Konya
17 Eylül, 2024, Salı
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

PKK'nın elinde 11 tane yeni nesil füze var

PKK'nın elinde 11 tane yeni nesil füze var
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Irak'ın kuzeyinde PKK'nın elinde 11 tane yeni nesil füze var. Bu çok korkunç bir şeydir. Peki nereden geliyor bu yeni nesil füze? PYD'den geliyor." dedi

Ä°çiÅŸleri Bakanı Süleyman Soylu, NTV canlı yayınında, terörle mücadeleden referandum sürecine kadar gündeme iliÅŸkin sorularını yanıtladı. 

Diyarbakır'da dışarıdan kazılan tünel sonrası meydana gelen patlamayla ilgili operasyonlar hakkında bilgi veren Soylu, "Sabaha karşı bu olayla ilgili, tünel kazımıyla ilgili üç kiÅŸi gözaltına alındı. Üç kiÅŸi de bu iÅŸin faili. Bir kiÅŸi daha var aranıyor." diye konuÅŸtu.

Olayın ardından soruÅŸturmanın sürdüÄŸünü belirten Soylu, ÅŸöyle devam etti:

"Bununla ilgili arkadaÅŸlarımız tüm emniyet binalarının çevresinde ve bu tarz yapıların çevresinde gerekli taramaları yapıyorlar. Çünkü bu tünel meselesi özellikle Suriye'de kullanılan bir mesele. Orada PKK, PYD bu konuda ciddi bir alışkanlık kazandı. Biz de bundan aylar önce yaptığımız deÄŸerlendirmelerde bunun ülkemizde de boy gösterebileceÄŸini buna ait çalışmalar yapılabileceÄŸini deÄŸerlendirmiÅŸtik. Hatta buna ait bir takım yurt dışı da dahil olmak üzere aletler ve birtakım araçlar getirdik. Sürekli bu taramalarımızı yapıyoruz. Bunu anladığımız kadarıyla çok kısa bir süreç içerisinde gerçekleÅŸtirmiÅŸler. Onların beklentisi çok daha büyük bir zayiat vermekti. Çünkü orası ÅŸehir içerisinde bir yer. Bu kurumlar geçmiÅŸte hep ÅŸehir içerisine kurulmuÅŸ. Buralara yönelik biz sıkı tedbirler alıyoruz. Gerek onların araç giriÅŸ ve çıkış trafikleri olsun gerek onlara yoldan gelebilecek saldırılar olsun."

Soylu, son dönemde bu tarz saldırıların azaldığını ve meydana gelen olayların faillerinin kısa sürede yakalandığını belirterek, son saldırının firari ÅŸüphelisinin de bulunmasıyla faillerin tamamının yakalanacağını bildirdi.

"Teröristlerin bu tarz yöntemleri nerede ve nasıl öÄŸrendiÄŸi" ÅŸeklindeki bir soru üzerine Soylu, "Irak'ın kuzeyinde PKK'nın elinde 11 tane yeni nesil füze var. Bu çok korkunç bir ÅŸeydir. Peki nereden geliyor bu yeni nesil füze? PYD'den geliyor." diye konuÅŸtu.

PKK ve PYD'nin aynı amaca hizmet ettiÄŸini, Irak ve Suriye'deki karışıklık, çatışma ve savaÅŸ ortamında kullanılan yöntemleri kullandığını belirten Soylu, DEAÅž'ın da aynı yöntemleri kullandığını aktardı.

Söz konusu ortamların sadece terör örgütleri tarafından deÄŸil dünyadaki silah üreticileri tarafından da laboratuvar olarak deÄŸerlendirildiÄŸini ifade eden Soylu, Türkiye'de de bu nedenle güvenlik tedbirlerinin artırıldığını deÄŸindi.

Bakan Soylu, bölgedeki çatışmaları Türkiye'ye yansıtabilmek için PKK ve PYD'nin ciddi bir uÄŸraÅŸ içerisinde olduÄŸunu vurgulayarak, ÅŸu görüÅŸlere yer verdi:

"Biz gerek yakaladıklarımızın gerek engellediÄŸimiz olayların birçoÄŸunu kamuoyu ile paylaşıyor deÄŸiliz. Sadece rakam veriyoruz. Türkiye'nin huzurunu, istikrarını, karar verme kabiliyetini etkileyebilmek için bir çok operasyon hazırlıyorlar ve burada çok deÄŸiÅŸik uyruklar kullanıyorlar. Bir taraftan PKK, FETÖ, DEAÅž ile mücadele ediyoruz. Bir taraftan bunun tetikleyici etkisi de oluyor. Küçük terör örgütleri de kendilerine alan bulduklarını düÅŸünüyorlar ve onlar da 'Acaba bu karışıklıkta kendi adımızı duyurabilir miyiz, uluslararası mecralardan kendimize sipariÅŸler alabilir miyiz' diye uÄŸraşıyorlar.

