Konya
19 Eylül, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Yalçın Akdoğan: Yüzde 49 daha yüksek bir Sürpriz oldu

Yalçın Akdoğan: Yüzde 49 daha yüksek bir Sürpriz oldu
Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, ' Yüzde 46-47’lerde bir sürpriz bekliyordum bu daha yüksek bir sürpriz oldu' dedi.

BaÅŸbakan Yardımcısı Yalçın AkdoÄŸan, NTV'de gündeme iliÅŸkin açıklamalarda bulundu.

AkdoÄŸan, "46-47’lerde bir sürpriz bekliyordum bu daha yüksek bir sürpriz oldu. Biz 2011’de de yüzde 49 aldık o yüzden yüzde 49’da çok sürpriz deÄŸil" diye konuÅŸtu.

"7 Haziran sonrası AK Parti için ANAP gibi dağılma sürecine girecek" gibi yorumlar yapıldığını hatırlatan AkdoÄŸan, "Bunun öyle olmadığı çıktı. MuhteÅŸem bir geri dönüÅŸ. Partilerin ömrü vardır aÅŸağı doÄŸru gider, geçmiÅŸ dönem partileriyle benzerlik kurmak filan AK Parti’nin kaderinin böyle olmadığı anlaşıldı" ifadelerini kullandı.

AK Parti'nin baÅŸarısını "güven ve istikrar" vurgusuna baÄŸlayan BaÅŸbakan Yardımcısı, ÅŸu deÄŸerlendirmeyi yaptı:

"AK Parti'nin baÅŸarısında güven ve istikrar vurgusu çok önemli. VatandaÅŸ partilerin 3-4 aydaki performanslarını gördü. Milletin bunlarla uÄŸraÅŸacak hali yok. Yükseltme sınavları vardı, AK Parti notunu yükseltti ama onlar bütünlemeyi geçemedi. Ä°ktidar ortağı olma ÅŸansını geri çevirirseniz, vatandaÅŸ size destek vermez."

"SALDIRILAR AK PARTÄ° Ä°KTÄ°DAR OLMASIN DÄ°YE YAPILDI"

AkdoÄŸan, yaÅŸanan terör saldırılarının söylenildiÄŸinin aksine AK Parti'nin tek başına iktidar olmaması için yapıldığını belirterek ÅŸunları söyledi:

"Daha önce istikrar AK Parti'ye kazandırdı diyorlardı ÅŸimdi istikrarsızlık kazandırdı diyorlar. Önce bir karar verin. patlayan bombalar, terörün azması AK Parti'nin tek başına iktidar olmasın diye yapılan ÅŸeyler. AK Parti süreci iyi yönetti. 3 hafta kala Ankara'da bomba patlatmak, seçim yapılmaması için çaba harcamak demektir. Bunlar AK Parti'ye karşı hamle olarak yapıldı. Yıllarca terör siyaseti yapıyorsunuz sonra görüÅŸmeye bile gelmiyorsunuz. Bu olaylar AK Parti'ye karşı yapılan ÅŸeylerdir."

"KÄ°MSE AK PARTÄ° AYRIMCILIK YAPTI" DÄ°YEMEZ

Yalçın AkdoÄŸan, 13 yıllık iktidarı boyunca AK Parti'nin herkese hizmet götürdüÄŸünü söyledi. "Kimse AK Parti hizmette ayrımcılık yaptı diyemez" ifadesini kullanan BaÅŸbakan Yardımcısı, "AK Parti bunu yaptığı için baÅŸarılı oldu. Bize oy verenleri de anlamaya çalıştık. Ama diÄŸer partiler de empati yapmalı. Bu çaba muhalefette de olursa siyasette kaliteye ulaşılabilir" ÅŸeklinde konuÅŸtu.

