Konya
20 Eylül, 2024, Cuma
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

'Şimdi yüzüme bakamıyor'

'Şimdi yüzüme bakamıyor'
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya'daki Türkiye karşıtı açıklamalara ilişkin, "Yarın bir gün, uluslararası toplantılarda ne olacak? Hollanda'nın başbakanı ile olduğu gibi mi olsun? Bak şimdi o yüzüme bakamıyor" dedi

CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, Kazakistan'a hareketinden önce Atatürk Havalimanı'nda düzenlediÄŸi basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı. ErdoÄŸan, ABD'de tutuklu bulunan Rıza Sarraf'ın dahil olduÄŸu davaya eski Ekonomi Bakanı Zafer ÇaÄŸlayan'ın da dahil edildiÄŸi iddialarının hatırlatılması üzerine, "Bu konu gerçekten çok çok ilginç bir konu. Åžu anda bunu hukuki bir mantık içerisinde yorumlamak zaten mümkün deÄŸil. Burada bizim eski Ekonomi Bakanımıza yönelik atılan bu adımı, açık söylüyorum, ben Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne yönelik bir adım olarak deÄŸerlendiriyorum. Zira burada ÅŸahsına yönelik bir iddiayı ortaya koyabilmiÅŸ deÄŸiller" dedi.

'BU Ä°ÅžLERÄ°N ARKASINDAN ÇOK PÄ°S KOKULAR GELÄ°YOR'

ABD'nin, ÇaÄŸlayan'ın "Ä°ran'a yönelik yaptırımları deldiÄŸi" iddiasını öne sürdüÄŸüne dikkati çeken ErdoÄŸan, sözlerini ÅŸöyle sürdürdü: "Ä°ran'a biz bir defa herhangi bir yaptırım uygulama kararı Türkiye olarak almadık ki... Bizim Ä°ran ile ikili iliÅŸkilerimiz var, hassas iliÅŸkilerimiz var. Ä°ran'dan özellikle doÄŸal gazımızın, petrolün bir kısmını oradan alıyoruz. Biz bunu kendilerine de o zaman söyledik. Ben bunları Sayın Obama'ya da söyledim, diÄŸer bu konularla ilgilenen kiÅŸilerine, baÅŸta DışiÅŸleri Bakanları olmak üzere onlara da söyledik. Yani dedik 'Biz burada böyle bir yaptırım içerisine girmeyiz.' Bu ekonomik iliÅŸkileri yürüten bakanımız kim? Ekonomi Bakanı. Ekonomi Bakanı hükümetin attığı adıma ne yapacaktır? Uygulayanlardan bir tanesi olacaktır. Dolayısıyla atılan bu adımlar tamamen siyasidir. ABD bir defa bu konuyu -tabii bu gidiÅŸimizde orada da inÅŸallah görüÅŸme fırsatı buluruz- gözden geçirmesi lazım. Bu iÅŸlerin arkasından çok pis kokular geliyor. Rıza Sarraf olayı da öyledir. Halk Bankamızın Genel Müdür Muavini Hakan Bey ile ilgili konu da öyledir. Bunların hepsi. DiÄŸer isimler yine öyledir."

ABD'DE KORUMALAR HAKKINDA SORUÅžTURMA AÇILMASI

ErdoÄŸan, ABD'ye yaptığı son ziyarette, Washington'da PKK terör örgütü mensuplarının kendilerine adeta saldırıyor havasına girdiÄŸini de hatırlatarak, ÅŸöyle devam etti: "ABD güvenlik güçlerinin orada kalkıp da herhangi bir tedbir almaması, onları oradan derdest etmemesi de bu pis kokunun bir ifadesidir. O olayla ilgili biliyorsunuz, benim korumalarım hakkında soruÅŸturma açtılar. Hatta hatta, olay günü orada olmayan korumalarım hakkında, eÅŸimin iki koruması bayan, onlarla ilgili de aynı ÅŸeyi yaptılar. Bu nedir? Bu Amerika yönetiminin düÅŸmüÅŸ olduÄŸu aczi gösteriyor. Kendilerine de bunlar bildirildi. Büyük bir devlet olabilirsin ama adil devlet olmak baÅŸka bir ÅŸeydir. Sıkıntı burada. Onun için de adil bir devlet olmak, hukuk sisteminin adil iÅŸlemesinden geçer. EÄŸer hukuk sisteminiz adil iÅŸlemiyorsa bu sıkıntılar sürekli olarak o pis kokuları da getirir."

