Konya
20 Eylül, 2024, Cuma
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Partim beni aday yaparsa o zaman beraber yürürüz

Partim beni aday yaparsa o zaman beraber yürürüz
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yeni sisteme göre, seçimler ne zaman yapılacak, Kasım 2019'da. O zaman eğer partim beni kalkar da aday yaparsa milletim de teveccüh gösterirse o zaman beraber yürürüz" dedi

CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan,  15 Temmuz Delikliçınar Åžehitler Meydanı’nda düzenlenen toplu açılış törenine katılarak, vatandaÅŸlara hitap etti.

Denizli'nin son 1,5 yılda sınır içinde, dışında yürütülen terörle mücadele operasyonlarında ve 15 Temmuz darbe giriÅŸimi sırasında toplam 16 ÅŸehit verdiÄŸini anımsatan ErdoÄŸan, tüm ÅŸehitlere Allah'tan rahmet, yakınlarına baÅŸsaÄŸlığı diledi.

'Türkiye 16 Nisan'da tarihi bir tercihte bulunacak'

Bu sırada vatandaÅŸların "Åžehitler ölmez, vatan bölünmez" ÅŸeklinde tezahürat yapması üzerine ErdoÄŸan, "Evet, Rabbim öyle buyuruyor, 'Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyiniz, onlar diridirler ancak siz bilemezsiniz'. Türkiye 16 Nisan'da tarihi bir tercihte bulunacak. Yapacağımız iÅŸ gayet basit, ülkemizin eski yönetim sistemiyle mi devam edeceÄŸinin yoksa yeni bir yönetim sistemine mi geçeceÄŸinin tercihini yapacağız, mesele bu. Eski mi, yeni mi?" ÅŸeklinde konuÅŸtu.

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, "Böyle 9 ayda, 16 ayda hükümetlerin kurulup, indiÄŸi bir ülkede istikrar olur mu? Güven olur mu?" diye sordu.

'Biz yerli, milli bir başkanlıktan bahsediyoruz'

Yeni sisteme göre, seçimlerin Kasım 2019'da yapılacağını anımsatan ErdoÄŸan, "O zaman milletim, eÄŸer partim beni kalkar da aday yaparsa, milletim de teveccüh gösterirse, o zaman beraber yürürüz. BaÅŸka birine teveccüh gösterirse, o kiÅŸi gelir ülkeyi yönetir. Bu sistemin iÅŸleyiÅŸi konusunda en büyük güvencem nedir biliyor musunuz? En büyük güvencem sizsiniz, millettir millet. Çünkü bu milletin yarısından fazlasının teveccühünü kazanmak öyle kolay bir iÅŸ deÄŸil. Bunun için deÄŸerlerinizle, birikiminizle, samimiyetinizle, projenizle, programınızla milletle bütünleÅŸmeniz gerekiyor. Aksi takdirde o sandıktan çıkamazsınız." sözlerini kullandı.

ErdoÄŸan, cumhurbaÅŸkanlığı hükümet sistemine karşı çıkanların asıl itirazının sistemin kendisine olmadığını, onların, bu sistemde milletin kendilerine teveccüh etmeyeceÄŸini bildiklerini belirterek, "Onun için meseleyi baÅŸka taraflara çekmeye çalışıyorlar." dedi.

'Yenilikten, deÄŸiÅŸimden korkmuyoruz'

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, "Demokraside, ekonomide, yatırımlarda, büyük projelerde daha güçlü bir Türkiye için yönetim sistemimizi yeniliyoruz. Yenilikten, deÄŸiÅŸimden korkmuyoruz. Türk milleti tarihi boyunca iyi, güzel, faydalı olan ne varsa almaktan kaçınmamış, deÄŸiÅŸime öncülük etmiÅŸ bir millettir. Ä°nanıyorum ki bugün de tercihini deÄŸiÅŸimden yana kullanacaktır." ifadelerini kullandı.

