Sempozyuma tam not
Karatay Termal Tatil Köyü’nde düzenlenen “1. Uluslararası Geleneğimiz, Geleceğimiz ve Ustalarımız Sempozyumu, Çalıştayı ve Sergisi” sona erdi
Karatay Belediyesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi Geleneksel Sanatlar Uygulama ve Araştırma Merkezi, Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü, Türk İş Birliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) ile Telif Hakları Genel Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen sempozyum; Türk – İslam medeniyetinde önemli bir yere sahip olan geleneksel sanat dallarında çalışma yapan ve eser veren birbirinden önemli yerli-yabancı akademisyenler ile sanatçıların katılımıyla yapıldı. Sempozyumda, daha önce hakemlik sürecinden geçirilen ve geleneksel sanatlarla ilgili pek çok teorik bilgi, bildiri ve sunumlar; üç gün boyunca akademisyenler tarafından sunulup tartışıldı, konuşuldu. Sempozyuma Azerbaycan, Özbekistan ve daha birçok ülkenin yanı sıra yurt içinden de pek çok önemli isim katıldı. Organizasyon boyunca sempozyumun yanı sıra çalıştaylar, geleneksel sanat dallarının uygulamalı çalışmaları ile sergiler de yer aldı.
BİZİM GELENEĞİMİZ DE GELECEĞİMİZ DE BU SANATLARDIR
Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca da sempozyuma katılarak sempozyum kapsamında yapılan uygulamalı çalışmaları inceledi. Hasan Kılca, “Sempozyum son derece güzel ve verimli oldu. Bizim geleneğimiz de geleceğimiz de aslında bu sanatlardır. Bizler şehirleri inşa edebiliriz, fiziki ve altyapı anlamında çok güzel işler ortaya koyabilir ancak bir toplumda sanat olmaz ise nesillerin ihyası her zaman yarım, kanadımızın bir tarafı da hep kırık olarak kalacaktır. Bu sempozyumla nesillerimizin ecdadımızdan gelen geleneksel sanatları tanıması, anlaması, yaşaması ve yaşatmasını da sağlamış oluyoruz. Sempozyumun düzenlenmesinde büyük emekleri bulunan Necmettin Erbakan Üniversitemiz başta olmak üzere tüm paydaşlarımızı, katılımcılarımızı ve bütün misafirlerimizi can-ı gönülden tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı. “1. Uluslararası Geleneğimiz, Geleceğimiz ve Ustalarımız Sempozyumu, Çalıştayı ve Sergisi”’nin Düzenleme Kurulu Başkanı Doç. Dr. Ali Fuat Baysal da, “Bu program, geleneksel sanatlar alanında kendi başına uygulanan sempozyumlardan bir tanesi oldu belki de ilki diyebiliriz. Sempozyumu iki yılda bir düzenlemeyi amaçlıyoruz. Böylece çok güzel bir gelenek de buradan başlatılmış olacak.”
Teorik bilgi, bildiri ve sunumlarının yanı sıra uygulamalı çalışmalarıyla sempozyuma katkı sunan akademisyen, usta ve sanatçılar da “1. Uluslararası Geleneğimiz, Geleceğimiz ve Ustalarımız Sempozyumu”nun oldukça güzel ve verimli geçtiğini ifade ettiler.
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.