Vatandaşlık için yatırım şartı
Türk vatandaşlığı isteyen kişilere yatırım yapma zorunluluğu geldiğini ve yeni bir yasanın yürürlüğe girdiğini belirten Girişimci İş Adamları Vakfı Konya Şubesi Başkanı Vehbi Demirci, "Türk vatandaşlığı isteyen kişiler 3 milyon 500 bin TL'lik yatırım yapmak zorunda olacak. Bunun karşılığında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığına geçebilecek" dedi
YABANCI YATIRIMCIYA VATANDAÅžLIK GELÄ°YOR
Türkiye genelinde yabancı yatırımcıların gelmesi ve Türk vatandaÅŸlığı verilmesi konusunda hükümetin çalışmaları olduÄŸunu dile getiren Demirci, yabancı yatırımcılara vatandaÅŸlık verilmesi konusunda bir takım bilgiler verdi. Bu konuda yeni bir yasanın düzenlendiÄŸini aktaran Demirci, "Yabancı yatırımcılara vatandaÅŸlık verilmesi yasası yeni geldi. Daha önce bir kiÅŸi daire alıyor veya Türk vatandaÅŸlığı için baÅŸvuru yapıyordu. Ä°ÅŸte tam bu noktaya hükümet bir kriter getirdi. Buna göre artık Türk vatandaÅŸlığı isteyen kiÅŸiler 3 milyon 500 bin TL'lik yatırım yapmak zorunda olacak ve bunun karşılığında Türkiye Cumhuriyeti vatandaÅŸlığına geçecek. Bu tür yatırımlar yapmak için Akdeniz bölgesine gelen Ruslar var. Belki oradaki iÅŸadamı gelecek ve bu sayede Konya'da yatırım yapacak. Konya'da 3 milyon 500 bin TL'lik bir yatırım yapılsa bunun karşılığında vatandaÅŸlık verilse daha iyi olmaz mı? Hem yatırımcı buraya kalitesini getirmiÅŸ olacak hem de devletimiz iyi bir kazanç elde edecek" ifadelerini kullandı.
"KALÄ°TELÄ° PROJELERE SAHÄ°P ÇIKMALIYIZ"
Vakfın elinde kaliteli proje bulunan kiÅŸilere yardım etmek istediÄŸini ve deÄŸerli projelerin kendilerine gelmesi halinde her anlamda destek olacakları bilgisini veren BaÅŸkan Demirci, "Biz gerçek anlamda kaliteli projeleri önemsiyoruz. EÄŸer vatandaşımızın elinde kaliteli projeleri varsa giriÅŸimcilik konusunda biz onlara yardımcı olmak istiyoruz. Bizlere ulaÅŸacak projeler deÄŸerlendirilecek bizlerde bunlarla alakalı giriÅŸimlerde bulunacağız. bakıldığı zaman Konya'da güzel projeler var. Ancak bu kimselerin maalesef ellerinde maddi imkanlar yok. Bu projeleri arkadaÅŸlar maddi imkansızlıklar nedeniyle baÅŸkalarına sunuyor ama karşılığını alamıyorlar. GeçtiÄŸimiz yıl bir ilkokulumuzda bilimle alakalı sergi açıldı ve bizlerde bu sergiye katıldık. Sergide gördük ki 8-10 yaÅŸlarındaki çocuklarımızın inanılmaz projeleri var. Bizler iÅŸte bu çocuklarımızdan bir tanesini alarak ilkokuldan üniversiteye kadar taşısak gerçekten baÅŸarılı iÅŸler ortaya koymuÅŸ oluruz. Konya'da inanılmaz potansiyel var bunları yetiÅŸtirmek gerekiyor" dedi. Konya'nın giriÅŸimcilik konusunda ön plana çıkması gerektiÄŸini söyleyen Demirci, Konya'nın Türkiye'de adını duyurması açısından bunun önemli olduÄŸunu vurguladı.