'Herkes uzaya giderken meşgul oldukları şey, Gezi Parkı'nda oynamaktı'

CumhurbaÅŸkanın bir tarafa çektiÄŸi BaÅŸbakan'ın bir baÅŸka tarafa çektiÄŸi Türkiye'nin "siyasi ve ekonomik krizlerden başını kaldıramadığını" dile getiren ErdoÄŸan, sözlerini ÅŸöyle sürdürdü:

"Hani ana muhalefetin başındaki zat soruyor ya; 'Herkes uzaya giderken Türkiye ne yapıyordu?' diye. Ä°ÅŸte o dönemlerde Türkiye koalisyonlarla, CumhurbaÅŸkanı-BaÅŸbakan kavgalarıyla uÄŸraşıyordu ey KılıçdaroÄŸlu. Bak, Türkiye 15 senedir nasıl kalkınıyor. Çünkü artık koalisyon diye bir ÅŸey olmadı. Bizler ülkemizi sıçrattık. Soruyorum; Denizli 15 yıl önce neydi bugün ne oldu? Ben BaÅŸbakan deÄŸildim, Sayın Gül BaÅŸbakandı, Aydın'a geldim. Aydın-Denizli arası 105 kilometrelik bir bölünmüÅŸ yol meselesi vardı. 14 sene öncesinden bahsediyorum. Orada söz verdim: 'Burayı süratle yapacağız.' Aydın-Denizli arası bölünmüÅŸ yol yaptık mı? Biz, buyuz. Biz 'yol medeniyettir' dedik, yolları yaptık. 'Havaalanı' dedik, Çardak'ı yaptık mı? Bunların, herkes uzaya giderken meÅŸgul oldukları ÅŸey, Gezi Parkı'nda oynamaktı. Onlar, onlarla meÅŸgul oluyordu. Biz ise acaba eÄŸitim sisteminde, üretimde ne yaptık... 

4 temel direk dedik: EÄŸitim, saÄŸlık, adalet, emniyet. 75 üniversitemiz varken sayısını 181'e çıkarttık. Åžu anda üniversitesi olmayan il yok. Bununla kalmadık, üniversitelerdeki öÄŸrencilerimizi dilenci durumuna düÅŸürüyorlardı. Onlara ciddi rakamlarla burslar vermeye baÅŸladık. Burs ve kredi olarak kim müracaat ederse eli boÅŸ dönmez ama bazı gençler 'illa da burs' diyor. 'Ä°lla burs' deme. Burs burs, kredi kredi. Çünkü krediyi, iÅŸ bulduÄŸun zaman ödemeye baÅŸlıyorsun. Üstelik faizsiz. Böyle bir imkan kaçırılır mı?

Türkiye'de bütün dersliklerin sayısını artırdık. 270 bin derslik ilave ettik, ilk ve orta öÄŸretimde. Çünkü yetmiyordu. 70-80 kiÅŸilik sınıflarda tahsil yapıyorduk. Bunun ortalaması 30 olacak, aÅŸağısı olur ama 60-70, o devir kapandı. Milli bütçeden en fazla payı milli eÄŸitime ayırdık, öÄŸretmen sayısını arttıralım diye. Åžimdi yoÄŸun ÅŸekilde öÄŸretmen alıyoruz, yetiÅŸtiriyoruz. Derdimiz baÅŸka, derdimiz insan. Her ÅŸey insan için, her ÅŸey Türkiye için, diÄŸerleri boÅŸ. Benim yaşımda olanlar iyi bilirler, kitap bulamazdık. Åžimdi biz sıraların üzerine kitapları koyuyoruz. Okullarımız açıldığı gün yavrularımız kitaplarını sıraların üzerinde buluyor. Artık bilgisayar tabletleriyle, akılı tahtalarla sınıfları donatılıyor."

'Bunlarda demokrasi yok'

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin ekonomide nereden nereye gelindiÄŸini anlattığını belirten ErdoÄŸan, "Bundan öncekiler neredeydi, biz nerdeyiz? Åžu ana muhalefetin bu ülkede terör estirdiÄŸi zamanı biliriz. Bunlar Menderes idama götürüldüÄŸü zaman alkışlayanlardır. Ä°ki arkadaşını idama götürüldüÄŸü zaman alkışlayanlardandır. Bunlarda demokrasi yok." dedi.

'Milletimizin birliğine zarar gelirse, o zaman kıyamet kopmuş demektir'

CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, sözlerini ÅŸöyle sürdürdü:

"Bizim ne içeride ne dışarıda kimseyle kavga etmek, kimseyle aramızı bozmak gibi bir niyetimiz asla yok. Ama bizim milletimize karşı sorumluluÄŸumuz var. Biz 81 vilayetiyle bu ülkenin, 80 milyon vatandaşımızla bu milletin, yurt dışındaki kardeÅŸlerimizin, umudunu bize baÄŸlamış tüm dostlarımızın, soydaÅŸlarımızın hakkını, hukukunu savunmak mecburiyetindeyiz. Çünkü biliyoruz ki bu ülke ve bu millet varsa hep birlikte biz de varız. Åžayet ülkemizin bütünlüÄŸüne halel gelirse, milletimizin birliÄŸine, dirliÄŸine zarar gelirse, o zaman kıyamet hepimiz için kopmuÅŸ demektir.

