Konya
20 Eylül, 2024, Cuma
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Üç maymunu oynayan FETÖ'cüler acı sondan kurtulamayacaklar

Üç maymunu oynayan FETÖ'cüler acı sondan kurtulamayacaklar
Cumhurbaşkanı Erdoğan "Suçüstü yakalandıkları halde mahkemelerde şimdi ne diyorlar; 'Görmedim, duymadım, söyledim' diyerek üç maymunu oynayan FETÖ'cüler kendilerini bekleyen acı sondan kurtulamayacaklardır. Siz kime bu oyunu oynuyorsunuz?" dedi

CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, CumhurbaÅŸkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen "38. Muhtarlar Toplantısı"nda muhtarlarla bir araya geldi.

Adana, Adıyaman, Ankara, Balıkesir, Çorum, Düzce, Hatay, Mersin, Ordu, Samsun, Sivas ve Åžanlıurfa'dan gelen muhtarları misafir ettiÄŸini söyleyen ErdoÄŸan, "Yerimiz küçük ama gönlümüz büyük. Ä°nÅŸallah yeni yerimiz yapılıyor, orada aynı anda 2 bin civarında muhtarımızı ağırlayabileceÄŸiz." ifadesini kullandı. 

Şırnak Åženoba'daki helikopter kazasında ÅŸehit olan, aralarında Tümgeneral AydoÄŸan Aydın'ın da bulunduÄŸu 13 askere, ayrıca Lice'deki operasyonda ÅŸehit olan üç askere Allah'tan rahmet, yakınlarına baÅŸsaÄŸlığı dileyen ErdoÄŸan, ÅŸöyle devam etti:

"23. Sınır Tümen Komutanlığı görevini yürüten Tümgeneral Aydın'ı, Kayseri Komando Tugay Komutanı olduÄŸu dönemde gerçekleÅŸen 15 Temmuz darbe giriÅŸimine kadar sergilediÄŸi o güçlü duruÅŸla da hatırlıyoruz. 15 Temmuz'da da güçlü bir duruÅŸu olmuÅŸtur. Kato Dağı'ndaki operasyonları yöneten Tümgeneral Aydın, buradaki baÅŸarısıyla da gerçekten çok deÄŸerli, müstesna bir komutan olduÄŸunu göstermiÅŸtir. Ülkemizin bundan sonra vereceÄŸi mücadelelerde de önemli görevler üstlenmesini beklediÄŸimiz bu komutanımızın ve diÄŸer askerlerimizin kaybından fevkalade müteessirim.

Görüyorsunuz, ÅŸehitler tepesi hiç boÅŸ kalmıyor. Åžehitler tepesi hiç boÅŸ deÄŸil, toprağını kahramanlar bekliyor ve bir bayrak dalgalanmak için rüzgar bekliyor. EÄŸer biz bugün ay yıldızlı bayrağımızın altında özgürce nefes alıyorsak, minarelerimizden ezanlar beÅŸ vakit okunmaya devam ediyorsa, geleceÄŸimize güvenle bakabiliyorsak, bunu ÅŸehitlerimize, gazilerimize ve onların yolundan giden kahramanlara borçluyuz." 

  "Bu mühimmatı terör örgütlerine verenlerin amacı nedir?"

Vatan topraklarının her bir karışının namusları olduÄŸunu, kimseye el uzattırmayacaklarını, buna cüret edene de dünyayı dar edeceklerini vurgulayan ErdoÄŸan, Ä°stiklal Harbi'nden bugüne kadar vatan topraklarını korumak için kesintisiz bir mücadelenin yürütüldüÄŸünü söyledi.

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, sadece son iki yılda sınırlar içinde ve dışında yapılan operasyonlarda 10 bin teröristin etkisiz hale getirildiÄŸini bildirerek, sözlerini ÅŸöyle sürdürdü: 

"Buna karşılık dün Lice ve Åženoba'da verdiklerimizle 945 ÅŸehidimiz var. Aynı dönemdeki operasyonlarda 8 bin 300 silah, 1 milyon 270 bin mermi, 360 ton patlayıcı madde, 18 bin el bombası ve el yapımı patlayıcı ele geçirildi. Åžimdi soruyorum sizlere, bir orduyu baÅŸtan sona donatacak kadar büyük miktarlardaki bu silahları, bu mühimmatı terör örgütlerine verenlerin amacı nedir? Kimse kimseyi kandırmasın. Amacı, Türkiye'yi bölmek, parçalamak, bölgemizdeki diÄŸer pek çok ülkenin başına gelen felaketlere maruz bırakmak olduÄŸu gün gibi aÅŸikardır. 