Bu tablo içerisinde gerek istihbarat teÅŸkilatlarımız gerek emniyet ve jandarmamız, korucularımız 24 saat görev başında. Yol güvenlik uygulamalarından tutun da bütün yaptığımız güvenlik çalışmalarına kadar ciddi bir operasyon yapıyoruz. Bunun doÄŸusu batısı fark etmiyor. Dün batı illerimizde yaptığımız bir yol uygulamasında uzun zamandır aradığımız bir teröristi bulduk. Terörizmle mücadele aralıksız devam ediyor. Dün sınırlarımızdan geçmeye çalışan 3 terörist etkisiz hale getirildi."

Huzur operasyonları

Süleyman Soylu, Türkiye genelinde gerçekleÅŸtirilen huzur operasyonları hakkında da bilgi vererek, "Terörün hatları var. Ä°stanbul, Ankara, Ä°zmir terör hattı deÄŸil varış noktası, eylem ve hedef noktası. Biz bu terörün hatlarına ve varış noktalarına yönelik ciddi güvenlik tedbirleri alıyoruz. Çünkü sınırlar üzerinden giriÅŸleri söz konusu." diye konuÅŸtu.

Kış boyunca bölücü terör örgütünün baskı kurmaya çalıştığı köylerin tek tek tarandığını belirten Soylu, operasyonlarda 980 sığınağın bulunduÄŸunu ve 987 teröristin etkisiz hale getirildiÄŸini söyledi.

Bu süreçte güvenlik güçlerinin terörle mücadele kabiliyetlerinin de yükseltildiÄŸine deÄŸinen Soylu, imha edilen sığınaklarda yeni nesil silahların bulunduÄŸunu belirtti ve bu silahların terör örgütleri tarafından bilinen hatlar üzerinden getirildiÄŸini bildirdi.

Bakan Soylu, sınır hattında duvar ve güvenlik yolları yapıldığını anlatarak, artık terörle mücadele yönteminin de deÄŸiÅŸtiÄŸini belirtti. Soylu, önceden düzenlenen operasyonlarının ardından bölgeye teröristlerin geri geldiÄŸini ancak ÅŸimdi operasyon yapan güvenlik güçlerinin gittiÄŸi yerde kaldığını ifade etti.

Terör örgütünün bulunduÄŸu yerlerden "süpürme harekatı" ile süpürüldüÄŸünü aktaran Soylu, böylece örgütün ÅŸehir üzerine baskı kurmasının ve finans kaynaklarına ulaÅŸmasının engellendiÄŸini vurguladı.

Batı tarafından desteklenen birtakım sivil toplum örgütleri ile görevden alınan belediyelerin temel amaçlarının örgüte elaman temin etmek olduÄŸuna iÅŸaret eden Soylu, bazı sivil toplum örgütlerine Avrupa'dan 700 milyon avro geldiÄŸini ve bu para ile kandırılan çocukların Kandil'e götürüldüÄŸünü ifade etti.

Soylu, 13-14 yaşındaki kızların daÄŸa götürüldüÄŸüne dikkati çekerek, ÅŸu görüÅŸlere yer verdi:

"Orada ahlaksızca bir ÅŸey daha yapıyorlar. Kandil'de adlarını herkesin bildiÄŸi terörist başı denilen o ahlaksız, hayvandan daha aÅŸağı olanlar bu çocukları karşılarına diziyorlar. Biz bunları nereden biliyoruz. Oradan kaçanlar mülakatlarda bu bilgiyi veriyorlar ve bunların hepsini kitapçıklar olarak Avrupa'daki bütün muhataplarımıza gönderdik. Onları taciz ediyorlar. Taciz etmenin iki sebebi var. Birincisi hayvansal zevklerini tatmin edebilmek. Ä°kincisi de bir daha onlar kendi ÅŸehirlerine, annelerinin babalarının yanına utançlarından dönmesinler diye. Bu insanlık dışı bir davranıştır. Biz sadece teröristle mücadele etmiyoruz ki terörizmin kaynaklarıyla da mücadele ediyoruz"

"DaÄŸa çıkışlar yüzde 90 azaldı"

Alınan tedbirler ve düzenlenen operasyonlar sonucunda son 7 ayda bir önceki yılın 7 ayına oranla daÄŸa çıkışların yüzde 90 azaldığını belirten Soylu, söz konusu dönemlerde daÄŸa çıkışların 912'den 95'e düÅŸtüÄŸünü, bu azalmanın büyük bir baÅŸarı olduÄŸunu dile getirdi.

