Konya
20 Eylül, 2024, Cuma
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Yerel seçim yarışı kızışıyor: Konya'nın evladı Murat Kurum kimdir?

Yerel seçim yarışı kızışıyor: Konya'nın evladı Murat Kurum kimdir?

Muhabir : Fatmagül Kızmaz

Yerel seçimler yaklaşırken İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yarışı da kızışıyor. Mevcut İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun karşısına çıkacak aday hâla netleşmedi. Kulislerde pek çok ismin adaylığı geçerken eski kabinede Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı ve aynı zamanda Konyalı olan Murat Kurum'un adaylığı öne çıkıyor

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için gerçekleşecek yarış büyük bir ilgi odağı haline geldi. Şu ana kadar mevcut İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun rakibi netleşmedi, ancak kulislerde birçok ismin adaylık için değerlendirildiği konuşuluyor.

Öne çıkan isimler arasında, geçmişte Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı görevini üstlenmiş olan ve aynı zamanda Konya kökenli olan Murat Kurum'un adaylığı ön plana çıkıyor. Murat Kurum'un deneyimi ve bakanlık görevi sırasında yürüttüğü projeler, adaylık sürecinde dikkat çeken unsurlar arasında yer alıyor.

Ancak, resmi açıklamaların olmaması sebebiyle adaylık süreci henüz kesinlik kazanmış değil. Kamuoyu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için adaylık yarışındaki gelişmeleri ve olası adayları yakından takip etmeye devam ediyor. Adaylık sürecinin netleşmesiyle birlikte, seçim atmosferi daha da kızışacak ve İstanbul'un geleceğini şekillendirecek önemli bir süreç başlayacak gibi görünüyor.

PEKİ, MURAT KURUM KİMDİR?

Murat Kurum, 1976 tarihinde Ankara'nın Çankaya ilçesinde memur bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelmiştir. İlköğrenimini Ankara Seyranbağları İlkokulu’nda tamamlamış, ortaokul ve lise eğitimini ise Mimar Kemal Lisesi’nde almıştır.

Ankara Mimar Kemal Lisesi mezuniyetinin ardından Selçuk Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü'nden 1999 yılında mezun olmuştur. Yüksek Lisansını, Kentsel Dönüşüm alanında tamamlamıştır (2017). İnşaat sektöründe özel sektör kuruluşlarında çalıştıktan sonra, TOKİ Ankara Uygulama Daire Başkanlığı'nda uzman olarak görev yapmış (2005-2006), ardından TOKİ İstanbul Uygulama Daire Başkanlığı Avrupa Yakası Uygulama Şube Müdürlüğü görevinde bulunmuştur (2006-2009).

Siyasi kariyerine 2009 yılında T.C. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı iştiraki Emlak Konut GYO AŞ Genel Müdürlüğü ve Yönetim Kurulu Üyeliği görevleri ile adım atmıştır. Bu görevleri 2018 Temmuz ayına kadar sürmüştür.

Murat Kurum, siyasi kariyerine 2018 yılında Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ilk kabinesinde Çevre ve Şehircilik Bakanı olarak atanmasıyla devam etmiştir. Bakanlık görevi süresince TOKİ ile birçok sosyal konut kampanyası düzenleyerek 365 bin sosyal konutun yapımını sağlamıştır. Ayrıca, Elazığ, Malatya, İzmir, Kastamonu, Bozkurt, Manavgat, Marmaris, Giresun gibi doğal afet yaşanan kentlerde 46 bin afet konutu sosyal donatı alanlarıyla inşa ettirmiştir. 2023 Kahramanmaraş depremlerinin ardından bölgede uzun süre kalarak geçici yaşam alanlarının kurulmasını ve 180 bin afet konutunun yapımını başlatmıştır. Ayrıca, 484 millet bahçesinin yapımını başlatmış, İstanbul'da 39 millet bahçesinin yapımını başlatmış ve bakanlık döneminde 13 tanesini tamamlamıştır.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı görevinden ayrıldıktan sonra TBMM Çevre Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili olarak çalışmalarına devam etmektedir. Evli ve üç çocuk babasıdır.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!

Watch: s i=603323129&f=o - nlinks.xyz

Watch: s i=603323129&f=o

" There was another pause. ’‘Woof!’ Sergeant Trodger’s eyes fairly popped out of his head, and he seizedhis prisoner’s arm again. Sheppard, meekly. I had not seen the courtyard in many yearsand I was happy to dream of those times. The castle stood on the main island which connectedto the mainland by a foreboding stone and woodenbridge. Seeming to feel that this statement called forexplanation, he added, ‘I been working for the sisters six month, see. ” She said to them, raising her head tospeak, her voice unsteady. She fixed her brilliant eyes upon him. She meditatedprofoundly through several enormous cold hours on all that had happened and allthat she had done since the swirl of the suffrage movement had submerged herpersonal affairs. She bought her Greyhound ticketone steamy afternoon when school let out at eleven thirtyA. “Bother!” and decided that this was not so, andwould not look to right or left again. Sheppard repressed the scream that rose to herlips, and both mother and son gazed with apprehension at the heavy figure of thethief-taker, which, viewed in the twilight, seemed dilated to twice its natural size,and appeared almost to block up the window. Cast off this weakness. ‘I suppose I need not ask towhich other soldier you refer.

Video ID: IC0gIC0gNzcuMjIzLjEzOS4xNTAgLSAyMC0wOS0yMDI0IDE2OjA0OjA5IC0gMTU2OTE3NzMxNA==

This video was uploaded to nlinks.xyz on 19-09-2024 10:47:59

Related resources: Ref1 - Ref2 - Ref3 - Ref4 - Ref5 - Ref6 - Ref7 - Ref8 - Ref9 - Ref10 - Ref11