"Elbette o destekler bir gün kesilecek"

Terör örgütleri FETÖ ve PKK için gayret eden içerideki hainlerin Türkiye'ye verdikleri pek çok zararın yanında terörle mücadeleyi de baltaladıklarının altını çizen ErdoÄŸan, ÅŸu deÄŸerlendirmelerde bulundu: 

"Suçüstü yakalandıkları halde mahkemelerde ÅŸimdi ne diyorlar; 'Görmedim, duymadım, söyledim' diyerek üç maymunu oynayan FETÖ'cüler kendilerini bekleyen acı sondan kurtulamayacaklardır, bunu da açıkça söylüyorum. Siz kime bu oyunu oynuyorsunuz? Sen F16'larla, helikopterlerle, tanklarla, modern silahlarla bu milletimin üzerine geleceksin hala 'Görmedim, bilmiyorum, ben yapmadım' diyeceksin. Kimi aldatıyorsun? Bütün belgeler, her ÅŸey görüntüler ortada. Yurt dışındaki aÄŸababalarının da peÅŸlerini bırakmayacak, adım adım takip ederek hak ettikleri akıbete düçar olmalarını saÄŸlayacağız. Milletimiz kendi gönlünde bunları zaten en ağır cezaya, ihanet cezasına mahkum etmiÅŸtir. Milletimiz adına karar veren mahkemelerin kararlarının da bu ÅŸekilde neticeleneceÄŸinden ÅŸüphe duymuyorum. 

DiÄŸer terör örgütleri için de aynı durum geçerlidir. Artık bu ülkenin ekmeÄŸini yediÄŸi, bu milletin imkanlarını kullanıp, gizliden gizliye ülkesine ihanet etme dönemi geride kaldı. 2015'teki çukur eylemleri PKK'nın, 15 Temmuz darbe giriÅŸimi de FETÖ'nün gerçek yüzünü göstermiÅŸtir. Bir ÅŸüpheniz var mı bunda? Her ÅŸey ortada mı, soruyorum sizlere?"

Bu örgütlerin yularlarını ellerinde tutan güçlerle birlikte deÅŸifre olduklarına dikkati çeken ErdoÄŸan, "Açık konuÅŸuyorum, eÄŸer kendilerine verilen dış destek olmasa Türkiye, bölücü terör örgütünü, diÄŸer terör örgütlerini de bu yıl sonuna kalmadan eylem yapamaz hale getirecek imkana, kabiliyete ve kararlılığa sahiptir. Elbette o destekler bir gün kesilecektir." ifadesini kullandı.

"Sadece duvar örmekle kalmıyoruz"

Suriye sınırının yaklaşık 651 kilometrelik bölümünün muhkem duvarlarla örüldüÄŸünü, tüm sınıra aynı ÅŸekilde duvar öreceklerini, böylece terörist giriÅŸ çıkışı ve silah aktarmalarını engelleyeceklerini belirten ErdoÄŸan, "Sadece duvar örmekle kalmıyoruz ve bu duvarları da aynı zamanda tüm araç gereçlerle donatıyoruz. Ä°ÅŸi kolaylaÅŸtıracağız, Irak sınırında aynı ÅŸeyi yapacağız ve Ä°ran sınırının da uygun olan yerlerinde bunu gerçekleÅŸtireceÄŸiz çünkü giriÅŸ çıkışlar ülkemize artık daha kontrollü bir ÅŸekle dönüÅŸsün. Giremeyecekler. Sadece malum giriÅŸ çıkış kapıları vardır oralardan giriÅŸ çıkış yapabilir. Kim? Normal vatandaÅŸ, terörist deÄŸil. Bugün artık Kilis'te hiçbir vatandaÅŸ inÅŸallah nasıl 'Başımıza roket düÅŸer mi?' endiÅŸesini taşımıyorsa tüm illerimizde de artık bu hale inÅŸallah geleceÄŸiz." deÄŸerlendirmesini yaptı. 

