Yeşil Peynir Üreticilerine Fransa Gezisi Anlatıldı
Konya’da üretilen yeşil peynir ile aynı şartlarda yapılan peyniri incelemek üzere Fransa’ya giden üreticiler izlenimlerini meslektaşları ile paylaştı.
Tüm Sanayici ve Ä°ÅŸadamları DerneÄŸi (TÜMSÄ°AD) Konya Åžubesinin hazırladığı Avrupa BirliÄŸi projesi kapsamında, peynir üreticileri, akademisyenler ve uzmanlar yaÄŸsız koyun sütünden üretilen tulum peynirinin olgunlaÅŸmasının ardından tulumun çeÅŸitli yerlerinden kesilerek bodrum, mahzen ve maÄŸaralarda küflendirilmesiyle elde edilen küflü peynirin aynı ÅŸartlarda üretilen örneÄŸini incelemek üzere Fransa’ya gitti. 22 kiÅŸilik heyet 14 gün boyunca Fransa’nın Belfort Bölgesinde incelemelerde bulundu, tesisleri gezdi.Konya’ya dönen heyet yeÅŸil peynir adını alan küflü peynir üreticilerine gezide kaydedilen görüntü ve fotoÄŸraflar eÅŸliÄŸinde sunum yaptı. TÜMSÄ°AD Konya Åžube BaÅŸkanı Cemalettin Akpınar, üreticilere katılımları için teÅŸekkür ederken Gıda Tarım ve Hayvancılık Ä°l Müdür Yardımcısı Orhan Tat ile Gıda ve Yem Kontrol Åžube Müdürü Ramazan SobayoÄŸlu teknik bilgiler verdi.
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABÄ°LÄ°RSÄ°NÄ°Z
- 0SEVDÄ°M
- 0ALKIÅž
- 0KOMÄ°K
- 0Ä°NANILMAZ
- 0ÃœZGÃœN
- 0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.