Nasreddin Hoca'nın kıyamet hikayesini biliyorsunuz deÄŸil mi? Hoca'ya, 'Kıyamet ne zaman kopacak?" diye sormuÅŸlar. O da 'Karım öldüÄŸünde küçük kıyamet, ben öldüÄŸümde büyük kıyamet kopacak.' demiÅŸ. Biz de diyoruz ki 'Ülkemizin ve milletimizin başına kötü bir ÅŸey geldiÄŸi zaman, hep birlikte kıyameti yaÅŸarız.' Ä°ÅŸte yakın çevremizde yaÅŸananları görüyorsunuz. Suriye'deki yakılmış ve yıkılmış ÅŸehirlerin fotoÄŸraflarına bakıyorsunuz deÄŸil mi? Irak'ta yaÅŸanan acıları takip ediyorsunuz deÄŸil mi? Türkiye'yi de iÅŸte bu duruma düÅŸürmek isteyenlere karşı en büyük gücümüz birliÄŸimizdir, beraberliÄŸimizdir."

'Biz eski köhne sistemi bir kenara koyalım'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu değerlendirmede bulundu:

"Bugüne kadar ülkemizin, milletimizin, herhangi bir ÅŸehrimizin veya vatandaşımızın aleyhine bir adımımız, kötülüÄŸüne yol açacak bir tasarrufumuz olmamıştır. Yaptığımız hizmetlerden, hayata geçirdiÄŸimiz projelerden hangi bölgeden, hangi kökenden, hangi mezhepten, meÅŸrepten, görüÅŸten olursa olsun herkes yararlanmıyor mu? YüreÄŸimiz milletimizin tamamı için atmıyor mu? Alın terimiz herkes için dökülmüyor mu? Bu anayasa deÄŸiÅŸikliÄŸinde farklı olması için herhangi bir sebep mi var?

Türkiye için, Türk milleti için, tüm kardeÅŸlerimiz için iyi olacağına, güzel olacağına, faydalı olacağına inanmasak böyle bir reformun arkasında niye duralım? 14 yıldır ülkeyi yöneten, halen de Meclisiyle, hükümetiyle, BaÅŸbakanıyla uyum içinde çalışmalarını yürüten bir CumhurbaÅŸkanı olarak, kendim için bir ÅŸey istiyor olabilir miyim? Bizler faniyiz, 16 Nisan'a çıkmaya elimizde senet var mı? Yok. Bazıları diyor ki 'Tayyip ErdoÄŸan iyi de Tayyip ErdoÄŸan'dan sonra ne olacak?' Bu, Tayyip ErdoÄŸan için yapılan bir sistem deÄŸil ki, bu farklı bir ÅŸey. Biz eski köhne sistemi bir kenara koyalım, ortaya yeni bir sistem getirelim. Rejim 1923, orada. Ama biz ÅŸimdi yeni bir yönetim sistemiyle bir adım atıyoruz. Çünkü, Tayyip ErdoÄŸan fani, bugün var yarın yok. Allahım böyle emrediyor. DeÄŸil mi? Ne bir an ileri ne bir geri. Öyle ise yapmamız gereken, öyle bir sistem kuralım ki kim gelirse gelsin bu sistemle ülkemizi çok daha ilerilere taşıyacak bir yapıyı elinde bulsun. Bizim derdimiz bu."

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, tek amacının ülkeye ve millete, gelecekteki hedeflere ulaÅŸmayı saÄŸlayacak, birliÄŸi, beraberliÄŸi ve kardeÅŸliÄŸi güçlendirecek bir yönetim sistemini kazandırmak olduÄŸunu ifade etti. 

Sabah Gazetesi'nin Avrupa baskısı Daily Sabah'ın Avrupa Parlamentosu'na girmesinin yasaklandığını anımsatan ErdoÄŸan, ÅŸunları söyledi:

"Hani sizde medya özgürlüÄŸü vardı, hani basın özgürlüÄŸü vardı. Niye yasakladınız? Hesabını vereceksiniz. Tayyip ErdoÄŸan'a 'diktatör' de, Tayyip ErdoÄŸan 'faÅŸist' dediÄŸi zaman, 'nazi' dediÄŸi zaman rahatla. Size rahat olmayacak. Niye olmayacak? Siz Tayyip ErdoÄŸan'a 'diktatör' dediÄŸiniz sürece bilesiniz ki Tayyip ErdoÄŸan da sizlere 'faÅŸist de diyecek, nazi de'. Niye mi söyleyeyim: Bizim Avrupa'daki mabetlerimizin duvarlarına bunlar gamalı haç yapıyor mu? Ey devlet sen neredesin? Niye bu gamalı haçların yapılmasına müsaade ediyorsun? Bizim camilerimizin camları, çerçeveleri indiriliyor mu? Peki neden siz bunları takip etmiyorsunuz, neden? Birçok vatandaşımız Avrupa'da öldürüldü, daha neticesi yok."

