Konya
19 Eylül, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Türkiye cazibe merkezi olmaya devam edecek

Türkiye cazibe merkezi olmaya devam edecek
Konya Yüksek Hızlı Tren Garı ve Kayacık Lojistik Merkezi'nin temel atma töreni Başbakan Binali Yıldırım katılımı ile atıldı. Yıldırım açılışta, “Türkiye cazibe merkezi olmaya devam edecek” dedi

Konya’nın en önemli projeleri arasında yer alan Konya YHT Gar ve Kayacık Lojistik Merkezi temeli atıldı. Temel atma törenine katılan Başbakan Binali Yıldırım, 16 Nisan referandumunda destek veren Konyalılara teşekkür ederek, 15 yılda Konya’ya 35 milyar TL yatırım yaptıklarını söyledi. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Konya’nın ulaştırma alanında devam eden projeleri konusunda bilgiler vererek, “Biliyoruz ki lojistik merkezleri sadece Konya'da değil, Türkiye'nin her yerinde yapılmakla birbirini destekliyor olacak” şeklinde konuştu. AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu’da Konya’nın çok boyutlu bir şehir olduğunu ve Konya’dan güç almayan siyasi hareketlerin başarılı olamayacağına dikkati çekti.   

TÜRKİYE CAZİBE MERKEZİ OLMAYA DEVAM EDİYOR

16 Nisan referandumunda verilen desteklerden dolayı Konyalılara teşekkür eden Başbakan Binali Yıldırım, Konya’nın ‘evet’ diyerek milli iradeye sahip çıktığını ve milli iradenin yanında olduğunu söyledi. Konya ile 2071’e kadar beraber yürüyeceklerini belirten Yıldırım, Konya’yı dünden daha iyi bir şehir haline getireceklerini vurguladı. Yıldırım, “Türkiye'nin ekonomik krizle yerle bir olduğu günleri hatırlayın. O gün dünyaya gözünü açan bebekler bugün 16 yaşında. Onlar bilmez ama onların babaları bilir, anneleri bilir, büyükbabaları büyükanneleri bilir. İşte 15 yıl AK Parti, liderimiz, kurucu genel başkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde bir Türkiye'yi üç Türkiye yaptı. Bu senenin büyüme yılı olacağını ve büyümede yeni bir rekora imza atacağımızı söylemiştik.  Çok şükür söylediklerimiz bir bir gerçek oluyor. Enflasyon düşüyor. Tek haneli enflasyona doğru gidiyoruz. İşsizlik düşmeye devam ediyor, daha da düşecek. O da yakın zaman tek haneli olacak inşallah. Türkiye yatırımcılar için cazibe merkezi olmaya devam ediyor. Doğudan batıya, kuzeyden güneye verdiğimiz üretim destekleriyle sanayimiz büyüyor. Ülkenin üretim çarkları işlemeye devam ediyor. Cumhurbaşkanımızın önderliğinde istihdam seferberliği başlattık. İstihdam artıyor. 2003 yılında Türkiye'de 6 bin 100 kilometre bölünmüş yol vardı. Bugüne kadar 25 bin kilometrenin üzerinde bölünmüş yol yaptık. Yolları böldük hayatları birleştirdik, yolları böldük ülkeyi birleştirdik, gönülleri birleştirdik. Türkiye'nin rüyalarını gerçeğe dönüştürdük. Yüksek hızlı trenin Türkiye’de adı vardı kendisi yoktu. Eskişehir’den sonra ilk hızlı treni Konya’ya yaptık.” ifadelerini kullandı. Şuanda bin 213 kilometre yüksek hızlı tren ağının bulunduğunu, 108 yeni üniversitenin kurulduğunu, 29 yeni havalimanı, 423 baraj, 787 bin konut, 4 bin 4 şehir hastanesi, bin 877 spor tesisi gibi yatırımların büyüyen ve gelişen Türkiye’yi gösterdiğini anlattı. Yıldırım’ın sözleri sloganlarla kesilirken Başbakan Yıldırım’da gençlere seslenerek “Gençler sizlerle gurur duyuyoruz” dedi.

“KONYA ALİ CENGİZ OYUNLARINA PABUÇ BIRAKMAZ”

