Konya
17 Eylül, 2024, Salı
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Teröre karşı elbette beraber olacağız

Teröre karşı elbette beraber olacağız
Başbakan Yardımcısı Bozdağ, Yozgat'ta katıldığı programda, "Teröre karşı elbette beraber olacağız." dedi

BaÅŸbakan Yardımcısı Bekir BozdaÄŸ, teröre karşı tüm ülkelerin beraber hareket etmesi gerektiÄŸini belirterek, "Bütün dünya söz ve güç birliÄŸi yapacak, dayanışma içinde olacak ama Fransa’daki teröre karşı güç birliÄŸi içinde olan uluslararası toplumun Türkiye’deki teröre karşı iÅŸbirliÄŸi dayanışma içinde olmamasını kabul etmemiz, anlamamız, makul görmemiz, izah etmemiz mümkün deÄŸildir." dedi.

BozdaÄŸ, Yozgat'ın Aydıncık ilçesinde Åžehit Bekir ÅžimÅŸek Ä°lkokulu bahçesinde belediye araç alımı ve bazı tesislerinin temel atma töreninde, terör örgütleri PKK, DHKP-C, FETÖ, DEAÅž'ın Türkiye'de eylem yaptıkça, kan akıttıkça bazı ülkelerin buna sessiz kaldığını söyledi.

Türkiye’nin aleyhine terör eylemi yapan ve Türkiye’ye zarar veren kim varsa uluslararası toplumun bunları kendi ülkelerinde himaye ettiÄŸini aktaran BozdaÄŸ, ÅŸöyle konuÅŸtu:

"Fransa’da, baÅŸka ülkelerde bir terör saldırısı olduÄŸu zaman hep beraber ayaÄŸa kalktığını görüyorsunuz. Fransa’da dergiye terör saldırısı olmuÅŸtu, bazı çalışanlar öldürülmüÅŸtü, bütün dünya ayaÄŸa kalktı. Teröre karşı elbette beraber olacağız. Bütün dünya söz ve güç birliÄŸi yapacak, dayanışma içinde olacak ama Fransa’daki teröre karşı güç birliÄŸi içinde olan uluslararası toplumun Türkiye’deki teröre karşı iÅŸ birliÄŸi dayanışma içinde olmamasını kabul etmemiz, anlamamız, makul görmemiz, izah etmemiz mümkün deÄŸildir. Bugün Türkiye’ye kim zarar veriyorsa hepsi himaye görüyor. Bu da çifte bir standart. 'Türkiye’ye zarar veren teröristler iyi teröristtir ama Fransa’ya zarar veren terörist kötü teröristtir. Türkiye’ye zarar veren terör örgütleri iyi terör örgütüdür ama Ä°ngiltere’ye zarar veren terör örgütleri kötü terör örgütüdür' gibi bir yaklaşım, terörle mücadeleye ve terör örgütlerine en büyük desteÄŸi saÄŸlamaktır, terör örgütlerine destektir, terörle mücadeleye zarar vermektir. Ama biz bunu maalesef bugüne kadar dünyaya anlatamadık."

Terörün rengi, dili, dini, memleketi olmadığını, hedeflerine, eylem yaptığı yerlere, bulundukları ülkelere göre terör örgütleri arasında "iyi - kötü" ayrımı yapılamayacağını vurgulayan BozdaÄŸ, "Terör örgütü terör örgütüdür. Ä°ÅŸlediÄŸi suçların her biri birer insanlık suçudur. Nerede olursa olsun terör örgütleriyle mücadele bütün insanlığın, bütün uluslararası toplumun ortak görevidir." diye konuÅŸtu.

