Konya
20 Eylül, 2024, Cuma
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Türkiye bir dev projeyi daha hizmete soktu

Türkiye bir dev projeyi daha hizmete soktu
Avrupa ile Asya kıtasını deniz tabanının altından karayoluyla birleştiren Avrasya Tüneli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ile çok sayıda yerli ve yabancı konuğun katılımıyla dualar eşliğinde hizmete açıldı.

Ä°ki katlı dev tünel; 5 bin 4 metrelik bölümü deniz tabanının altında, 9 bin 200 metrelik bölümü de karada olmak üzere toplam 14 bin 600 metre uzunluÄŸunda. Ä°stanbul trafiÄŸini rahatlatması öngörülen tünelle iki yakası arasındaki mesafe de artık sadece 15 dakika.

Son teknolojik imkanlar kullanılarak, deprem ve tsunamiden etkilenmeyecek biçimde inÅŸa edilen dev projenin açılışında konuÅŸan CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, dev eserlerin yapımının asla aksamayacağını, sırada KanalÄ°stanbul projesinin olduÄŸunu, terörün bu hizmetlere engel olamayacağını söyledi.

KonuÅŸmasının başında Rusya Büyükelçisi’ne yönelik suikasta deÄŸinen ErdoÄŸan, “Gerçekten bir diplomat olarak takdir ettiÄŸim bir arkadaÅŸtı. Bir hafta kadar önce Tataristan CumhurbaÅŸkanı’nı yanıma getirmiÅŸti. Birlikteydiler. Birlikte bazı deÄŸerlendirmeler yapmıştık. Sıcak sempatik bir insandı. Dün akÅŸam uÄŸradığı o suikast giriÅŸimi neticesi gerçekten üzüntü vericiydi. Åžahsım, milletim adına ÅŸiddetle lanetliyorum. Sayın Putin’in ÅŸahsında tüm dost Rus halkına ve Karlov’un ailesine baÅŸsaÄŸlığı dileklerimi iletiyorum” dedi.

 

 

“RUSYA Ä°LE Ä°LÄ°ÅžKÄ°LERÄ°MÄ°ZÄ°N BOZULMASINA ASLA Ä°ZÄ°N VERMEYECEĞİZ”

Büyükelçiye suikastın provokasyon olduÄŸu konusunda Rusya ile hemfikir olduklarını belirten CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, “Olayın hemen ardından dün akÅŸam sayın Putin’i arayarak ÅŸahsım ve milletim adına duyduÄŸumuz derin elemi kendisine ilettim. Kendisi ile bu kalleÅŸ saldırının Türk-Rus iliÅŸkilerine yönelik açık bir provokasyon olduÄŸu konusunda hemfikiriz. Güvenlik güçlerimiz ve yargımız olayı tüm yönleriyle araÅŸtıracak ve gerçekleri ortaya çıkaracaktır. Rusya ile ortak bir soruÅŸturma komisyonu kurarak çalışmalara baÅŸladık, heyetimiz çalışıyor. Suriye baÅŸta olmak üzere Rusya ile giderek geniÅŸleyen iÅŸbirliÄŸi alanlarımızın bu saldırıdan etkilenmeyeceÄŸi konusunda sayın Putin ile anlayış birliÄŸi içindeyiz. Rusya ile iliÅŸkilerimizin bozulmasına asla izin vermeyeceÄŸiz. Terör saldırılarında büyük kayıplar vermiÅŸ bir ülke olarak topraklarımız içinde böyle elim bir hadisenin meydana gelmiÅŸ olması, bizi kendi vatandaÅŸlarımıza ve güvenlik güçlerimize yönelik saldırılar kadar üzmüÅŸtür. Bir kez daha Rus halkına ve Büyükelçi Karlov’un ailesine baÅŸsaÄŸlığı diliyorum” ifadelerini kullandı.