Öte yandan ÅŸehirlerdeki PKK ve KCK yapılanmalarına karşı da operasyonların sürdüÄŸüne deÄŸinen Soylu, terör örgütü üyelerinin muhtara, iÅŸ adamına ve vatandaÅŸa baskı yapmasının büyük ölçüde engellendiÄŸini aktardı. Soylu, teslim olan terörist rakamının da son 17 yıldaki en fazla rakam olduÄŸunu, teslim olan teröristlerle ilgili suça karışıp karışmadıkları göz önünde bulundurularak gerekli soruÅŸturmanın yargı tarafından yapıldığını vurguladı.

Temel görevlerinin hayatı normalleÅŸtirmek olduÄŸunu da belirten Soylu, DoÄŸu ve GüneydoÄŸu Anadolu Bölgelerinde yaÅŸayan herkesin bir arada olabildiÄŸini, korkusuz ÅŸekilde PKK aleyhine slogan atabildiÄŸini söyledi. Terör örgütünün tasfiye edileceÄŸinden vatandaÅŸların ÅŸüphe duymamasını isteyen Bakan Soylu, Türkiye'nin böyle bir baskıya ve varlığa tahammül edeyeceÄŸine dikkati çekti.

Mücadele neticesinde terörün azaldığını ve sonrasında DoÄŸu ve GüneydoÄŸu Anadolu'daki 23 ile yapılan yatırımların 361 bin kiÅŸiyi kapsadığını da belirten Soylu, görüÅŸtüÄŸü 100 gençten 90'ının terörün bitmesini istediÄŸini belirtti. Soylu, "VatandaÅŸ ile terör örgütü arasına bu duvarı örmeliyiz, yıllardır PKK bunu engelliyor." diye konuÅŸtu.

Terör örgütlerinin teknolojiyi kullanması

BaÅŸta FETÖ olmak üzere terör örgütleri tarafından yoÄŸun ÅŸekilde teknoloji ve haberleÅŸme programlarının kullanıldığını belirten Bakan Soylu, FETÖ üyelerinin ByLock ve Eagle dışında baÅŸka programlar da kullandığını ve programlar noktasında örgütlerin ciddi uluslararası destek aldığına deÄŸindi.

Soylu, Emniyet Genel MüdürlüÄŸü Siber Suçlarla Mücadele Daire BaÅŸkanlığının, sosyal medyada terör nitelikli paylaşımlarda bulunduÄŸunu tespit ettiÄŸi 8 binin üzerinde ÅŸüpheliden 3 bin 200'ü aÅŸkın kiÅŸinin tutuklandığını belirtti. Soylu, devletin bu mücadeleyi yürüten birimlerinin güçlendirileceÄŸini aktardı.

FETÖ ile mücadelede gelinen nokta hakkında da bilgi veren Ä°çiÅŸleri Bakanı Süleyman Soylu, ÅŸöyle dedi:

"Aziz milletimizin hiçbir tezviratı inandırıcı bulmamasını temenni ediyorum. Hem rakamlar hem gerçek bilgiler ve kiÅŸiler bizim elimizde. Biz hangi havuzda çalıştığımızı biliyoruz ve ne yaptığımızı da biliyoruz. FETÖ mücadelesinde nerede olduÄŸumuzu da biliyoruz. FETÖ mücadelesinde bundan iki üç ay önce 'Daha iÅŸin yüzeyindeyiz' dedim. Hala yüzeyin çok az altına inmiÅŸ durumdayız. Bu çok açık. Çünkü 40 yılı aÅŸkın zamandır bu devletin her tarafına sızmış, sadece ByLock kullananlar deÄŸil ki... Bizim kaynaklarımız var; mahkemeler, savcılıklar, sorgulamalar, orada kimin kimle iliÅŸkili olduÄŸu... Kimin esas itibarıyla kripto olduÄŸu, gizli bir ÅŸekilde olduÄŸunu çok net bir ÅŸekilde görebiliyoruz."

"Biz her yerden bilgi alırız"

Soylu, ortaya çıkan bilgiler doÄŸrultusunda FETÖ soruÅŸturmalarının sürekli geniÅŸletildiÄŸi bilgisini paylaÅŸarak, "Devletin içerisinde en az devlet kadar büyük bir alan oluÅŸturmuÅŸlar ve devletin dışında da en az devlet kadar ikinci bir alan daha oluÅŸturmuÅŸlar." dedi.