SEÇÄ°M VAATLERÄ°

Partisinin seçim vaatlerine de deÄŸinen AkdoÄŸan, " Bunların hepsini yapacağız. Sayın BaÅŸbakanımız dün MYK’da talimat verdi. 100 günde hangi adımlar atacağız, acil eylem planı planlıyoruz. Bu vaatlerin hepsini takvimleyerek bir eylem planı hazırlanıyor. Türkiye'nin kaybedecek bir günü yok" ifadelerini kullandı.

"5. PARTÄ° HEDEF SAPTIRMAYDI"

AkdoÄŸan, 5. parti iddialarına da deÄŸindi. "Bunlar hedef saptırmaydı" diyen BaÅŸbakan Yardımcısı, "MHP'nin eridiÄŸi görülüyordu. AK Parti'de böyle bir ÅŸey olmaz. Yüzde 49 bunun en güzel cevabıdır. AK Parti'nin hem Kürtlerden hem ülkücü tabandan oy alabilmesi ne kadar baÅŸarılı olduÄŸunu gösteriyor" ÅŸeklinde konuÅŸtu.

"Ä°MRALI Ä°LE GÖRÜÅžME Ä°ÇÄ°N ÅžARTLAR OLGUNLAÅžMALI"

Çözüm sürecinin geleceÄŸine iliÅŸkin de mesajlar veren AkdoÄŸan, ÅŸu anda PKK ile mücadele edildiÄŸini ve Ä°mralı'ya görüÅŸmek için ÅŸartların yeniden oluÅŸması gerektiÄŸinin altını çizdi.

"MEDYA DOKUNULMAZ DEĞİL"

BaÅŸbakan Yardımcısı, basın özgürlüÄŸüne yönelik eleÅŸtirilere de yanıt verdi. Medyanın demokrasinin önemli bir parçası olduÄŸunu belirten AkdoÄŸan, ÅŸunları kaydetti:

"ABD'den açıklamalar geliyor ama orada ulusal güvenlik dendiÄŸi zaman akan sular durur. CumhurbaÅŸkanımıza, BaÅŸbakanımıza daha söylenmedik ne kaldı acaba? Basın ahlakıyla basın özgürlüÄŸü birlikte gider. BirÅŸeyin içerisine medya girince dokunulmazlık kazanmıyor."

'AK Parti’ye yapılan eleÅŸtirilerden birisi de 'bir kaos ortamı oluÅŸturdular ve ölümü gösterip sıtmaya razı ettiler' yaklaşımı var. Bu yaklaşımı nasıl görüyorsunuz? sorusuna AkdoÄŸan, "Bunlar çok ucuzcu yorumlar. Daha önce koca koca profesörler televizyonda oturmuÅŸlar istikrar AK Parti’ye kazandırdı diyorlardı. Åžimdi aynı kiÅŸiler istikrarsızlık AK Parti’ye kazandırdı diyorlar. Daha önce çatışmasızlık diyorlardı ÅŸimdi çatışma kazandırdı diyorlar. Bir karar verin. Ülkeyi yönetme sorumluluÄŸuna sahipseniz bu tür ÅŸeyler size yaramaz. AK Parti’ye yaramasın diye bunlar yapıldı. Tek başına iktidar olmasın diye yapılan ÅŸeyler. AK Parti altında kalsın diye yapılan ÅŸeylerin üzerine çıktı. Ankara’da bomba patlatıldı kampanya yapamadı. Kampanya yapan tek parti AK Parti zaten. Seçime gölge düÅŸürmek demek orada bomba patlatmak, kampanya yapılmasın demek hatta seçimler yapılmasın demektir. Bu süreci hükümetin doÄŸru yönetmesi bunlar AK Parti’ye karşı hamle olarak yapıldı. VatandaÅŸ terör hadisesine bakarak deÄŸil ondan sonra yaÅŸananlara bakarak kararını veriyor. Siz yıllarca terör siyaseti yapıyorsunuz sonra görüÅŸmeye tenezzül etmiyorsunuz veya ilk gün devleti katil ilan ediyorsunuz. Siyasi partilerin takındıkları tavırlar ve hükümetin bu süreci baÅŸarıyla yönetmesi puan getirmiÅŸtir. Yoksa ola olaylar deÄŸil. Bu olaylar AK Parti’ye karşı yapılmış hadiselerdir. Siz bir ülkeyi yönetiyorsanız bu algıları idare etmesi gereken sizsiniz ve istikrarın olduÄŸu ülke hükümetlere yarar. Terör mücadele operasyonları için milliyetçi kesimin oyunu çekti diyenler var. Terör örgütleri saldırıya geçti ve sizde operasyonları baÅŸlatarak kaos planının önüne geçtiniz. Burada elbette milliyetçi kesim size sempati ile bakabilir. Ama AK Parti sadece Türk milliyetçilerin oyunu almadı ki Kürtlerin de oyunu aldı. Burada hem Kürtlerin hem milliyetçilerin oyunu alması AK Parti’nin burada demokrasi ve güvenlik dengesini ortaya koyduÄŸu anlamına gelir. Ama bunları oy almak için yapmış deÄŸildir. Bu devlet olmanın gereÄŸidir" cevabını verdi.