"30 OCAK’TA 24 SAAT ÇALIÅžACAK"

Avrasya Tüneli’nin yaklaşık 4 yılda inÅŸa edilmiÅŸ ve kendi alanında pek çok ilkler kullanılarak tamamlandığını söyleyen ErdoÄŸan, “Henüz proje safhasında birçok ödül alan bu eserin, hizmete girdikten sonra daha büyük ilgi göreceÄŸine inanıyorum. 1 milyar 245 milyon dolar. Günde yüz bin araç dışarıdaki hayat ÅŸartlarından etkilenmeden rahat ÅŸekilde burayı kullanacak. Artık fırtına çıktı, vapur seferleri iptal oldu, sis çöktü gibi haberleri geride bırakıyoruz. Bir taraftan Marmara, bir taraftan Avrasya tüneli. Bu eser için devletin kasasından tek kuruÅŸ çıkmamıştır. Ä°ÅŸ bilenin kılıç kuÅŸananın. Tünelin inÅŸasını ve iÅŸletmesini üstlenen firmalar, bir bölümü öz kaynak, bir bölümü kredi olarak finansmanı kendileri saÄŸlamıştır. Yaklaşık 25 sene boyunca hazine yaklaşık 180 milyon TL gelir getirecek tünelin iÅŸletmesi, bu sürenin sonunda tamamen devlete geçecek. Harem ve Çatladıkapı arasındaki tünel sayesinde KazlıçeÅŸme-Göztepe 15 dakikaya iniyor. Bu sayede zamandan ve yakıttan yapılacak tasarrufu sizlerin takdirine bırakıyorum. Ä°lk etapta sabah 07.00 aksam 21.00 arası hizmet verecek tünel, gerekli düzenlemeler yapıldıktan sonra 30 Ocak itibariyle 24 saat iÅŸletmeye geçecektir. Avrasya Tüneli ile ülkemiz Marmaray, Yavuz Sultan Selim Köprüsü gibi dünya çapında eser zincirine bir yenisini eklemiÅŸtir” diye konuÅŸtu.

"YENÄ° HEDEF KANALÄ°STANBUL"

Bir sonraki hedefin Kanalistanbul olduÄŸunu ifade eden ErdoÄŸan, “Ä°nÅŸallah Karadeniz’i Marmara’ya baÄŸlayacağız. Bu da dünyada ilklerden biri olacak. Türk insanı buna layık. Dünyadaki bu yarışta biz varız. Kanalistanbul ve Çanakkale köprüsü projelerimizi inÅŸallah ÅŸu anda hayata geçirmenin hazırlığındayız. 18 Mart’ta Çanakkale köprüsünün temelini atıyoruz. Önümüzdeki yıl içinde da Kanalistanbul’la ilgili temel atma noktasına geleceÄŸiz. Yeni Havalimanımızı önümüzdeki yılın Åžubat ayında dünyanın bir numaralı havalimanın açılışını yapıyoruz. Hızlı tren, liman, baraj gibi projelerdeki çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor” ÅŸeklinde konuÅŸtu.

YaÅŸanan terör eylemlerine tepki gösteren ErdoÄŸan, “Ä°stediÄŸiniz kadar terör estirin. Ä°stediÄŸiniz kadar alçakların bir araya getirin, bu milleti bölemeyeceksiniz. Bu milleti parçalayamayacaksınız. Türkü ile Kürdü ile, Lazı ile Çerkezi ile, 80 milyon bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız. Bu milletin o terörist alçaklara boyun eÄŸmedi, eÄŸmeyecektir. Bunu Çanakkale’de gösterdi, KurtuluÅŸ savaşında gösterdi. En son bunu 15 Temmuz’da gösterdi. Sizler tankların üzerine imanınız ile yürüdünüz. Sizin elinizde bayraktan baÅŸka, yüreÄŸinizde imanınızdan baÅŸka bir ÅŸey yoktu. Dün akÅŸamki alçak gibi alçakla tanklarla, toplarla savunmasız insanlara saldırdılar. O namussuzlar da uçakla vurmaya kalktılar, helikopterlerle vurmaya kalktılar, ellerindeki silahlarla vurmaya kalktılar” ifadelerini kullandı.