Konuşması sırasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu da eleştiren Başbakan Yıldırım şunları söyledi: “Kılıçdaroğlu’na rağmen Türkiye’de turizm büyümeye devam ediyor,  misafirlerimiz gelmeye devam ediyor. Milletin demokrasi aşkını istismar ederek, sağı solu yakanlara cici muamelesi yapmak Türkiye’nin geleceğine katkı sağlamaz. Türkiye ekonomisi kötü gidiyor dedikodularıyla istikrarımızı, geleceğimizi hedef alanlar avucunu yalayacaklar. Konya’nın alicengiz oyunlarına pabuç bırakmazsınız. Bu muhalefet cephesi baktı ki işler istedikleri gibi gitmiyor, ‘bir adalet yürüyüşü yapayım’ dedi. Adalet yürüyüşü yaparken sağ kolunda PKK bölücülerini destekleyen partilerin destekçileri, sol kolunda 15 Temmuz alçak FETÖ’cülerin temsilcileri kol kola yürüdüler. Bu yürüyüş adalet yürüyüşü değil, bir gaflet yürüyüşü olmuştur. Eğer yürümek istiyorsan milletle beraber yürüyeceksin. Milletin yürüdüğü istikamete yürüyeceksin. Kılıçdaroğlu bırak şikayeti fikrin varsa bu ülkenin geleceği için söyleyeceğin söz varsa onları söyle. Türkiye’nin gelecek heyecanına yönelik şeyler söyle” dedi. Başbakan’ın konuşması sırasında “FETÖ gelecek hesap verecek” sloganı atılınca Yıldırım, 15 Temmuz darbesini gerçekleştirenlerin mutlaka hesap vereceklerini söyledi.

“KONYA’YA 35 MİLYAR TL YATIRIM YAPTIK”

Konya’nın bir kültür başkenti olduğunu dile getiren Başbakan Yıldırım, Konya’nın aynı zaman tarımında başkenti olduğunu aktardı. Milli gelirde Türkiye tarımının payının yüzde 6 olduğunu hatırlatan Yıldırım, “Konya’nın payı yüzde 20. Türkiye payının 3,5 katı. İşte Konya bereketin ve tarımın başşehri. 15 yılda tarıma Konya’da 10 milyar üzerinde destek verdik. Konya aynı zamanda sanayinin de başşehri. Türkiye sanayisinin milli gelir içerisindeki payı yüzde 20, Konya’nın payı yüzde 28. Türkiye ortalamasının üzerinde. Konya  yenilikçilik ve girişimcilik konusunda Türkiye’nin sekizinci ili. Konya 2002’de sadece 130 milyon dolar ihracat yapıyordu. Şimdi Konya  ne kadar ihracat yapıyor? 1,5 milyar dolar ihracat yapıyor. 15 yılda tam 12 kat ihracatını artırdı. Konya’ya yaptığımız yatırımların tutarı 35 milyar TL. Helali hoş olsun” diye konuştu. 

KONYA’NIN ULAŞTIRMA PORJELERİNİN DURUMU

15 yılda Konya’ya çok şeylerin kazandırıldığını aktaran Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, şunları söyledi: “Şuan da yaklaşık 4 milyar 250 milyon TL’lik projenin inşaatı devam ediyor. Bunun 1 milyar 250 milyonluk kısmı ödenmiş, 3 milyarlık kısmı inşaat olarak devam edecek ve yakın zamanda bitireceğiz” dedi. Konya’nın önemsediği ve diğer illerle bağlantısını sağlayan yolların durumuna ilişkin bilgiler veren Arslan, “Konya-Seydişehir yolu, Alacabel Tüneli, Tınaztepe Tüneli de dahil ki Tınaztepe Tüneli'nin hem sıcak asfalt olması hem bağlantı yolunun bölünmüş yol olmasıyla ilgili ihaleyi 6 Eylül'de yapıyoruz. Projenin tamamını, güzergahı da 8 kilometre kısaltacak, konforunu yükseltecek şekilde 2 yıl içinde bitireceğiz. Çok önemsenen Konya-Beyşehir yolunu da 3 kısımda çalışıyoruz ve bu sene sonunda bitireceğiz. Konya Çevre Yolu önemli bir sözümüzdü, 22 kilometrelik kısmı sene sonunda bitireceğiz. 49 kilometrelik kısmının ihalesini 22 Ağustos’ta gerçekleştireceğiz. Kalan kısmının da proje çalışmalarını bitiriyoruz ve ihalesine çıkacağız” diye konuştu.

Konyalıların Hadim yolunu çok önemsediğini belirten Arslan, "Burası Eğiste Viyadüğü de dahil, çok önemli bir köprü, viyadüğün olduğu bir proje. İnşallah bunu da önümüzdeki yıl bitiriyoruz ve Eğiste Viyadüğü'ne başladık. O kısmını da 2020'de bitirmiş olacağız. Bin 372 metre boyundaki Eğiste Viyadüğü şu ana kadar Türkiye'de yapılmış en yüksek viyadük olacak ki ayak yüksekliği 165 metre. Kuş Yuvasıyla ilgili 5 tüneli de kapsayan kısmını ihalesini gerçekleştirdik. 300 milyon bedelli bu projeye de başladık. Akşehir-Yunak-Polatlı yolunun kalan kısmını 2 yıl içerisinde bitireceğiz. Konya-Karaman ayrımı, Çumra yolu çok önemsenen bir yol. Daha önce tek yol sıcak asfalt haline getirilmişti, bunun da bölünmüş yol olması talimatını vermiştiniz, onu da önümüzdeki yıl bitirmiş olacağız. Seydişehir-Bozkır yolunu önümüzdeki yıl bitireceğiz ve yine Derbent yoluyla ilgili de proje çalışmaları bitiyor. Bu sene bitirip inşallah önümüzdeki yıl yapımına başlamış olacağız" sözlerini kullandı. Yüksek Hızlı Tren, Lojistik Merkezi ve yapımı planlanan metro sistemlerinin entegrasyonuyla ilgili geceyi gündüze katarak çalıştıklarını ifade eden Bakan Arslan, "Biliyoruz ki lojistik merkezleri sadece Konya'da değil, Türkiye'nin her yerinde yapılmakla birbirini destekliyor olacak" diye konuştu. Karaman'da yapılacak lojistik merkezin de müjdesini veren Arslan, projenin ihale sürecini başlattıklarını, 3 Ekim'de teklifleri alacaklarını açıkladı.