ByLock'un çözülmesinin örgüt ile mücadelede kendileri için büyük bir fırsat olduÄŸunu belirten Soylu, 15 Temmuz'da yakalananlar ve darbeye teÅŸebbüs edenlerle ilgili de ciddi adımlar atıldığını bildirdi. Soylu, "Halkımız hiç merak etmesin FETÖ konusunda. Onları hareket edemeyecekleri bir kabiliyet haline getirdiÄŸimizi düÅŸünüyoruz. Bu iÅŸte saklanan, kendisini gizleyen ve 'bana ulaşılamaz' diyenlerin her birine de bu yöntemlerin tamamını kullanarak ulaÅŸtığımızı ifade etmek istiyorum." diye konuÅŸtu.

"15 Temmuz Darbe GiriÅŸimini AraÅŸtırma Komisyonu'nun araÅŸtırmalarını tamamlandığı ve Genelkurmay BaÅŸkanlığı ile MÄ°T'ten yeterli bilgi alınamadığı" ÅŸeklinde yorumların bulunduÄŸunun belirtilmesi üzerine ise Soylu, "Biz her yerden bilgi alırız. Devletimizin bekası söz konusuysa bize sınır yok. Hiç kimse devletin ve milletin bekasından, geleceÄŸinden üstün deÄŸildir. Hiçbir alan bize kısıtlı deÄŸildir." yanıtını verdi.

Referandum sürecinin Türkiye'nin demokratik olgunluÄŸunu gösterdiÄŸini vurgulayan Soylu, Türkiye'nin anayasayı geçmiÅŸten beri tartıştığını belirtti. Soylu, "1982 Anayasası'nın vatandaÅŸa güvensizlik üzerine, vatandaşın her zaman yanlış yapabileceÄŸi kanaati üzerine kurulduÄŸunu" söyledi. Darbeler sonucunda vatandaÅŸa bırakılmayan alanın bu referandum ile bırakılacağını anlatan Soylu, referandum sürecinde Türkiye'de 36 olay meydana geldiÄŸini ve bir önceki seçime göre bu sayının çok az olduÄŸunu bildirdi.

Terörle mücadelede "kararlılık" vurgusu

Terörle mücadele ederken siyasal güç, kararlılık ve iradenin olması gerektiÄŸine iÅŸaret eden Soylu, Cizre'nin eski fotoÄŸraflarını gösterdi. Soylu, Avrupa'nın terörün devam etmesini istediÄŸini, bunun için Türkiye'nin iç iÅŸlerine karışarak, "Terörle mücadele yasanı deÄŸiÅŸtir, senin vize serbestliÄŸini ben öyle saÄŸlarım" dediÄŸini aktardı. Soylu, bunun "PKK'ya burada bir bölge ver" demek anlamına geldiÄŸini, Avrupa ve dünya ne derse desin hiç kimseye bu hakkı vermeyeceklerini ifade etti.

Ä°çiÅŸleri Bakanı soylu, görev yaptığı 7 aylık süre içerisinde ÅŸehit çocuklarının gönderdiÄŸi mektupların kendisini çok duygulandırdığına dikkati çekerek, ÅŸunları kaydetti:

"Åžehit evlatlarından gelen mektuplarda kendimi tutamıyorum. 'Süleyman Amca, babamın kanı yerde kalmasın' yazıyor. Bu ülkeye yapılan bu haksızlığı ortadan kaldırmalıyız. Teröriste karşı acımasız, vatandaÅŸa karşı ise medeniyetimizin bize verdiÄŸi merhamet, ÅŸefkat ve iyiliÄŸi sonuna kadar kullanmalıyız. Bugün bunu yapıyoruz."

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDÄ°M
  • 0
    ALKIÅž
  • 0
    KOMÄ°K
  • 0
    Ä°NANILMAZ
  • 0
    ÃœZGÃœN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

BaÅŸka haber bulunmuyor!

tokyobet-tokyobet-nerobet-tokyobet-goldenbahis-tokyobet-levabet-ngsbahis-ngsbahis-goldenbahis-ngsbahis-levabet-levabet-goldenbahis-ngsbahis-ngsbahis-tokyobet-nerobet-ngsbahis-levabet-levabet-goldenbahis-ilelebet-betibom-ajaxbet-trendbet-anadolucasino-heybet-paribahis-aresbet-Deneme bonusu veren siteler-Deneme bonusu veren siteler-Deneme bonusu veren siteler-Deneme bonusu veren siteler-Deneme bonusu veren siteler-Deneme bonusu veren siteler-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-tokyobet-tokyobet-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-nerobet-pusulabet-piabet-pusulabet-masterbetting-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-pusulabet-pusulabet-masterbetting-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-masterbetting-masterbetting-masterbetting-pusulabet-pusulabet-pusulabet-casibom-aresbet-tokyobet-tokyobet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-g�venilir casino siteleri-aresbet-