'Daha neler olacak neler'

Yurt genelinde 25 havalimanının olduÄŸunu, bu sayıyı 59'a çıkardıklarına vurgu yapan ErdoÄŸan, ÅŸöyle konuÅŸtu:

"Bu hayırcılar var ya çok enteresan. Herkes oyunda serbesttir, bunlar ayrı mesele ama bunlar bir garip. 15 Temmuz Åžehitler Köprüsü yapılırken bunlar 'hayır' diyordu, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü yapılırken, bunlar 'hayır' diyordu, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün temelini atıyoruz buna da 'hayır' dediler. Bu köprüler ÅŸimdi ÅŸakır ÅŸakır hizmeti veriyor. Kendileri de üzerinden rahatlıkla geçiyor. Çünkü bunlar 'hayır' derken niye dediklerini bilmiyorlar. Åžimdi de 'hayır' derken niye dediklerinin farkında deÄŸiller. 

Osman Gazi Köprüsü'nü yapıyoruz yine 'hayır' dediler. 'Ne olacak ya körfezi dolaÅŸsınlar' dediler. Bizim derdimiz baÅŸka. Ä°stanbul-Ä°zmir arasını 3 saat 15 dakikaya indirelim istiyoruz. Aynı ÅŸekilde ÅŸimdi 18 Mart Çanakkale Köprüsü'nün temelini attık. Ä°nÅŸallah 2023'de açılışını yapacağız. Dünyanın bir numaralı köprüsü olacak bu. Ä°ki kule arasındaki açıklık itibarıyla bir numara. Türkiye yapar, çünkü iman öyle bir ÅŸeydir ki tekeden bile süt çıkartır. Onun için azmedip yapacağız. 'Ekonomi çöktü' dediler. Ekonomi bitse... 11 milyar Türk lirası bu köprünün maliyeti. Bunun yarısı Kore'den geliyor yarısı Türk sermayesi. Bu köprünün temeli atıldı, daha neler olacak neler."

'KiÅŸi sevdikleriyle beraberdir'

Kandil'deki PKK terör örgütünün başındaki kiÅŸinin "Hayır" dediÄŸini, Ä°mralı'dakinin "Hayır" dediÄŸini, Pensilvanya'daki FETÖ'cünün "Hayır" dediÄŸini hatırlatan ErdoÄŸan, "Åžimdi 'Hayır' diyenlerin iyi düÅŸünmesi lazım. 'Ben hayır derken acaba kimlerle beraberim.' diye düÅŸünmesi lazım öyle mi? KiÅŸi sevdikleriyle beraberdir. Söyle bana arkadaşını, söyleyeyim sana kim olduÄŸunu. Mesele bu" dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDÄ°M
  • 0
    ALKIÅž
  • 0
    KOMÄ°K
  • 0
    Ä°NANILMAZ
  • 0
    ÃœZGÃœN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

BaÅŸka haber bulunmuyor!

tokyobet-tokyobet-nerobet-tokyobet-goldenbahis-tokyobet-levabet-ngsbahis-ngsbahis-goldenbahis-ngsbahis-levabet-levabet-goldenbahis-ngsbahis-ngsbahis-tokyobet-nerobet-ngsbahis-levabet-levabet-goldenbahis-ilelebet-betibom-ajaxbet-trendbet-anadolucasino-heybet-paribahis-aresbet-Deneme bonusu veren siteler-Deneme bonusu veren siteler-Deneme bonusu veren siteler-Deneme bonusu veren siteler-Deneme bonusu veren siteler-Deneme bonusu veren siteler-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-tokyobet-tokyobet-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-nerobet-pusulabet-piabet-pusulabet-masterbetting-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-pusulabet-pusulabet-masterbetting-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-masterbetting-masterbetting-masterbetting-pusulabet-pusulabet-pusulabet-casibom-aresbet-tokyobet-tokyobet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-g�venilir casino siteleri-aresbet-Deneme Bonusu-aresbet-aresbet-deneme bonusu-