AkdoÄŸan, seçmenin ne dediÄŸi sorusuna ÅŸu cevabı verdi: "Ä°stikrar dedi. Ä°stikrarın sürmesi çok önemli. Devam eden projeler, yatırımlar, Türkiye'nin büyümesi buna baÄŸlı. Tek tek vatandaÅŸlar eÄŸer istikrar bozulursa bütün aileler bundan kaybediyor. Güçlü bir iktidarın Türkiye için ne kadar önemli olduÄŸu anlaşıldı. Burada AK Parti seçmenin mesajını alması kendini yenilemesi vatandaşın hoÅŸuna giden bir ÅŸey. Zaten az oy almışsın seçmen sana az vermiÅŸ ama aynı yanlışla devam ediyorsun. Yeni projelerle kaşına çıktım demiyorsun. Yüzde 10 alan bir parti çıkıp ben zafer kazandım diyor. Kendimi yenilemem lazım, ÅŸurada hata yaptım diyemiyor. AK Parti bunu yaptığı için baÅŸarılı oluyor. Empati yapıyoruz oy vermeyenleri de anlamaya çalışıyor. Geride yüzde 90 oy var bunları anlamaya çalışın. Millette AK Parti’nin vaatlerinin hemen gerçekleÅŸebilir olduÄŸunu gördü. DiÄŸer partilerde ekonomik vaatler yapıyor ama etkili olmuyor. AK Parti bugüne kadar ne dediyse yaptı. AK Parti’nin vaatleri ÅŸuanda hemen hayata geçecek adımlar olarak gazetelerde takdime diliyor. Bunların hepsini yapacağız. Sayın BaÅŸbakanımız dün MYK’da talimat verdi. 100 günde hangi adımlar atacağız, acil eylem planı planlıyoruz. Bu vaatlerin hepsini takvimleyerek bir eylem planı hazırlanıyor. Türkiye'nin kaybedecek bir günü yok".