'AB 15 YILDIR BU TÜR AÇIKLAMALARLA OYALIYOR'

Bir gazetecinin "Son günlerde Avrupa BirliÄŸi (AB) ülkelerinden Türkiye'nin üyelik sürecine iliÅŸkin farklı açıklamalar geliyor. Seçim atmosferindeki Almanya'da Merkel'in 'Türkiye AB'ye üye olmamalı' ÅŸeklinde bir açıklaması var. Buna karşı Fransa CumhurbaÅŸkanı Macron'un 'Türkiye önemli ortak' ÅŸeklinde açıklaması oldu. Yine AB yöneticilerinin de 'Türkiye ile müzakereler devam etmeli', 'Türkiye çok önemli partner' ÅŸeklinde açıklamaları oldu. Siz bu açıklamaları nasıl yorumlamak istersiniz?" sorusu üzerine ErdoÄŸan, bu açıklamalara yabancı olmadıklarını, 15 yıldır bu tür açıklamalarla oyaladıklarını, hala aynı açıklamaların devam ettiÄŸini söyledi.

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, Türkiye'deki referandum öncesinde Avrupa ülkelerinin takındığı tavrın çok açık, net ortada olduÄŸunu belirterek, sözlerini ÅŸöyle sürdürdü: "Biz bunları kendilerine sorduÄŸumuz zaman da hiç bir cevap veremediler. Çünkü bunların hayatı hep böyle geçti. Åžu anda da kendi içlerinde birbirlerine girdiler. Yatıyorlar, kalkıyorlar AK Parti, Türkiye, ErdoÄŸan... Tamam da bizimle ne iÅŸiniz var. Kendi içinizde seçim yapıyorsunuz. Nasıl yapacaksanız seçiminizi yapın. ErdoÄŸan'a vurmak, Türkiye'ye vurmak size oy mu kazandıracak? Bunu nereye kadar böyle götüreceksiniz?"

"YÜZÜME BAKAMIYOR"

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, "Yarın bir gün, uluslararası toplantılarda ne olacak? Hollanda'nın baÅŸbakanı ile olduÄŸu gibi mi olsun? Bak ÅŸimdi o yüzüme bakamıyor, benim zaten yüzüne hiç baktığım yok. Daha hükümet kuramadı. Ne hale düÅŸtü. Yarın Almanya'da da benzer ÅŸeyler olabilir" dedi. ErdoÄŸan, "Almanya'nın elinde bulundurduÄŸu güç Türkiye'nin özellikle sosyopolitik gücünü yok etmeye muktedir deÄŸildir. Bizim bu noktadaki gücümüz çok çok farklı. Artık Türkiye bir çok ÅŸeyi aÅŸmış vaziyette. Bu ufku, Türkiye açtığı için de zaten bunlar rahatsız oluyor. Bundan sonra hedef artık 2023'tür. 2023'te sosyolojik olsun, ekonomik olsun, iktisadi olsun, kültürel olsun, bütün bu alanlarda Türkiye'yi inÅŸallah çok daha farklı bir yere, inÅŸallah 2019 BaÅŸkanlık sistemindeki atılan yeni adımla birlikte çok daha farklı bir yere taşımış olacağız." deÄŸerlendirmesini yaptı.

