Selçuk sağlıkta zirvesini koruyor
Konya’nın sağlık altyapısında önemli bir yere sahip olan Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, donanımlı kadrosu ve modern tıbbi teknolojileriyle bölgenin en kapsamlı sağlık merkezlerinden biri olarak dikkatleri çekiyor. Hem Konya’ya hem de çevre illere sağlık hizmeti sunan fakülte, çeşitli branşlarda uzman kadrosuyla hastalara şifa dağıtıyor. Selçuk Tıp ayrıca, yeni nesil sağlık profesyonellerinin yetiştirilmesine katkı sağlayarak tıp eğitiminde de büyük bir rol oynuyor
Konya Selçuk Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz, Konya Postası Gazetesi Fahri Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Kara, Genel Yayın Yönetmeni Uğur Özteke ve Yazı İşleri Müdürü Zekeriya Sağlık ile görüşerek, Selçuk Üniversitesi ve Selçuk Tıp’ta yeni dönemde yapılacak çalışmalar hakkında önemli açıklamalarda bulundu.
KONYA SAĞLIĞINA YENİ BİR SOLUK
Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Selçuk Üniversitesi rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz, üniversitenin her alanda yenilenmesi ve tanınırlığının arttırılması için çalışmalara hız kesmeden devam ettiklerini ifade etti. Rektör Prof. Dr. Yılmaz, özellikle de Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde yapılacak yeniliklerle Konya sağlığına yeni bir soluk getirileceğini belirtti.
SELÇUK TIP’IN İŞLEVSELLİĞİ ARTACAK
Prof. Dr. Yılmaz, “Selçuk üniversitesi demek tıp fakültesi hastanesi, diş hekimliği hastanesi demek. Yıllık değerlendirmede 1 milyonun üzerinde poliklinik hizmeti, 140 bine yakın cerrahi işlemin uygulandığı, 300 bine yakın hastanın yatılı tedavi gördüğü 3. basamak bir sağlık kuruluşu. 3. basamaktan bahsederken şunu özellikle vurgulamak istiyorum, yapılan cerrahi işlemlerin, dahili birimlerdeki tedavinin çok büyük bir kısmının yani nitelikli işlerin gerçek manada giderildiği bir alan. Biz bunun öneminin farkındayız. Mevcut idari değişikliklerimiz, hastanenin işlevselliğinin arttırılması, hastaların hekimlere ulaşılabilirliğini kolaylaştırması ve tıbbi cihazların güncellenmesi gibi çalışmaları yakından takip ediyoruz” dedi.
SELÇUK YENİ YILDA SAĞLIK İHTİYACINI KARŞILAYACAK
Selçuk Tıp’ta robotik cerrahiye geçileceğinin sinyalini veren Prof. Dr. Yılmaz, gerçekleştirilecek çalışmanın sağlık alanında büyük bir yeniliğe imza atacağını gazetemize özel açıkladı. Prof. Dr. Yılmaz, “İlk icraatımız robotik cerrahinin hastanemize kazandırmak olacak. Hastaneden önce tüm Konya’ya kazandıracağız. Konya ve etrafında bu düzeyde bir tıbbi cihaz yok. Yılbaşı itibariyle bu çalışmamızı faaliyete geçirmiş olacağız. Bu özellikli bir işlem hem hasta konforunu ciddi manada arttıran daha nitelikli işleri daha hassas yapmayı sağlayan bir cihaz. Bunun gibi sağlık açısından Konya’nın ihtiyacı olan, bizim de hastane olarak nitelikli işleri yapmamızın devamını getirecek olan çalışmaların takibinde olacağız” ifadelerine yer verdi.
TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK HAYVAN HASTANESİ DAHA DA GELİŞİYOR
Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesinin de tanınırlığını arttırmak için yeni projeler üzerinde çalıştıklarını ifade eden Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz, “Türkiye’de böyle bir hayvan hastanesi örneği yok. Hem tedavi hem de koruyucu hizmet açısından denetimlerin yapılmış olduğu çok büyük bir projeksiyon, bu da bir ihtiyaç toplumumuzda artık çoğu evde evcil hayvanlar mevcut. Rutin olarak yapılması gereken bakım, aşı gibi onun haricinde diğer sağlık problemleri ile alakalı verilmesi gereken problemlerin gerçek manada faaliyet açısından giderileceği, her bölümde uzmanlaşmış hocaları olan dışarda bu ihtiyaç bir şekilde gideriliyor ama üniversite bünyesinde yapılması için görüşmelerimizi yaptık. Hem Selçuk Tıp Fakültesi Hastanesi hem de hayvan hastanemizin görünürlüğünü arttırmak için çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz” diye konuştu.
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.