'7 Haziran’da AK Parti’ye de verilen bir mesaj vardı seçmen tarafından. 7 Haziran’daki mesaj okundu ama yüzde 49’luk büyük zaferle o 7 Haziran’ın mesajı unutulur mu endiÅŸesi var?' sorusu üzerine AkdoÄŸan, "Ben bunu dün de söyledim 7 Haziran ve 1 Kasım biz bu iki seçimi birlikte analiz ediyoruz. Yüzde 49 alırken bu geri dönüÅŸ yaklaşık 5 milyona yakın ilave oy aldık biz. Åžuralarda eksiklerimiz var dediÄŸimiz ne varsa bu bizim için ahlaki bir görevdir. Üslupta, politikada, söylemde ne varsa nerede yanlış yapıldıysa bundan sonra da yapısal dönüÅŸümler gerekiyorsa bunların yapılması için çalışmalarımız olacak. 63 ilde AK Parti birinci olmuÅŸ, 6 ilde Cumhuriyet Halk Partisi 12 ilde HDP birinci olmuÅŸ. Bizim milletvekili çıkaramadığımız il üç tane. Cumhuriyet Halk Partisi 35 ilde milletvekili çıkaramamış. HDP ile Milliyetçi Hareket Partisi 57’ÅŸer ilde milletvekili çıkaramamış. Sen 57 ilde milletvekili çıkaramıyorsan söylemlerini, politikalarını hepsini masaya yatırman lazım. Cumhuriyet Halk Partisi ana akım parti olarak görülüyor 35 ilde milletvekili yok. Ege kıyısına ve Trakya’nın batısına sıkışmış bir parti. AK Parti tekrar bütün bölgelerde birinci parti oldu. Bunlara cevap aramaları gerekir" dedi.

'Bir beÅŸinci parti çıkar mı çıkmaz mı bir partiden kopma yaÅŸanır mı yaÅŸanmaz mı çok tartışılıyordu. Hatta AK Parti içinde böyle bir hareket beklentisi vardı muhalefetin. Bu saatten sonra muhalefet cephesinde belki 5. parti bekler misiniz?' sorusu üzerine AkdoÄŸan, "Bunlar zaten hedef saptırmaydı. Milliyetçi Hareket Partisi’nde çok ciddi tepki vardı. AK Parti’de böyle bir ÅŸey olmaz onlar ÅŸimdi kendilerine bakacaklar. Tabanda farklı partilerin seçmenleri bir araya geldiler. AK Parti’nin hem Kürtlerden hem ülkücü tabadan aynı anda oy alabilmesi bence doÄŸru bir politika izlediÄŸini gösteriyor. Türkiye'nin AK Parti siyasetine ihtiyacı var. Muhalefet göz dolduramadı, umut veremedi. Kendilerini yenilemeye dönük bir çabalarının olmadığı da anlaşılıyor söylemlerinden" dedi.

