Konya
23 Eylül, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Sainz, kaza sonrası pisti yürüyerek geçtiği için ceza aldı

Sainz, kaza sonrası pisti yürüyerek geçtiği için ceza aldı

Muhabir : Spor Servisi

Ferrari pilotu sıralama turlarında kaza yaptı ve pistte yürüdüğü için para cezasına çarptırıldı

Carlos Sainz, Singapur Grand Prix'si sıralama turlarında yaptığı kazanın ardından Formula 1 pistini geçtiği için 25.000 € para cezasına çarptırıldı ve bu cezanın yarısı ertelendi.

Ferrari pilotu, seansın bitimine sekiz dakikadan biraz fazla bir süre kala Marina Bay pistinin son virajında bariyerlere çarptı.

Kazadan yara almadan kurtulan Sainz, kaza yapan aracından çıktı ve seansın kırmızı bayrakla durdurulmasıyla birlikte pit yolu girişine ulaşmak için pist boyunca yürüdü.

FIA komiserlerinin soruşturmasının ardından İspanyol pilot 25.000 Avro para cezasına çarptırıldı ve bunun 12.500 Avroluk kısmı benzer bir olay yaşanmaması koşuluyla sezonun geri kalanı için askıya alındı.

Sainz, olayla ilgili konuşarak hatanın kendisine ait olduğunu kabul etti: "Orada biraz garip bir çıkış yaptım. Turuma başlarken birçok aracı geçmek zorunda kaldım ve lastiklerimin beklediğimden çok daha soğuk olduğunu fark ettim. 17. virajdaki tümseğe giderken yol tutuşunu yanlış değerlendirdim ve araç tamamen kontrolden çıktı. Sürücü hatası."

“Tura başlarken alacağım yol tutuşunu hafife aldım, başka bir aracın gelmesiyle zaten baskı altındaydım ve son viraja çok yavaş yaklaştığım için tura başlarken zaten daha yavaş olacağımı biliyordum. Yani bu, yeterli yol tutuşun olmadığı bir şeyi yapmaya çalıştığım anlamına geliyordu.”

Bu olay geçen yıl Katar Grand Prix'sinde Lewis Hamilton'ın 50.000 Avro para cezasına çarptırıldığı ve kınama cezası aldığı olaya benzer bir olaydı.

Hamilton, Losail yarışının başlangıcında 1. virajda George Russell ile çarpışmış ve sağ arka tekerleği kırılarak yarışı sona ermişti.

Yarış güvenlik aracı altında yapılırken, Hamilton, Russell'ın pitten çıkmasından sadece saniyeler önce, 1. virajın dışından pit alanına doğru pisti geçmişti.

FIA yetkilileri Sainz'ın cezasının Hamilton'ın geçen yılki cezasının yarısı kadar olduğunu çünkü İspanyol pilotun ihlalinin kırmızı bayrak sırasında, İngiliz pilotunkinin ise güvenlik aracı döneminde gerçekleştiğini açıkladı.

Sainz ayrıca pit girişinin ötesinde olduğunu savundu ve bu da hafifletici sebep olarak kabul edildi.

However, a week after the race, the FIA reopened its investigation because it felt the incident was much more serious than perhaps originally thought.

There was a feeling that penalties for drivers crossing a live track should be much greater, as the FIA felt that it was sending the wrong impression on younger drivers.

The FIA stewards explained Sainz's penalty was half of Hamilton's from last year because the Spaniard's offence was during a red flag while the British driver's was during a safety car period in a race. 

Sainz also argued he was beyond pit entry, which was taken as mitigating circumstances.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!

404 Not Found

404

Not Found

The resource requested could not be found on this server!