“ZATEN BAÄžLANTILAR ÇIKMAYA BAÅžLADI”

Dün Ankara’da Rusya Büyükelçisi’ne yönelik suikaste de deÄŸinen ErdoÄŸan, “Ä°ÅŸte dün akÅŸamki kalleÅŸ de geldi ülkemizdeki bir yerde Rusya’nın temsilcisi olan bize emanet olan insanı sırtından vurdu. Sırtından vurmak kalleÅŸlerin adetidir. Alçakların adetidir. Ä°ÅŸte bunu yaptılar. Dün akÅŸamki tabii bedelini anında ödedi ama baÄŸlantıları bunların hepsi inceleniyor, araÅŸtırılıyor. Bunları da çıkaracağız. Zaten baÄŸlantılar çıkmaya baÅŸladı” dedi.

“TÜRKÄ°YE HEM TERÖRLE MÜCADELE EDECEK, HEM DE HEDEFLERÄ°NE YÜRÜYECEK Ä°MKANA SAHÄ°P”

Türkiye’nin 2023 hedeflerine taviz vermeden ilerlediÄŸine dikkat çeken ErdoÄŸan ÅŸunları söyledi;

“Ülkemize yönelik saldırıların en önemli amaçlarından birinin bizim enerjimizi ve dikkatimizi hedeflerimizden uzaklaÅŸtırmak olduÄŸunu biliyoruz. Türkiye’nin dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri haline gelmesi durumunda bölgesinde ve dünyada güç dengelerine nasıl bir etki yapacağının herkes farkında. Terör örgütleri üzerinden bizim ayağımıza pranga vurmaya çalışanlara mesajım ÅŸudur. Türkiye hem terörle mücadele edebilecek, hem de taviz vermeden hedeflerine yürüyecek imkana sahiptir. Ama nasıl tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devletle”

"TERÖR ÖRGÜTLERÄ°NÄ°N HEDEFÄ°NÄ°N ASKER, POLÄ°S KORUCU OLMASI BU SALDIRILARI MEÅžRULAÅžTIRMAZ"

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan asker ve polislere yönelik terör saldırılarını da hatırlatarak, ÅŸöyle konuÅŸtu;

“Eskiden daÄŸda eylem yapan teröristler, ÅŸimdi ÅŸehirlere indi. Hatta Rusya Büyükelçisi’nde olduÄŸu gibi misafirlerimizi hedef almaya baÅŸladı. Güvenlik güçlerimiz teröriste daÄŸda inlerinde nefes aldırmayınca, terörün en sinsi biçimi olan sokaklarda caddelerde bombalı eylemler, suikastler devreye sokuldu. FETÖ darbe giriÅŸiminde de meydanlardaki insanlarımız hedef alınmıştı. DEAÅž ve PKK terör örgütleri de güya belli hedeflere yönelik gözüken ama vatandaÅŸlarımızın hayatına kasteden eylemler yapıyorlar. Saldırıya uÄŸrayan otobüslerin, binaların içinde polisimizin olması, bu eylemlerin tamamının sivilleri hedef aldığı gerçeÄŸini deÄŸiÅŸtirmiyor. Sokaklarda caddeler meydanlarda herkes var. Ä°stanbul ve Kayseri’deki saldırılarda asker ve polisimiz kadar sivil vatandaÅŸlarımız da zarar görmüÅŸtür. Kayseri’de yaralan 60 kiÅŸinin 22’si sivildir. Ä°stanbul’da 5 sivil ÅŸehit, 48 sivil yaralı vardır. Esasen çarşı iznine çıkmış her bir asker ve görevini bitirip evine dönen her bir polis sivildir. Bırakıl hepsini polis de olsa, asker de olsa can deÄŸil midir? Bu üniformaları benim askerim vatanı milleti korumak için giyiyor. Bu vatan, bu millet onların güvencesinde. Bu ayrım bile bana garip geliyor. Terör örgütlerinin hedefinin asker, polis korucu olması bu saldırıları meÅŸrulaÅŸtırmaz. Maalesef bu yönde bir algı çalışması var. Bizim anlayışımıza göre katil katildir, terörist terörist. Teröristin nereyi hedef aldığının, hangi silahı tercihe ettiÄŸinin ne önemi olabilir. Olayın kendisi bir terör eylemi ise geri kalan her ÅŸey bu kavramın içine girer. Türkiye’nin canın terör eylemleri ile yakarak bu milleti dize getirebileceklerini sanıyorlar. Bu saldırılar bizim inancımızı ve azmimizi daha da biliyor. Türk milletini bir asır sonra yeniden ya istiklal ya ölüm noktasına getirenler yaptıkları yanlışı çok yakında anlayacaklar. Zulüm payidar olmaz. Zalime merhamet mazluma ihanettir.”