'Milliyetçi Hareket Partisi’nde bir kopma ya da ayrışma bekler misiniz?' sorusuna AkdoÄŸan ÅŸu cevabı verdi:"Biz diÄŸer partilerin içiÅŸlerine karışmıyoruz çok da ilgilendirmiyor bizi. Birisi 12. diÄŸeri 7. seçim maÄŸlubiyetini aldı. Onlar kendi içlerin tartışırlar ama keÅŸke muhalefette kendisini yenileyebilse. Bunlar olduÄŸu sürece AK Parti yüksek oylar almaya devam edecek. Biz ondan rahatsız deÄŸiliz ama Türk siyaseti için kayıptır".'7 Haziran seçimi öncesi süreç rafa kalkmıştı 7 Haziran sonrasında raftan direk buzdolabına alındığını gördük. Sonrasında etkin bir terörle mücadele politikası uygulanmaya baÅŸlandı. Bu sebeple milliyetçi oyların geldiÄŸin, gördük AK Parti’ye. Bir yandan 7 Haziran öncesine dönmek isteyen Kürt seçmenin de oylarını döndüÄŸünü görüyoruz. Bu dengeyi nasıl saÄŸlayacak AK Parti?' sorusuna AkdoÄŸan, "2003’te PKK Türkiye'yi terk etmedi ve yapması gerekenleri yapmadı. Daha sonra Kobani olayları bir kırıma oluÅŸturdu süreç koptu o zaman. Ondan sonra bunlar tekrar süreç baÅŸlasın dendi. Biz iç güvenlik paketi çıkarttık. Bununla birlikte Türkiye'yi terk etme ve tamamen eylemsizliÄŸe geçme. Bunu da örgüt yapmadı. 7 Haziran’dan sonra da devrimci halk savaşı ilan etti terör olaylarına baÅŸladı. Bu operasyonlar bundan sonra hayata geçti. Seçim için bu operasyonlar baÅŸlamadı. Çözüm sürecinin sahibi, mimarı bizi ve neticeye ulaÅŸtırmak için çaba gösteriyoruz. Demokratik açılım dedik Habur’la sabote ettiler. Milli birlik kardeÅŸlik dedik Silvan’la sabote ettiler. Aynı ÅŸeyi Kobani’de ve seçimde bozmaya çalıştılar. Bunu biz devam ettirteceÄŸiz ama bunun devam ettirilebilmesi için bu süreci zehirleyen unsurların devre dışı kalması gerekiyor. Sen yol kesersen, haraç alırsan, karakol basarsan bu süreç nasıl devam edecek? Bu yüzden terör olduÄŸu sürece terörle mücadele de sürecek. Ama çözüm süreci de önemlidir. Süreci zehirleyen faktörlerin tasfiye edilmesi gerekiyor. Biz demokratikleÅŸmeden, reformlardan, hizmetten, yatırımdan geri durmuyoruz. Halkımızın can güvenliÄŸi için, hak ve hukuk için gerekli olduÄŸu kadar bu süreç içinde önem taşıyor. Vatandaşımız burada sadece çözüm süreci baÅŸlasın diye vermedi operasyonlara destek yüzde 70’ler civarında. VatandaÅŸ örgüte tepki gösterdi sen benim başıma bela oldun diye. Ä°nsanların günlük yaÅŸantısını bozmaya baÅŸladı PKK’nın yeni stratejisi. Eskiden kırsalda bir takım ÅŸeyler olurdu ama sen geldin ÅŸehre ve buralarda bomba patlatıyorsun, kantonlaÅŸma filan benim başıma bela oldun dedi. Bunun esareti altında Kürtler yaÅŸamak istemez. Bununda doÄŸrudan bir tesiri olduÄŸunu düÅŸünüyorum ben. HDP’liler özgür bir seçim olmadı filan diyorlar bu kadar sükunet içinde geçen bir seçim olmamıştır. Baskı ve ÅŸiddet olmayınca deÄŸiÅŸti her ÅŸey tabi. Biz DoÄŸu ve GüneydoÄŸu'da tekrar birinci parti haline geldik" cevabını verdi.

AkdoÄŸan, 'Süreç kamu düzeni saplandıktan sonra devam edecek ama mutlaka kuralları yeni baÅŸtan yazılacak. Sürecin yeni kodları ne olacak?' sorusunu ÅŸu ÅŸekilde cevapladı:

"Burada nasıl PKK sürece ihanet ettiyse silahla ben amacıma ulaşırım gibi bir yanılgı ile demokratik çözüme nasıl isyan edip silahla bir yere varmak için bütün bunları yaptıysa HDP’de bence sürece ihanet etti. Barajı geçmek için geçen sefer statüko bloÄŸu ve çözüm düÅŸmanı paralel yapıyla iÅŸbirliÄŸi yaptı. Süreci açık ÅŸekilde bozan, ihanet eden bu anlayışla, bu aktörlerle yürünmesi mümkün deÄŸil. Biz HDP yönetimi ile genel yapısı teÅŸkilatları ve oy veren kitleyi de birbirinden ayırıyoruz. HDP’nin de içinde bu durumdan rahatsız olan insanlar var. Kandil’in esareti altına girdiniz. Çıkacaksın devlet katil diyeceksin. Ä°nsanlar gidecek birbirinin dükkanını basacak bu toplumsal ayrışma örgütünün planının bir parçasıydı ve HDP bunun esareti altına girdi. Önce süreci bozdular sonra da Kandil’in bu yaklaşımları ile baÅŸka bir yola girdiler. Tam bir hayal kırıklığı oluÅŸturdular".