'HERKES BÄ°R DEFA YERÄ°NÄ°, KONUMUNU BÄ°LSÄ°N'

"Sayın Devlet Bahçeli'nin süreç baÅŸladığında sizin yardımcınız olacağı yönünde bir takım iddialar var. Bu iddialarla ilgili ne söylemek istersiniz?" sorusu üzerine ErdoÄŸan, ÅŸu yanıtı verdi: "DeÄŸerli arkadaÅŸlar, bunların hepsi yani suyu bulandırmaktan baÅŸka bir iÅŸe yaramıyor. Hep söylüyoruz, bunlar doÄŸmamış çocuÄŸa don biçiyorlar. Herkes bir defa yerini, konumunu bilsin. Biz Türkiye'de siyaset yapıyoruz. Yani Sayın Bahçeli ile ÅŸu süreçte partimiz gayet güzel bir diyalog içinde oldu ve bundan sonraki süreçte de bu diyaloÄŸun, bu dayanışmanın temenni ederim ki güçlenerek devamı Türkiye'nin geleceÄŸi bakımından çok çok önem arz etmektedir ve bu geleceÄŸi inÅŸa ederken, ihya ederken görüÅŸmeler neticesinde her ÅŸey olabilir. Bunu kimsenin bir kenara atmasına hakkı yok. Ana muhalefet partisi Kandil ile irtibat kuruyor, bunu hiç gündeme getirmiyorlar da bu ülkede yerli ve milli davranan liderlerin veya partilerin görüÅŸmeleri, konuÅŸmaları bunları niye rahatsız ediyor? Bizim bir defa çok önemli bir yanımız var; yerliyiz ve milliyiz. CHP ve HDP'ye baktığınız zaman bunların yerli ve milli bir yanı yok. Tam aksine bunlar bu ülkeye saldıran, bu ülkeyi her yere, Batı'ya, dünyaya ÅŸikayet etmek suretiyle nereden önünü keseriz, bunun gayreti içinde olanlarla koalisyon halindeler."

CHP Ä°stanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun, terörle mücadelede kullanılan silahlı insansız hava araçlarıyla (SÄ°HA) ilgili eleÅŸtirisini anımsatan CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, "NeymiÅŸ? Sivilleri vurmuÅŸ... Nerede o siviller?" dedi.

CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, ÅŸöyle devam etti: "SÄ°HA'lar teröristleri vuruyor ve silahlı kuvvetlerimiz, güvenlik güçlerimiz çok daha güçlü hale gelmek suretiyle terörizmle, teröristlerle, terör örgütleriyle bu mücadelesini sürdürecektir ve bunu CHP'nin temsilcileri, vesaireleri durduramaz. Ben beklerdim ki CHP'nin genel baÅŸkanı çıksın 'Ey Tanrıkulu, sen kimden yanasın, teröristlerden yana mısın yoksa bu ülkenin güvenlik güçlerinden yana mısın?'... Bugüne kadar bu kadar bizim güvenlik gücümüz ÅŸehit oldu, bu kadar sivilimiz bizim ÅŸehit oldu, bunların sesi çıktı mı? Çıkmadı. Biz ÅŸimdi silahlı Ä°HA'larımızı yaptık, tabii terör örgütü artık kaçacak delik arıyor. Böyle bir dönemin içinde de bu beyler, ölen teröristleri savunur hale geldiler. Biz sizi tanıyoruz zaten. Siz bunların cenazelerine katılır, onlarla beraber hareket eder, onların gittikleri yerlerde beraber olur, bütün bunlardan sizi tanıyoruz. Tek farkınız var siz CHP'siniz, onlar HDP."

"BÖYLE YÜRÜMEYECEĞİNE KARAR VERDÄ°K"