KONYA MARKALAÅžMAYA ÖNEM VERMELÄ°
Konya'da markalaÅŸma çalışmalarının az olmasına dikkati çeken Demirci, Konyalı esnafın bu konuya önem vermesi gerektiÄŸini vurguladı. Üretilen ürünlerin kaliteli olduÄŸunu ancak marka deÄŸerinin olmadığını belirten Demirci, kundura veya tekstil sektöründeki üretilen ürünler konusunda ÅŸunları kaydetti: "Kundura sektöründe faaliyet gösteren arkadaÅŸlarımıza gidip konuÅŸuyoruz 'sürekli fason üretim yapıyoruz' diyor. MarkalaÅŸmanın önemini anlatıp buna önem vermesi gerektiÄŸini söyleyince de bunu maliyet olarak görüyor. Bakın Konya'da biz ürünleri üretiyoruz ve satıyoruz. Ancak Konya dışına giden ürünler bize marka adı altında geri geliyor ve üst seviyede para ödüyoruz buna. Maalesef Konya'da markalaÅŸma deÄŸeri bilinmiyor. Halbuki biz Konya'dan marka deÄŸeri ürünler çıkarmamız gerekiyor. Ceremesini biz çekiyoruz ama kaymağını baÅŸkaları yiyor" diye konuÅŸtu. Birçok kaliteli ürünün Konya'da üretildiÄŸi bilgisini veren Demirci, markalaÅŸma konusunda esnafların daha bilgilendirileceÄŸini söyledi.
KONYA HAK ETTİĞİ YERE GELECEK
BaÅŸkan Vehbi Demirci, eÄŸitim seminerleri verdiklerini ve seminer sonunda alınan diploma ile KOSGEB'e baÅŸvuran kiÅŸilerin alacakları parayla iÅŸlerine kavuÅŸabileceklerini söyledi. GiriÅŸimci kiÅŸilerin GiriÅŸimci Ä°ÅŸ Adamları Vakfı'nı bir basamak olarak düÅŸünmeleri gerektiÄŸini ifade eden BaÅŸkan Demirci, bugüne kadar verilen 5 seminer olduÄŸunu ve 100 kiÅŸinin seminerler sonunda belgelerini aldıklarını söyledi.
Konya'da bulunan fabrikaların en büyük sıkıntısının çalıştıracak iÅŸçi bulamaması olduÄŸuna dikkati çeken Demirci, Konya'nın Türkiye geneli iÅŸsizlik sıralamasında en sonlarda yer alan bir il olduÄŸunu hatırlattı. Bunun Konya'nın büyümesinin bir göstergesi olduÄŸunu belirten Demirci, iÅŸ adamlarının da bütçeli yapılanma konusunda sorunlar yaÅŸadığını söyledi. GiriÅŸimci Ä°ÅŸ Adamları Vakfı'nın eÄŸitim konusunda faaliyetler yaptığını aktaran Demirci, tecrübe paylaşımları kapsamında daha önce Konya Ticaret Odası BaÅŸkanı Selçuk Öztürk'ün davet edildiÄŸini ve tecrübelerinden faydalanıldığını söyledi. yakın bir dönemde yine bu kapsamda Konya Sanayi Odası BaÅŸkanı MemiÅŸ Kütükcü'nün davet edileceÄŸi bilgisini veren Demirci, bu faaliyetlerin her 15 günde bir tekrarlanacağını söyledi. bu toplantıların iÅŸ adamlarının ufuklarını açtığını dile getiren BaÅŸkan Demirci, kaliteli esnaf ve iÅŸ adamlarının Konya'yı hak ettiÄŸi yere taşıyacağını söyleyerek sözlerine son verdi. (Mustafa Karakaya)
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABÄ°LÄ°RSÄ°NÄ°Z
- 0SEVDÄ°M
- 0ALKIÅž
- 0KOMÄ°K
- 0Ä°NANILMAZ
- 0ÃœZGÃœN
- 0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.