'HDP denklem dışı diyorsunuz peki Ä°mralı hala denklemin içinde mi?' sorusunu AkdoÄŸan, "Bizim ÅŸu anda konsantrasyonumuz PKK’nın bu hamlelerini boÅŸa çıkartmak. Özerklik ilanı çöktü, devrimci halk savaşı çöktü, kurtarılmış bölgeler çöktü, büyük gruplarla saldırı eylemleri çöktü. Bunların çökertilmesi ve geriletilmesi terörle mücadelede mesafe alınması çok büyü önem taşıyor. Åžimdi eÅŸ zamanlı olarak bizim diÄŸer reformlarımız, hizmetlerimiz, yatırımlarımız çalışmalarımız devam ediyor. Ama onun ötesinde belli ÅŸartların oluÅŸması lazım. PKK’nın Türkiye'yi terk etmesi, tam anlamıyla eylemsizlik ve bütün bu illegal ÅŸeylere son vermesi lazım. Ondan sonra diÄŸer meseleler konuÅŸulabilir. Devletin ilgili kurumlarının Ä°mralı ile görüÅŸmesi vesaire bu daha önceki hükümetler döneminde de olan bir ÅŸeydir. Çözüm süreci baÄŸlamında bir noktaya gelebilmemiz için bu bahsettiÄŸim ÅŸartların olgunlaÅŸması gerekir. Bu süreçte çok kötülük yaptılar ve Öcalan’ı da diri diri oraya gömdüler. O kısmı bizi ÅŸu an ilgilendirmiyor kendi yol haritamız ve yapacaklarımız bizi ilgilendiriyor" diye cevapladı.

