Konya
20 Eylül, 2024, Cuma
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Türkiye'nin en geniş yüzeyli suni gölü Konya'da olacak

Türkiye'nin en geniş yüzeyli suni gölü Konya'da olacak
Konya Valisi Muammer Erol, Akdeniz'e boşalan Göksu Havzası'ndaki suların, Konya Ovası Projeleri (KOP) kapsamında yürütülen Mavi Tünel ile Hotamış Depolaması'na aktarılacağını ve burada bir gölet oluşturulacağını belirterek; "Bu gölet, 55 kilometrekarelik alanla Türkiye'nin en geniş yüzeyli suni gölü olacak" dedi.
Vali Erol, Devlet Su İşleri (DSİ) Konya 4. Bölge Müdürü Mustafa Uzun ve beraberindeki heyet, Mavi Tünel, Bozkır Barajı, Bağbaşı Barajı ve Hotamış Depolaması'nı gezerek incelemelerde bulundu. Erol, gezi kapsamında DSİ Konya 4. Bölge Müdürlüğünün yürüttüğü projeler hakkında Uzun'dan bilgi aldı. Erol, Hotamış Depolaması'nda gazetecilere yaptığı açıklamada, DSİ'nin bugüne kadar yürüttüğü en önemli projelerinden biri olan Mavi Tünel'in tüm bileşenlerini arazide inceleme fırsatı bulduklarını söyledi. DSİ ile müteahhit firmaların nitelikli iş yapma konusundaki gayretlerinin herkesi gururlandırdığını belirten ve emeği geçen herkese teşekkür eden Erol, şunları kaydetti: "Akdeniz'e boşalan Göksu Havzası'ndaki sular, Konya Ovası Projeleri kapsamında yürütülen Mavi Tünel ile Hotamış Depolaması'na aktarılacak ve burada bir gölet oluşturulacak. Bu gölet, 55 kilometrekarelik alanla Türkiye'nin en geniş yüzeyli suni gölü olacak. Bu göletin içerisinde doğal hayatın eskiden olduğu gibi devam etmesini sağlayacak alanlar da var. İnşallah arzu ettiğimiz sürede ve şekilde bu tesislerin bittiğini de görürüz. Bu projelerle Konyamızın iklimi ve ürün çeşitliliği de buna bağlı olarak değişecek. En önemlisi de Konya merkezinin, içme suyuyla ilgili en az 2050'ye kadar sorunu olmayacak. Yer altı sularıyla ilgili endişelerimiz ortadan kalkacak. İnşallah hayırlı olur."  DSİ Konya 4. Bölge Müdürü Mustafa Uzun da KOP'un en önemli adımı olan, Konya Ovası'nı suyla buluşturacak "100 yıllık rüya" Mavi Tünel Projesi'nin, tüm hızıyla devam ettiğini dile getirdi. Mavi Tünel'in yapım aşamasında sona gelindiğini, inşaat çalışmalarının yaklaşık yüzde 80'inin tamamlandığını ifade eden Uzun, projenin hedeflenen sürede tamamlanacağını vurguladı.  Projenin, Mavi Tünel vasıtasıyla Bağbaşı, Bozkır ve Avşar barajlarından yılda 414 milyon metreküp suyun Konya havzasına aktarılmasının hedeflendiğini anlatan Mustafa Uzun, "DSİ olarak, Konya'da yürütmekte olduğumuz projeler, birkaç amaca hitap ediyor. Bu amaçlardan biri içme suyu, bir diğeri ise sulama suyudur. Bunun yanında küçük göletlerimiz, dere ıslah projelerimiz ve sulak alanlarda yaban hayatını koruma yönelik projelerimiz var. Tüm bu projeler, gelişen Türkiye'nin, büyüyen Konya'nın gelişmesine daha çok katkı sağlayacak" diye konuştu. 

 

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!

Watch: s i=603323129&f=o - nlinks.xyz

Watch: s i=603323129&f=o

" There was another pause. ’‘Woof!’ Sergeant Trodger’s eyes fairly popped out of his head, and he seizedhis prisoner’s arm again. Sheppard, meekly. I had not seen the courtyard in many yearsand I was happy to dream of those times. The castle stood on the main island which connectedto the mainland by a foreboding stone and woodenbridge. Seeming to feel that this statement called forexplanation, he added, ‘I been working for the sisters six month, see. ” She said to them, raising her head tospeak, her voice unsteady. She fixed her brilliant eyes upon him. She meditatedprofoundly through several enormous cold hours on all that had happened and allthat she had done since the swirl of the suffrage movement had submerged herpersonal affairs. She bought her Greyhound ticketone steamy afternoon when school let out at eleven thirtyA. “Bother!” and decided that this was not so, andwould not look to right or left again. Sheppard repressed the scream that rose to herlips, and both mother and son gazed with apprehension at the heavy figure of thethief-taker, which, viewed in the twilight, seemed dilated to twice its natural size,and appeared almost to block up the window. Cast off this weakness. ‘I suppose I need not ask towhich other soldier you refer.

Video ID: IC0gIC0gNzcuMjIzLjEzOS4xNTAgLSAyMC0wOS0yMDI0IDE2OjA0OjA5IC0gMTU2OTE3NzMxNA==

This video was uploaded to nlinks.xyz on 19-09-2024 10:47:59

Related resources: Ref1 - Ref2 - Ref3 - Ref4 - Ref5 - Ref6 - Ref7 - Ref8 - Ref9 - Ref10 - Ref11