Yüzümüze gülenlerin arkamızdan neler çevirdiÄŸinin gayet iyi farkındayız"

ErdoÄŸan, teröristlerden temizlenen bölgelere dönen 100 binin üzerinde Suriyelinin kendi topraklarında güvenli bir ÅŸekilde hayatlarını sürdürdüÄŸünü dile getirerek, sözlerini ÅŸöyle sürdürdü: 

"Buradan çıkartacağımız ders ÅŸudur; ülkemizde huzur içinde yaÅŸamak istiyorsak önce sınırlarımızın ötesini güvenli hale getirmek mecburiyetindeyiz. Hem kendi vatandaÅŸlarımızın hem de bize sığınmış kardeÅŸlerimizin geleceÄŸi için bu sorumluluÄŸu üstlenmek mecburiyetindeyiz. Bizden sınırlarımız boyunca gözümüz göre göre bir terör devleti kurulmasına sessiz kalmamızı bekleyenler kusura bakmasınlar bizi hiç tanımamışlar demektir. GeçmiÅŸte kurumlarımıza sızmış ihanet çetesi mensupları vasıtasıyla belki bu tür operasyonlar yapabiliyorlardı ama artık o günler geride kaldı. 15 Temmuz ihanet giriÅŸimi daha önce sezdiÄŸimiz, tahmin ettiÄŸimiz, ufak tefek emarelerini gördüÄŸümüz pek çok gerçeÄŸi gün ışığına çıkardı. Karşı karşıya geldiÄŸimizde yüzümüze gülenlerin arkamızdan neler çevirdiÄŸinin gayet iyi farkındayız. Elbette bizim önceliÄŸimiz meselelerimizi siyaset yoluyla, diplomasi yoluyla, görüÅŸmeler yoluyla çözüme kavuÅŸturmaktır ama bunların iÅŸe yaramadığı yerde ülkemizin ve milletimizin bekasını korumak için kanımızın son damlasına kadar mücadele etmesini de çok iyi biliriz."

"Bir gece ansızın gelebiliriz"

Orhan Åžaik Gökyay'ın "Bu Vatan Kimin?" ÅŸiirinden "Bu vatan toprağın kara baÄŸrında sıra daÄŸlar gibi duranlarındır, bir tarih boyunca onun uÄŸrunda kendini tarihe verenlerindir" dizelerini okuyan ErdoÄŸan, "Ä°ÅŸte 15 Temmuz'da gördük ki bugün de ülkemizde kendini tarihe vermeye hazır 80 milyon kahraman hazır bekliyor. Bizim bu topraklardan baÅŸka vatanımız yoktur, olmayacaktır. Ülkemizi korumak için nereye kadar gitmemiz gerekiyorsa oraya kadar gideceÄŸimizden de kimsenin ÅŸüphesi olmasın. Ä°ÅŸte bunun için ne demiÅŸtim, 'Bir gece ansızın gelebiliriz'. Ne zaman, nerede? Herhalde bunu açıklayacak deÄŸiliz." dedi. 

"Kusura bakmayın bundan sonra her şey karşılıklı"

Geçen günlerde ABD'de gerçekleÅŸen terör saldırısını anımsatan ErdoÄŸan, sözlerini ÅŸöyle sürdürdü:

"Amerika'da ırkçı bir terörist sadece ve sadece Müslüman oldukları için iki kadına saldırmışlardır. Aynı terörist onları korumaya çalışan iki kiÅŸiyi de bıçaklayarak öldürmüÅŸtür. Amerika bu olayın vehametini dikkat edin 'terörist' olarak suçlamıyor, bunu 'nefret suçu' diyerek azaltmaya çalışsa da bu bir terör saldırısıdır. Buna nasıl nefret suçu dersin, böyle bir ÅŸey olabilir mi? Ey Amerika ekonomik olarak dünyada çok büyük bir ülke olabilirsin ama hak ve adaletler konusuna gelince kusura bakmayın. Bakınız Amerika'da bugüne kadar alışılmış bir gelenek vardı, hemen hemen her ramazanda dışiÅŸleri bakanları oradaki Müslümanlara iftar verirlerdi fakat bu ramazanda ABD DışiÅŸleri Bakanlığı bu iftarı iptal etti. Hani nerede, hani ayrımcılık yoktu, hani siz inanç özgürlüÄŸüne karşı deÄŸildiniz? Peki bu yaptığınız nedir? Bizim de tabii ki bakışımız ister istemez deÄŸiÅŸiyor. Biz uygulamaya bakarız, lafa deÄŸil.

Mısır'da sadece dinlerinden dolayı Hrıstiyanlara saldıranlar nasıl teröristse, Amerika'da sadece dinlerinden dolayı o kadınlara saldıran, onları savunmaya çalışanları da öldüren kiÅŸi veya kiÅŸiler de teröristtir. Batı ülkeleri teröristlere, terör örgütlerine karşı sergiledikleri bu çifte standardı terk etmeden huzura ve güvene kavuÅŸamayacaklardır. Türkiye teröristlerle ilgili talepte bulunduÄŸunda 'Bizde yargı bağımsızdır' diyerek iÅŸin içinden sıyrılmaya çalışanlar benzer istekleri bize yönelttiklerinde aynı ilkeyi asla gözetmiyorlar. 'Ä°ÅŸte böyle, böyle, bizim vatandaşımız sizde cezaevinde onu bize verin'. Tamam da önce siz cezaevinde olmayan terörist başını bize bir verin bakalım. Ona 400 dönüm arazi tahsis edeceksiniz, oradan 170 ülkeyi idare edecek böyle bir terörist, 80 koli dosya göndereceÄŸiz, bütün bunlar elinizde buna raÄŸmen hala 'Öyle mi, böyle mi?' deyip zaman kazanmaya çalışacaksınız, böyle bir ÅŸey olamaz. Bu aramızdaki itimadı sarsar. Nitekim de sarsıyor. Biz bedel ödüyoruz, 249 ÅŸehidimiz var bizim 15 Temmuz gecesi, 2 bin 193 gazimiz var siz bize bunları unutturamazsınız. Kusura bakmayın bundan sonra her ÅŸey karşılıklı, sizin yargınız mı var? Bizim de yargımız var."

"Ey dünya terör örgütleriyle ilgili tavrınızı lütfen gözden geçiriniz"

Terörle mücadele konusunda tüm dünyaya çaÄŸrıda bulunan ErdoÄŸan, ÅŸöyle konuÅŸtu:

"Ey dünya, terör örgütleriyle ilgili siyasetinizi, tavrınızı, tutumunuzu lütfen gözden geçiriniz. Ä°ÅŸinize gelen eylemleri yapan terör örgütlerine arka çıkar, silah ve para baÅŸta olmak üzere her türlü desteÄŸi verirseniz, namlunun ucu size döndüÄŸünde sesinizi duyacak kimse bulamazsınız. Bunu da böyle biliniz. Biz teröre çok kurban vermiÅŸ, terör yüzünden büyük maddi ve manevi acılar çekmiÅŸ bir ülke olarak tüm dünyaya çok geç olmadan bu konuda ortak bir anlayış birliÄŸine varılmasını teklif ediyoruz. Bu çaÄŸrımızda samimiyiz ve üzerimize düÅŸenleri yapmaya hazırız."

"2035'e yönelik hedeflerimizi belirleyeceÄŸimiz çalışma baÅŸlatıyoruz"

Türkiye'nin istihdamda da sıkıntılı dönemini geride bıraktığını bildiren ErdoÄŸan, "BaÅŸlattığımız istihdam seferberliÄŸiyle yılbaşından bu yana 1,2 milyon yeni istihdam oluÅŸturduk. Ä°nÅŸallah yakın bir zamanda iÅŸsizliÄŸi yeniden tek haneli rakamlara düÅŸüreceÄŸiz." dedi.