AkdoÄŸan, Ä°zmir merkezli paralel yapı operasyonuyla ilgili ise "Bu operasyonun mahiyetini bilmiyorum ama o dönemde bununla ilgili eleÅŸtiriler getirmiÅŸtik. Bu devletin istihbarat teÅŸkilatına, milli ordusuna, seçilmiÅŸ hükümetine kumpas kuran yapı gibi eleÅŸtirim de olmuÅŸtu benim. Bunlar ancak belli bir amaçla baÅŸka bir ülkeye hizmet etmek için böyle bir ÅŸey olabilir. Siz bir casusluk faaliyetinin parçasısınız demektir. Bu paralel yapı böyle bir ihanet ÅŸebekesi. Türkiye teröristlere yardım eden bir ülkedir, otoriterleÅŸme var, eksen kayması var gibi bazı oluÅŸturulmaya çalışılan algılar var bir kaç senedir. Bütün bunlar “one munite”den sonra bir takım lobiler harekete geçti. Türkiye'nin büyümesinden rahatsız olan bir takım odaklar var ve bu paralel yapı bir konsorsiyum oluÅŸturdu ve bir algı operasyonu yürütüyor. Bu Türkiye düÅŸmanlığıdır sadece. Deniz kuvvetlerini çökertmeye çalıştılar. Yüzlerce kiÅŸi bir komutanlıkta casus olabilir mi? O zaman toplumun vicdanı burada sızlıyor. DoÄŸru bir ÅŸey yapılıyor gibi görünerek baÅŸka bir birilerinin önünü açmaya çalışıyorsunuz. Biz o dönemde de eleÅŸtirdik sanıyorum bu kapsamda bir takım operasyonlar" dedi.AkdoÄŸan, "KutuplaÅŸma vesaire deniliyor burada. AK Parti 1 Kasım’da büyük bir zafer kazandı ama başı önünde tevazu içinde geri kalan yüzde 51’i anlamaya çalışıyor. Ama birileri beyninizi alın oy kullanmaya giderken diyor. Pazartesi günü Türkiye iç savaşın baÅŸlama tarihidir diyor. Bunlar sürekli millette hakaret eden, milleti tahrike edelim, iç savaÅŸ çıkartalım diyorlar. Bu fikir özgürlüÄŸü, yayıncılık faaliyeti deÄŸil. Nokta’nın yaptığı da yenilir yutulur bir ÅŸey deÄŸil. Demokrasiye uyan bir ÅŸey midir iç savaÅŸ tahriki vesairesi. Medya demokrasinin önemli bir parçasıdır ama taşıdığı muhteva ile önemli bir parçasıdır. Sen demokrasiye mi hizmet ediyorsun, darbeye mi, iç savaÅŸ çığırtkanlığı mı yapıyorsun? Amerika’dan batıdan açıklamalar geliyor bir takım. Amerika’da ulusal güvenlik dendiÄŸi anda akan sular durur. Türkiye'de çarÅŸaf çarÅŸaf yayınlanmayan bir ÅŸey kalmadı. Hükümete sayın cumhurbaÅŸkanımızı, sayın baÅŸbakanımıza denmedik hangi cümle kaldı mesela? Yani kimsenin susturulduÄŸu filan yok. Bunun adı da basın özgürlüÄŸü filan deÄŸil basın ahlakı ile basın özgürlüÄŸü birlikte gider. Sizin bir takım sorumluluklarınız hassasiyetleriniz olur. Terör meselesinde bir hassasiyetiniz olur, ülkenizin genel gidiÅŸatı ile ilgili milletinizin geleceÄŸi ile ilgili takım hassasiyetleriniz olur. Ama bunların öyle bir hasiyeti de yok. Bu mesele biraz önce bahsettiÄŸim algı operasyonlarının bir parçası olan bir konudur. Birçok ÅŸirketlerin olduÄŸu bir gruba kayyum atandı. Bunu hükümet yapmıyor. Kayyumda hakimin emrinde faaliyet gösteriyor hükümetin emrinde deÄŸil. Bunları da birbirine karıştırmamak lazım. Bir ÅŸeyin içine medya girdiÄŸi zaman dokunulmazlık kazanmıyor. Ä°ster hakim ol suç iÅŸleyen ister savcı ol ister medya mensubu ol. Sen herkese söveceksin, hakaret edeceksin, suç iÅŸleyeceksin, hükümetleri devirmeye çalışacaksın o dönemde Türkiye'nin en büyük ÅŸirketlerine eÅŸ koymaya çalışacaksın ÅŸimdi de bağırıp çağıracaksın" diye sözlerini tamamladı.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDÄ°M
  • 0
    ALKIÅž
  • 0
    KOMÄ°K
  • 0
    Ä°NANILMAZ
  • 0
    ÃœZGÃœN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

BaÅŸka haber bulunmuyor!

tokyobet-tokyobet-nerobet-tokyobet-goldenbahis-tokyobet-levabet-ngsbahis-ngsbahis-goldenbahis-ngsbahis-levabet-levabet-goldenbahis-ngsbahis-ngsbahis-tokyobet-nerobet-ngsbahis-levabet-levabet-goldenbahis-ilelebet-betibom-ajaxbet-trendbet-anadolucasino-heybet-paribahis-aresbet-Deneme bonusu veren siteler-Deneme bonusu veren siteler-Deneme bonusu veren siteler-Deneme bonusu veren siteler-Deneme bonusu veren siteler-Deneme bonusu veren siteler-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-tokyobet-tokyobet-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-ngsbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-goldenbahis-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-nerobet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-levabet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-tokyobet-nerobet-pusulabet-piabet-pusulabet-masterbetting-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-pusulabet-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-masterbetting-pusulabet-pusulabet-masterbetting-piabet-piabet-piabet-piabet-piabet-masterbetting-masterbetting-masterbetting-pusulabet-pusulabet-pusulabet-casibom-aresbet-tokyobet-tokyobet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-g�venilir casino siteleri-aresbet-Deneme Bonusu-aresbet-aresbet-