“KONYA’DA GÜÇ ALMAYAN SİYASİ HAREKET BAŞARILI OLAMAZ”

Konya’nın tarih ve siyasete her zaman mührünü vurduğunu ifade eden AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu, Konya’nın sadece malların lojistiği olmadığını değerlerin ve irfanın da lojistik merkezi olduğunu dile getirdi. Konya’nın manevi ve tarihi lojistik merkezi olduğunu belirten Davutoğlu, “Konya bir siyasi lojistik merkezidir. Konya’dan siyasi güç almayan hiçbir siyasi hareket güç almamıştır. Sayın Cumhurbaşkanı 16 yıl önce AK Parti hareketini başlattığından bu yana bu harekete en büyük desteği Türk siyasetinin lojistik merkezi olan Konya vermiştir, vermeye devam edecektir. Ne görürse görsün ne duyarsa duysun Konyalı manevi ve siyasi merkez olarak mutlaka ufka ve vicdana bakar. Bu anlamda 15 Temmuz gecesinde ayağa kalkan şehirlerin başında Konya gelmiştir, bizde Konyalı her bir hemşerimizle gurur duyuyoruz. Direnişinde lojistiği Konya olmuştur” dedi.

Konya’ya dikilen her bir fidanın mutlaka meyve vereceğini dile getiren Davutoğlu, “15 yıl içinde bütün AK Parti hükümetleri hiçbir ayrım olmaksızın Konya’nın hizmetinde olmaya devam edecektir. Görevi bıraktığımızda da bunu söylemiştik. Konya’ya gelecek her bir projeyi doğrudan takip edeceğiz, projelerin hayata geçmesine katkıda bulunmaya devam edeceğiz. Konya’da verilen hiçbir söz akamete uğramayacaktır, hiçbir söz lafta kalmayacaktır. Biz burada temel atarken çeşitli yerlerde çalışmalar devam ediyor. Konya’nın lojistik merkez olması demek çok boyutlu kimliği ile Türk ekonomisine katkı da bulunması demek. Konya tarım, ulaştırma, enerji ve ilim merkezidir” sözlerini kullandı. Konya’nın beklentilerinin karşılandığını anlatan Davutoğlu’nun sözleri törene katılan vatandaşlar tarafından ‘Konya seninle gurur duyuyor’ sloganlarıyla sık sık kesildi. Konya’nın çok boyutlu nitelikleriyle Türkiye’nin yükselen yıldızı olmaya devam edeceğini söyleyen Davutoğlu, Konyaspor’a da teşekkür etti. Davutoğlu, “Konyaspor Avrupa’da Türkiye’yi temsil etmeye hazırlanırken Konyaspor’a verilen cezayı da haksız bulduğumu ifade etmek istiyorum. Türkiye’yi Avrupa’da temsil etmeye hazırlanan bir kulübü psikolojik olarak bir darbeye muhatap kılmak doğru olmadı. Konya çok daha iyisini hak ediyor” dedi. Davutoğlu, Konyaspor’un cezayı verenlere en iyi cevabı sahada vereceğini aktardı.(Mustafa KARAKAYA) 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!

tokyobet-tokyobet-nerobet-tokyobet-goldenbahis-tokyobet-levabet-ngsbahis-ngsbahis-goldenbahis-ngsbahis-levabet-levabet-goldenbahis-ngsbahis-ngsbahis-tokyobet-nerobet-ngsbahis-levabet-levabet-goldenbahis-ilelebet-betibom-ajaxbet-trendbet-anadolucasino-heybet-paribahis-aresbet-Deneme bonusu veren siteler-Deneme bonusu veren siteler-Deneme bonusu veren siteler-Deneme bonusu veren siteler-Deneme bonusu veren siteler-Deneme bonusu veren siteler-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-tokyobet-tokyobet-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-nerobet-pusulabet-piabet-pusulabet-masterbetting-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-pusulabet-pusulabet-masterbetting-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-masterbetting-masterbetting-masterbetting-pusulabet-pusulabet-pusulabet-casibom-aresbet-tokyobet-tokyobet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-g�venilir casino siteleri-aresbet-Deneme Bonusu-aresbet-aresbet-