"16 Nisan halk oylamasıyla birlikte 2013 yılından beri neredeyse kesintisiz bir ÅŸekilde süren seçim ve karmaÅŸa dönemini artık geride bıraktığımıza inanıyorum. Önümüzdeki dönemde önce milletimizin birikmiÅŸ meselelerinin çözümüne yönelik 180 günlük bir kısa vadeli eylem programı hazırlayıp hayata geçireceÄŸiz." deÄŸerlendirmesinde bulunan ErdoÄŸan, 2019 seçimlerine kadar olan dönemi en verimli ÅŸekilde kullanmanın gayreti içerisinde olacaklarını vurguladı.

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, yeni dönemde 2023 hedeflerini güncelleyeceklerini ve bu yöndeki çalışmaları hızlandıracaklarını belirterek, "Ayrıca 2035 yılına yönelik hedeflerimizi belirleyeceÄŸimiz yeni bir çalışma baÅŸlatıyoruz. Milletimiz bugüne kadar bize her konuda destek verdi, güç verdi. Åžimdi sıra bizde. Milletimizin bu fedakarlıklarına, bu gayretlerine karşılık demokraside ve ekonomide yeni atılım dönemini inÅŸallah hep birlikte neticeye ulaÅŸtıracağız." ifadelerini kullandı.

"Böyle ÅŸeddeli yalan olur mu?"

ErdoÄŸan, 16 Nisan halk oylamasıyla kabul edilen anayasa deÄŸiÅŸikliÄŸinin ardından yeni bir döneme girildiÄŸini kaydederek, ÅŸu ifadelere yer verdi: 

"Yeni dönemde inÅŸallah sizlerle daha yakın bir istiÅŸare ve iÅŸ birliÄŸi içinde olacağız. Her ne kadar bazıları 'muhtarlıklar kapatılacak' yalanıyla kafaları bulandırmaya çalıştıysa da 16 Nisan'da bunlara en güzel cevabı sizlerin verdiÄŸini biliyorum. Muhtarlıklar kapandı mı? Böyle ÅŸeddeli yalan olur mu? Anayasayla teminat altına alınmış olan bir muhtarlık müessesesini 'Seçilecek cumhurbaÅŸkanı ertesi gün kapatacak.' diyor. Böyle bir ÅŸey yok. Nasıl bu yalanı da uyduruyorsun? Siyaset dürüstlük üzerine kuruludur, yalan üzerine deÄŸil. Onun için de yalana müracaat edenlere benim muhtarlarım haddini bildirmelidir. Muhtarlarımız yeni Türkiye'nin inÅŸasında bizim en büyük yardımcılarımız olacaklardır. Mahalleler ve köylerden baÅŸlayıp dalga dalga ülkemizin tamamını kucaklayacak yeni demokrasi ve kalkınma hamlemiz için hep birlikte çok daha fazla çalışmalı ve gayret göstermeliyiz." 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDÄ°M
  • 0
    ALKIÅž
  • 0
    KOMÄ°K
  • 0
    Ä°NANILMAZ
  • 0
    ÃœZGÃœN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

BaÅŸka haber bulunmuyor!

tokyobet-tokyobet-nerobet-tokyobet-goldenbahis-tokyobet-levabet-ngsbahis-ngsbahis-goldenbahis-ngsbahis-levabet-levabet-goldenbahis-ngsbahis-ngsbahis-tokyobet-nerobet-ngsbahis-levabet-levabet-goldenbahis-ilelebet-betibom-ajaxbet-trendbet-anadolucasino-heybet-paribahis-aresbet-Deneme bonusu veren siteler-Deneme bonusu veren siteler-Deneme bonusu veren siteler-Deneme bonusu veren siteler-Deneme bonusu veren siteler-Deneme bonusu veren siteler-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-tokyobet-tokyobet-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-nerobet-pusulabet-piabet-pusulabet-masterbetting-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-pusulabet-pusulabet-masterbetting-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-masterbetting-masterbetting-masterbetting-pusulabet-pusulabet-pusulabet-casibom-aresbet-tokyobet-tokyobet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-g�venilir casino siteleri-aresbet-Deneme Bonusu-aresbet-aresbet-deneme bonusu-