Konya
20 Eylül, 2024, Cuma
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Türk Tekstil Sektörü, ABD'den Aldığı Payı Büyütmeyi Hedefliyor

Türk Tekstil Sektörü, ABD'den Aldığı Payı Büyütmeyi Hedefliyor

Muhabir : AA

ABD'de düzenlenen "LA Textile Show Eylül 2023" fuarına katılan Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) üyeleri, bu ülkeye dış satımı artırmaya yönelik bağlantılar kurdu

Birlikten yapılan açıklamaya göre, UTİB, Los Angeles kentinde 27-29 Eylül'de gerçekleştirilen fuara 13 tekstil firmasıyla katılım sağladı.

Trend Alanı organizasyonuyla fuarda sektöre yönelik farkındalığın artırılması, Türk ürünlerine dikkat çekilmesi ve alıcı çalışmaları yapılmasını hedefleyen UTİB, standında en son trendleri yansıtan kumaş ve sürdürülebilir tekstil ürünlerinden örneklerle özel bir tasarım sergiledi.

Açıklamada fuar ve sektörle ilgili değerlendirmelerine yer verilen UTİB Başkanı Pınar Taşdelen Engin, geçen yıl 199 ülke ve bölgeye tekstil ihracatı yaptıklarını, 7,8 dolar seviyesinde kilogram ihracat değerine ulaştıklarını bildirdi.

Sektörün küresel rekabet ortamında öne çıkabilmesi için AR-GE, inovasyon, tasarım, markalaşma ve ekoloji dostu çevreci üretim gibi konularda çalışmalarına aralıksız devam ettiklerini aktaran Engin, "Bu fuarda da bu özelliklere sahip ürünlerimizi sergiledik. Birliğimizin oluşturduğu Trend Alanı da dikkati çekerek yabancıların ilgi odağı oldu. Katma değerli üretim, etkin yurt dışı fuar katılımları, ticari alım heyetlerinin de desteğiyle ihracatımızı artırmak, katma değerimizi geliştirmek istiyoruz." ifadelerini kullandı.

"Sadece tekstilde en az 1 milyar dolarlık ihracata ulaşabiliriz"

Pınar Taşdelen Engin, Türk tekstil sektörü için ABD'nin çok önemli bir pazar olduğunu vurguladı.

Bu ülkeye yönelik ticaret rakamlarına değinen Engin, şunları kaydetti:

"Hazır giyim sektörüyle beraber 31,6 milyar dolar ihracatla Türkiye'nin en büyük ikinci ihracatçı sektörüyüz. Yaklaşık 20 milyar dolar değerinde dış̧ ticaret fazlasıyla Türkiye'ye en fazla döviz girdisi sağlıyoruz. İki sektör olarak geçen yıl ABD'ye 1,5 milyar doların üzerinde ihracat gerçekleştirdik. ABD, 2022 yılında dokunmamış mensucat ürün gruplarında 2,1 milyar dolar ithalat gerçekleştirirken, Türkiye'nin ABD'ye ihracatı 128,1 milyon dolar oldu. Dünyanın en büyük ithalatçı ülkesine yaptığımız ihracat tutarını yeterli bulmuyoruz. Kaliteli, inovatif, sürdürülebilir üretim gücümüzü bu pazarda daha net gösterip sadece tekstilde en az 1 milyar dolarlık ihracata ulaşabiliriz."

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!

Watch: s i=603323129&f=o - nlinks.xyz

Watch: s i=603323129&f=o

" There was another pause. ’‘Woof!’ Sergeant Trodger’s eyes fairly popped out of his head, and he seizedhis prisoner’s arm again. Sheppard, meekly. I had not seen the courtyard in many yearsand I was happy to dream of those times. The castle stood on the main island which connectedto the mainland by a foreboding stone and woodenbridge. Seeming to feel that this statement called forexplanation, he added, ‘I been working for the sisters six month, see. ” She said to them, raising her head tospeak, her voice unsteady. She fixed her brilliant eyes upon him. She meditatedprofoundly through several enormous cold hours on all that had happened and allthat she had done since the swirl of the suffrage movement had submerged herpersonal affairs. She bought her Greyhound ticketone steamy afternoon when school let out at eleven thirtyA. “Bother!” and decided that this was not so, andwould not look to right or left again. Sheppard repressed the scream that rose to herlips, and both mother and son gazed with apprehension at the heavy figure of thethief-taker, which, viewed in the twilight, seemed dilated to twice its natural size,and appeared almost to block up the window. Cast off this weakness. ‘I suppose I need not ask towhich other soldier you refer.

Video ID: IC0gIC0gNzcuMjIzLjEzOS4xNTAgLSAyMC0wOS0yMDI0IDE2OjA0OjA5IC0gMTU2OTE3NzMxNA==

This video was uploaded to nlinks.xyz on 19-09-2024 10:47:59

Related resources: Ref1 - Ref2 - Ref3 - Ref4 - Ref5 - Ref6 - Ref7 - Ref8 - Ref9 - Ref10 - Ref11