"VARSIN 3 MÄ°LYON OLSUN, BÄ°Z HER ZAMAN MAZLUMLARIN YANINDA OLACAÄžIZ"

Türkiye’nin mazlumların çığlıklarına duyarsız kalmayacağını vurgulayan ErdoÄŸan, Suriye’de yaÅŸananları hatırlatarak, "Åžu anda Suriye’den o mazlumları biz çıkarıyoruz, Ä°dlib’e taşıyoruz. Gerekirse topraklarımıza taşıyacağız. Varsın 3 milyon olsun, biz her zaman mazlumların yanında olacağız. Ecdadımız böyleydi biz de böyle olacağız. Elbet bu karanlık gecenin bir sabahı vardır. Bu sebeple biz terör örgütlerinin üzerine giderken, kalkınma ve büyüme gündemimizi de asla unutmuyoruz"

YILBAÅžINA KADAR 15 TL: TOPLANAN PARA ÅžEHÄ°T VE GAZÄ°LERE

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, tünelden geçiÅŸ ücretinin yılbaşına dek 15 TL olacağını ifade ederek, "Yılbaşına kadar diyoruz ki buranın ücreti 15 TL olsun. Ama bu Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığındaki ÅŸehitlerimize yönelik o hesaba girecek. Aynı zamanda buranın geliri yılbaşına kadar 15 TL’den resmi hesap daha sonra o akÅŸam ilan edilecek. TL olarak 15 TL’den bugüne kadar bu geçiÅŸler yapılacak ve Aile ve sosyal politikalar bakanlığındaki ÅŸehit ve gazilerimize yönelik hesapta bu para toplanmış olacak" dedi.

3. HAVALÄ°MANI 26 ÅžUBAT 2018’DE AÇILACAK

Törende konuÅŸan BaÅŸbakan Binali Yıldırım da Ä°stanbul’un 3. havalimanının açılış tarihini “26 Åžubat 2018” olarak açıkladı.

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDÄ°M
  • 0
    ALKIÅž
  • 0
    KOMÄ°K
  • 0
    Ä°NANILMAZ
  • 0
    ÃœZGÃœN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

BaÅŸka haber bulunmuyor!

tokyobet-tokyobet-nerobet-tokyobet-goldenbahis-tokyobet-levabet-ngsbahis-ngsbahis-goldenbahis-ngsbahis-levabet-levabet-goldenbahis-ngsbahis-ngsbahis-tokyobet-nerobet-ngsbahis-levabet-levabet-goldenbahis-ilelebet-betibom-ajaxbet-trendbet-anadolucasino-heybet-paribahis-aresbet-Deneme bonusu veren siteler-Deneme bonusu veren siteler-Deneme bonusu veren siteler-Deneme bonusu veren siteler-Deneme bonusu veren siteler-Deneme bonusu veren siteler-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-tokyobet-tokyobet-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-nerobet-pusulabet-piabet-pusulabet-masterbetting-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-pusulabet-pusulabet-masterbetting-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-masterbetting-masterbetting-masterbetting-pusulabet-pusulabet-pusulabet-casibom-aresbet-tokyobet-tokyobet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-g�venilir casino siteleri-aresbet-Deneme Bonusu-aresbet-aresbet-deneme bonusu-