Teröre karşı dayanışmayı arzu ettikleri ölçüde göremediklerine dikkati çeken BozdaÄŸ, "Hele Türkiye söz konusu olduÄŸu zaman hiç göremiyoruz. Onun için de diyoruz ki terör, ÅŸiddet konusunda herkesi samimi, dürüst olmaya, iki yüzlü deÄŸil çok net, adil, objektif politikalar üretmeye davet ediyoruz. Türkiye, dünyanın neresinde olursa olsun teröre karşı bugüne kadar olduÄŸu gibi bundan sonra da iÅŸ birliÄŸi, dayanışma içerisinde olmayı sürdürecektir. Bize karşı dayanışma göstermeseler dahi biz terörle mücadele konusunda dayanışmamızı sürdüreceÄŸiz ve her yerde bu dayanışmanın gereÄŸini yapacağız. Bundan kimsenin endiÅŸesi olmamalıdır." ifadelerini kullandı.

"Almanlar telaşa kapılmış"

"2019’da Türkiye’nin cumhurbaÅŸkanı kim olacak" telaşının yaÅŸandığını belirten BozdaÄŸ, sözlerini ÅŸöyle sürdürdü:

"Almanlar telaÅŸa kapılmış, Fransızlar telaÅŸa kapılmış, Hollandalısı, Avusturyalısı telaÅŸa kapılmış. Ya size ne? 2019’da biz Almanya’ya cumhurbaÅŸkanı mı seçeceÄŸiz, Fransa’ya cumhurbaÅŸkanı mı seçeceÄŸiz? Türkiye’nin cumhurbaÅŸkanını seçeceÄŸiz, Türkiye’nin. Size ne? Åžimdiden hepsi beraber ayaÄŸa kalkmışlar, ‘Bizim Türkiye ile Türk halkı ile meselemiz yok, ErdoÄŸan’la meselemiz var’ diye kükrüyorlar, konuÅŸuyorlar. Peki niye ErdoÄŸan’la meseleleri var, Türkiye’yi büyüttüÄŸü için, Türkiye’nin dağını, taşını eserlerle donattığı için, ekonomisini ayaÄŸa kaldırdığı için, IMF’ye borçlarını ödediÄŸi için, savunma sanayisinde yerlilik oranını yüzde 20’den yüzde 60’a çıkardığı için. EÄŸer Türkiye, CumhurbaÅŸkanımızın liderliÄŸinde önündeki 10 yılı da tamamlarsa ‘Türkiye’yi artık kontrol edemeyiz’ korkusundan dolayı bunu yapıyorlar. Hep beraber bunu yapıyorlar. Ben diyorum ki korkunun ecele faydası yok. Bu millet kendisine kuklaları baÅŸ seçmez, kendi içinden baÅŸ çıkarır. KurtuluÅŸ Savaşı yıllarında kendi içinden Atatürk’ü çıkarıp nasıl peÅŸine düÅŸtüyse bundan sonra da kendi içinden lider çıkarır, kendi içinden baÅŸ çıkarır ve onun arkasına düÅŸer. Almanya’nın, Fransa’nın baÅŸka ülkelerin Türkiye’ye dayatacağı liderlere Türk halkından onay çıkmaz. Bunu öÄŸrenmedilerse bizim tarihimize baksınlar. Milletin içinden milletin evlatlarına hep bu millet dua etmiÅŸtir, destek olmuÅŸtur, güç vermiÅŸtir." 

"Yan cebime koyun hesabı"

CHP'nin "Adalet yürüÅŸü"nün, Genel BaÅŸkan Kemal KılıçdaroÄŸlu’na cumhurbaÅŸkanlığı yolunu açma projesi olduÄŸunu ifade eden BozdaÄŸ, ÅŸöyle konuÅŸtu:

"Aday olmayacağım’ falan diyor ama siz bakmayın ona, 2019’da CHP adayıdır. ‘Yan cebime koyun’ hesabı yapıyor. Kaset operasyonuyla geldiÄŸinde Baykal’la görüÅŸüp, ‘Ben aday deÄŸilim’ diye basına açıklama yapmıştı, hatırlayın kısa bir süre sonra aday oldu. Åžimdi de aynı yolu döÅŸüyorlar. Önce, ‘hayır’ yarın, ‘Ne yapalım çaresiz bak iÅŸte herkes bizi istiyor’ deyip ‘evet’ diyecekler. Ama buradan ifade etmek isterim ki Türk milleti kendi içinden lider çıkarır. KılıçdaroÄŸlu yürüyünce hatırlarsanız FETÖ’cüler, ‘Genel BaÅŸkandı lider oldu’ dediler. Hatta CHP’li milletvekilleri de ‘Genel BaÅŸkandı lider oldu’ diye Twitter’dan mesajlar yolladılar. Adamlar kendileri bile kendi Genel BaÅŸkanlarını lider kabul etmiyorlar. Kendileri kabul etmiyor, ÅŸimdi FETÖ’cüler, çıkıp lider yaptılar, ÅŸimdi CHP’li vekiller daha yeni liderlik makamına terfi ettirdiler. Sizin daha lider görmediÄŸiniz birine Türk halkı liderlik payesi verir mi? Vermez."

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan'ın "mevcut iktidara zarar vermek için, iktidara kim düÅŸmansa onların tıynetine, ahlakına, kiÅŸiliÄŸine bu millete ve devlete yaptıkları düÅŸmanlığa bakmaksızın onlarla kol kola yürümeyi kabul eden birisi" olmadığına iÅŸaret eden BozdaÄŸ, "Kim Sayın CumhurbaÅŸkanı'na, AK Parti’ye düÅŸmanlık yapıyor? PKK’nın uzantısı HDP, onlarla kol kola. Kim düÅŸmanlık yapıyor, zarar veriyor? FETÖ’cüler, onlarla kol kola. Kim zarar veriyor? Avrupa’nın bazı ülkeleri, onlarla beraber aynı hedeflere koÅŸuyor. Böyle bir mantık olabilir mi? Siz ayırt etmez misiniz teröristle terörist olmayanı? Beraber olacaksanız, iktidara karşı, teröre bulaÅŸmamış insanlar var, onlarla beraber olursun. Ama maalesef bunlar teröre bulaÅŸanlarla aynı noktada buluÅŸabiliyorlar." diye konuÅŸtu.

"Türk'üm deyip Türk düÅŸmanlığı yapmayın"

"Bakın ÅŸimdi Almanya’dan Türk asıllı bir Alman vekil kalkıp açıklama yapıyor, diyor ki Alman hükümetine, 'Türkiye’ye karşı daha sert olmanız lazım’ diyor, Türkiye’nin CumhurbaÅŸkanı'na terbiyesizlik yaparak saldırıyor, edepsizlik yaparak saldırıyor." diyen BozdaÄŸ, konuÅŸmasını ÅŸöyle sürdürdü:

"Bizim bir lafımız var ya halk arasında, bazıları için, ‘kanı bozuk’ derler, bazıları için de ‘sütü bozuk’ derler. Åžimdi Almanya’da orada vekil payesini elinde tutmak için, orada kendi devletine, kendi milletine, babasına, dedesine, atasına ihanet edenlere makam verenlerin yanında makam mevki almak için dedesine söven densizler iÅŸte bunlar. Anasına saygısızlık eden saygısızlar bunlar, babasına saygısızlık eden saygısızlar bunlar. Böyle bir ÅŸey olur mu? Ä°nsan kendi milletine, kendi devletine, hangi ülkenin vatandaşı olursa olsun edepsizce, saygısızca, saldırır mı? Saldırıyor bunlar. Adı, Türk adı. Böyle Türk adı olur mu, sen o ada layık ol bir defa, o adı taşıyorsun ama o adı kirletiyorsun. Hiç olmazsa adınızı deÄŸiÅŸtirin, adınız Cem olmasın baÅŸka bir ÅŸey olsun. Hans yapın veya baÅŸka yapın, ne yapıyorsanız yapın ama ‘Ben Türk'üm’ deyip Türk düÅŸmanlığı yapmayın. ‘Ben Türk kökenliyim’ deyip Türkiye düÅŸmanlığı yapmayın. Buradan Almanya’da yaÅŸayan vatandaÅŸlarımıza da sesleniyorum, içimizdeki bu beyinsizleri iyi tanıyın, sizi aÅŸağılayan, mensup olduÄŸunuz milleti aÅŸağılayan, mensup olduÄŸunuz devleti aÅŸağılayan bu alçakları lütfen iyi tanıyın ve bunlara adam deÄŸil hain muamelesi, alçak muamelesi yapın. Böyle bir ÅŸey olamaz. Ecdadımıza sövecek, deÄŸerlerimize sövecek, devletimize sövecek, CumhurbaÅŸkanımıza densizce saldıracak, sonra da göÄŸsünü gere gere kalkıp böyle böyle diyecek. Böyle bir ÅŸey olabilir mi? Maalesef itibar gördükleri için Türkiye’ye, Türk milletine, Türkiye’nin CumhurbaÅŸkanı'na sövdükçe birileri itibar ettiÄŸi için bu densizliÄŸi yapıyorlar. Bunun adı karaktersizliktir, bunun adı ÅŸahsiyetsizliktir, bunun adı onursuzluktur, bunun adı komplekstir, kompleks. Adam diye gezen ama adam olmayanlardır bunlar. Benim dilim varmıyor ama onları baÅŸkalarına benzeteceÄŸim ama benzettiklerime saygısızlık olur diye benzetmek istemem. Ama siz benzetirsiniz eminim."

"Bu millet çarptı mı götürür adamı"

Türkiye’ye dair hesap yapanları "hesabınızı nasıl yaparsanız yapın, bu millet çarpmayı çok iyi bilir, çarptı mı götürür adamı. Çıkarmayı da çok iyi bilir çıkardı mı gider adam. Toplamayı da çok iyi bilir, alayını toplar afedersiniz çöplüÄŸe atar." sözleriyle eleÅŸtiren BozdaÄŸ, "Hepsini yapar, dört iÅŸlemi ne kadar hesaplıyorsanız o hesapların hepsini çok iyi bilir, çok hesap bozdu. 2019’un hesaplarını da yine beraber bozacağız Allah’ın izniyle. Kim ne derse desin, oyunları, hesapları beraber bozacağız. Terör örgütleri ile de mücadele edeceÄŸiz, Türkiye’nin düÅŸmanı uluslararası bütün karanlık güçlerle, hesap sahipleriyle de mücadele edeceÄŸiz, Türkiye’yi de büyüterek yolumuza devam edeceÄŸiz." diye konuÅŸtu. 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDÄ°M
  • 0
    ALKIÅž
  • 0
    KOMÄ°K
  • 0
    Ä°NANILMAZ
  • 0
    ÃœZGÃœN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

BaÅŸka haber bulunmuyor!

tokyobet-tokyobet-nerobet-tokyobet-goldenbahis-tokyobet-levabet-ngsbahis-ngsbahis-goldenbahis-ngsbahis-levabet-levabet-goldenbahis-ngsbahis-ngsbahis-tokyobet-nerobet-ngsbahis-levabet-levabet-goldenbahis-ilelebet-betibom-ajaxbet-trendbet-anadolucasino-heybet-paribahis-aresbet-Deneme bonusu veren siteler-Deneme bonusu veren siteler-Deneme bonusu veren siteler-Deneme bonusu veren siteler-Deneme bonusu veren siteler-Deneme bonusu veren siteler-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-tokyobet-tokyobet-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-nerobet-pusulabet-piabet-pusulabet-masterbetting-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-pusulabet-pusulabet-masterbetting-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-masterbetting-masterbetting-masterbetting-pusulabet-pusulabet-pusulabet-casibom-aresbet-tokyobet-tokyobet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-g�venilir casino siteleri-aresbet-