NALÇACI CADDESİ NEFES ALDI…
30 Mart 2018, Cuma 07:40Teşekkürler Selçuklu Belediyesi
İşyerlerinin özellikle kafeleri işgal ettikleri kamuya ait veya ortak kullanıma açık yerlerin işgali sona erdi.
Bu konuda geri adım atmayan Selçuklu Belediyesine teşekkürü borç biliriz.
Bu şekilde işgal edilmiş 300’ü aşkın yerin olduğunu öğreniyoruz.
Belediye’ye bu konuda Konyalı olarak desteğimiz sürecektir.
Belediye demek DEVLET demektir.
Belediye demek halka hizmet demektir.
Belediye demek yasaları yerine getirmek demektir.
Belediye demek 3-5 kişinin yanında yer almamaktır.
Belediye demek adaletin yanında yer almaktır.
Sigara yasağıyla birlikte inanılmaz artış gösteren Nargile Salonlarının ve Cafelerin durumu, gençlerimizin bazı illetlere müptela oluşu vatandaş olarak bizleri endişelendirdi.
Acaba diyorum sigara yasağı bilinçli yapılıp, nargilenin tavan yapması için mi uygulanmaya konuldu.
Bundan 5-10 sene önce Konya’da nargilenin esamesi okunmazken, bugün mantar gibi her yerde bittiler.
Nalçacıdaki yerler yayaların istifade ettiği, kaldırımlara kadar uzandı.Şeffaf bir kanunla içerde sigara ve nargile içiliyor. Haydi buna da bir şey demeyelim ama bizi sesli içeri davet eden kızımızın yaşı küçük, okul zamanı içeri öğrenci dolu.
Başı açık kapalı kızlarımızda bu yerlerde, sigara ve nargileyle tanışıp devam ediyorlar. Tabii bir müddet sonra bağımlılık geliyor. İnanıyorum anne-babanın bu durumdan haberi yok.
Maalesef bu nargile salonlarında vekillerimizi ve bürokratlarımızı da görüyoruz.
Sağlığa zararlı olan bu alışkanlıkların üzerine gidilmesi gerekirken hoşgörü ile bakmak nedendir?
Zindankalede Kızılay’a bağışlanmış üç katlı binanın zemin katı da cafe yapılmış. Yazık, yazık. Para için ne hallere geldik. Konya Kızılay Derneği başkanımızın konuya bir el atmasını isteriz.
Şunu yüreklice söyleyeyim; Selçuklu Belediyemizin bu denli kararlı olacağını beklemiyordum. Sürekli DEĞERLERDEN bahseden, gençlerimizi Çanakkale ile tanıştıran belediyemize de bu yakışırdı.
Endişelerim sürece siyasilerin müdahil olması ve yıkımı sürekli ertelemesi gibi durumların söz konusu olacağı ve topluma unutturulacağı konusuydu. Şükürler olsun…
Şimdi Selçuklu Belediyemizden ricamız buraların yeniden eski haline dönmemesi için tedbirler alınması. Buraların yani ortak kullanım alanlarının yeşillendirilmesi. Bu cafelerle irtibatlarının kesilmesi. Zira bu işletmeler bir yolunu bulup, özellikle akşamları buralara yeniden taşabilirler.
Ayrıca Nalçacı caddesinin bu kısmı anormal bir araç park yerine dönüşüyor. Baba parasıyla geçinen genç delikanlılar lüks arabalarıyla endam ediyorlardı. Dolayısı ile araç trafiğinde de sıkıntı oluyordu.
Selçuklu Belediyemize tekrar tekrar teşekkür ediyor, bu konudaki duyarlılıklarının devamını diliyoruz.
Bu konuda Meram Belediyemizi de göreve çağırıyoruz. Başkan Fatma hanım önce toplum yararına olan işlerde ön planlardaydı. Esnegen kaldırımlara taşmaması için çarşıda çizgiler çekilmişti. Şimdi bunlar unutulmuş. Konak PTT binasının arka sokağın haline bakın. Vallahi kaldırımda yürüyemezsiniz. Üç-beş esnaf rahatsız olacak diye kamu hizmetinden vazgeçilmez. Bekliyoruz. Karatay Belediyemize o bölgede pek bulunmadığım için bir şey demiyeceğim. Oralarda da böyle durumlar varsa, Karatay Belediyemizi de göreve davet ediyoruz.
BEŞYOL, SİLLE GÖBEĞİ TRAFİĞİ ESKİYE DÖNDÜ…
Şükürler olsun. Birileri kuyuya taş atmıştı. Bu taş çıkarıldı.
Bu arada Konya’nın ulaşımından sorumlu UKOME’nin nasıl çalıştığı ortada çıktı. Deneme-Yanılma sistemiyle çalışıyor. Bilimsel, toplumsal hiçbir veri göz önüne alınmıyor.
Beşyoldan, Numune Hastanesine dönüş kapatılmıştı ve ben yazımda niye kapatıldı biri çıksın izah etsin demiştim.
Beşyolda Numuneye dönüş olmayınca araçlar Sille göbeğine gelip oradan ‘U’ dönüşü yapıp Numune caddesine öyle çıkıyorlardı. Yani kulak öbür taraftan gösteriliyor. Nalçacı trafiği zaten yoğunken, iyice yoğunlaştırılıyordu.
Sille Göbeğinde iki yönde, yonca sisteminden vazgeçiiliyor, trafik arap saçına dönüyordu.
Şükürler olsun akıl galip geldi. Geldi gelmesine de bu yol açma, kapama meselelerinde ilave maliyet kimin cebinden çıkıyor, tabii Devletin… Bence bu maliyeti UKOME’cilere ödetmek lazım.
Hastane caddesi trafiği tepki çekince geri adım atıldı. Bunun gibi UKOME’nin aldığı ama toplumun yeterli tepkiyi vermemesi nedeniyle yanlış uygulamaların devam ettiğini görüyoruz. Örneğin Şerafettin Cad. tek yön oluşu. Örneğin Mevlana Meydanından Alaaddine dönüş olmaması. Bu arada trafiğe kapalı olan Aziziye Camii civarını 16.00’dan sonra bir görün. Adeta bir saat içinde otoparka dönüşüyor. Aziziye caddesinden gelip kadınlar pazarına dönülecek köşede dolmuşlar vicdansızca durup yolcu alıyorlar ve trafik kilitleniyor. 50 metre ilerde yolcu alsalar hiç bir şey olmayacak.
Aksayan o kadar çok husus var ki yetkililerin bunları oturarak çözmesi mümkün değil. Dolaşmak lazım. Görmek lazım.
Bu arada Emniyetimizin trafik birimlerini de hatalı park eden araçları çekerken görüyoruz. İnsanlıktan anlamayanlara hak ettiği gibi davranılmalıdır.
Daha güzel bir Konya için el ele olalım, duyarlı olalım.
Kalın sağlıcakla…
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.