-tokyobet-tokyobet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-g�venilir casino siteleri-aresbet-Deneme Bonusu-aresbet-aresbet-deneme bonusu-