ErdoÄŸan, Türkiye Varlık Fonu BaÅŸkanı Mehmet Bostan'ın görevden alınmasına iliÅŸkin soru üzerine, Varlık Fonu'nda hedeflenen, arzulanan bir sürecin olmadığını söyledi. Türkiye Varlık Fonu'nun, BaÅŸbakan Binali Yıldırım'a baÄŸlı olduÄŸunu, CumhurbaÅŸkanı olarak kendisiyle bir baÄŸlantısı olmadığını anlatan ErdoÄŸan, "Ama biz Sayın BaÅŸbakan ile de istiÅŸarelerimizi yaparak bu konuda kararımızı alırız. Sayın BaÅŸbakan da ben de bu geliÅŸmeleri gördük. Böyle yürümeyeceÄŸine karar verdik. Bu karar neticesinde de 'bu adımın atılması isabetlidir' dedik. Sayın BaÅŸbakan da bu konuda adımını attı. 'Hayırlı olsun' diyeceÄŸiz. Çünkü Varlık Fonu'nu bizim yeniden reorganize etmemiz ÅŸart. Onun da adımını, inÅŸallah Kazakistan sonrası Sayın BaÅŸbakan ile deÄŸerlendirip, atacağız." ifadelerini kullandı.

'ÇOK TARAFLI BÄ°R DÄ°PLOMASÄ° YÜRÜTÜYORUZ'

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, özellikle Arakan’da yaÅŸanan insani dramın son bulması için çok taraflı bir diplomasi yürüttüklerini ifade ederek, "Mübarek Kurban Bayramı süresince bu konuyla ilgili olarak 20’yi aÅŸkın liderle telefon görüÅŸmesi gerçekleÅŸtirdim. Ayrıca eÅŸim ile DışiÅŸleri Bakanımız, oÄŸlum ve Sosyal Politikalar Bakanımız da, genel baÅŸkan yardımcım Ravza Hanım da BangladeÅŸ’e sığınan Rohingyalı Müslümanları ziyaret ettiler. Sorunun tüm muhataplarıyla görüÅŸüyor, bir taraftan da insani yardımlarımızı ihtiyaç sahiplerine ulaÅŸtırıyoruz." dedi.

Türkiye'nin gayretleri sonucunda yavaÅŸ da olsa bazı konularda netice almaya baÅŸladıklarını belirten ErdoÄŸan, " TÄ°KA, bin tonluk insani yardım malzemesinin dağıtımını gerçekleÅŸtirdi. Ä°kinci etapta yine 10 bin tonluk gıda, ilaç, giysi vesaire bunları planlıyoruz. Sivil toplum kuruluÅŸlarımız da sadra ÅŸifa olmak için tüm imkanlarını seferber ediyor. Ä°nÅŸallah bu zirve, yaÅŸanan zulme karşın Ä°slam Ä°ÅŸbirliÄŸi TeÅŸkilatı’nın sesinin daha gür çıkması açısından bir fırsat olacaktır. Åžu andaki çadır kamplarının ne yazık ki yaÅŸanır bir durumu yok. EÄŸer BangladeÅŸ yönetimi orada bize bir bölgeyi tahsis edebilirse orada daha yaÅŸanılabilir çadır kampları kurmayı planlıyoruz." diye konuÅŸtu.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDÄ°M
  • 0
    ALKIÅž
  • 0
    KOMÄ°K
  • 0
    Ä°NANILMAZ
  • 0
    ÃœZGÃœN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

BaÅŸka haber bulunmuyor!

tokyobet-tokyobet-nerobet-tokyobet-goldenbahis-tokyobet-levabet-ngsbahis-ngsbahis-goldenbahis-ngsbahis-levabet-levabet-goldenbahis-ngsbahis-ngsbahis-tokyobet-nerobet-ngsbahis-levabet-levabet-goldenbahis-ilelebet-betibom-ajaxbet-trendbet-anadolucasino-heybet-paribahis-aresbet-Deneme bonusu veren siteler-Deneme bonusu veren siteler-Deneme bonusu veren siteler-Deneme bonusu veren siteler-Deneme bonusu veren siteler-Deneme bonusu veren siteler-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-tokyobet-tokyobet-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-nerobet-pusulabet-piabet-pusulabet-masterbetting-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-pusulabet-pusulabet-masterbetting-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-masterbetting-masterbetting-masterbetting-pusulabet-pusulabet-pusulabet-casibom-aresbet-tokyobet-tokyobet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-g�venilir casino siteleri-aresbet-Deneme Bonusu-aresbet-aresbet-