Otobüsten Sonra Şimdi De Midibüs Fırın
Otobüsten Sonra Şimdi De Midibüs FırınKonya’da Servis Otobüsünü Odun Ateşiyle Kullanılan Bir Etli Ekmek Fırınına Dönüştüren İşletmeci, Araç Filosuna 2 Midibüs 3 Araç Daha Ekleyerek Hizmet Vermeye Başladı
Konya’da servis otobüsünü odun ateÅŸiyle kullanılan bir etli ekmek fırınına dönüÅŸtüren iÅŸletmeci, araç filosuna 2’si midibüs 3 araç daha ekleyerek yemekli organizasyonlarda hizmet vermeye baÅŸladı. Konya’da yaklaşık 20 yılı aÅŸkındır çocuklarıyla birlikte fırın iÅŸletmeciliÄŸi yapan Tarık BaÅŸoda, uzun yıllar düÅŸündüÄŸü otobüs fırın fikrini 5 yıl önce hayata geçirdi. Bir otele servis otobüsü olarak hizmet veren emektar aracı satın alarak, odun ateÅŸiyle kullanılan bir etli ekmek fırınına dönüÅŸtüren Tarık BaÅŸoda, düÄŸün ve yemekli organizasyonlarda hizmet vermeye baÅŸladı. Yaz sezonunun gelmesiyle birlikte artan düÄŸün gibi çeÅŸitli organizasyonlarda otobüs içerisindeki odun ateÅŸinde yapılan etli ekmekleri davetlilere sıcak sıcak ikram ediyor. Araç filosunu 2 midibüs ve 1 minibüsle geniÅŸleten iÅŸletmeci, etli ekmeÄŸin yanı sıra, tahinli ve yumurtalı pide gibi çeÅŸitlerin de satışını yapıyor.SICAK SICAK HÄ°ZMET VERÄ°LÄ°YORDüÄŸün organizasyonlarındaki davetli sayısına göre araçlarını gönderen iÅŸletme sahipleri, merkez Meram ilçesinde 600 kiÅŸilik bir düÄŸün organizasyonda minibüs fırınla hizmet veriyor. Ä°ÅŸletme sahibinin oÄŸlu Ali Ä°hsan BaÅŸoda, Konya’da 5 yıldır düÄŸün organizasyonlarında, kalabalık pazaryerlerinde 'otobüs etli ekmek' olarak hizmet verdiklerini söyledi. Ä°ki kardeÅŸ bir ortakla birlikte çalıştıklarını kaydeden BaÅŸoda, “Åžu an itibariyle 4 adet arabamız bulunmakta. DüÄŸünlere gidip, düÄŸün evinin önünde sıcak sıcak hizmet veriyoruz. DüÄŸüncünün 'fırına gidip geleceÄŸim', 'etli ekmek hamur olacak' diye bir derdi kalmıyor. Ayağına hizmet vermekteyiz” dedi.Babasının da yıllardır ekli ekmekçilik yaptığını belirten BaÅŸoda, “Babam 20 yıl önceden de böyle ÅŸeyler düÅŸünmekteymiÅŸ. Fikir olarak varmış ama icraata dökmemiÅŸ. Nasip 5 yıl öncesineymiÅŸ. Böyle bir ÅŸey aklına gelmiÅŸ ve gerçekleÅŸtirmiÅŸ fikrini. Bizlere de sebep oldu kendisi” diye konuÅŸtu.DÜÄžÜN SAHÄ°BÄ°NÄ°N İŞİNÄ° KOLAYLAÅžTIRIYORDüÄŸün sahibi Ä°brahim Uygun ise, Konya’da otobüs fırın hizmetinin artık bilinen bir ÅŸey olduÄŸunu ifade ederek, “Böyle düÄŸünlere geliyorlar. Bu yöntemle etli ekmekler hem daha sıcak hem de pratik oluyor. Gelen arkadaÅŸlara ikram ayın anda olsun diye sıcak olarak gecikmeden yapılan bir hizmet. Bu da güzel oluyor. Hem düÄŸün sahibinin iÅŸini kolaylaÅŸtırıyor hem de arkadaÅŸlar için farklı bir iÅŸ tekniÄŸi olmuÅŸ oluyor” ÅŸeklinde konuÅŸtu.
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABÄ°LÄ°RSÄ°NÄ°Z
- 0SEVDÄ°M
- 0ALKIÅž
- 0KOMÄ°K
- 0Ä°NANILMAZ
- 0ÃœZGÃœN
- 0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.