SAKIN MEYVE TÜKETMEYİ İHMAL ETMEYİN!
10 Haziran 2019, Pazartesi 09:08Sıcak yaz aylarıyla beraber; rengârenk renkleriyle göze hitap eden, bol sulu, enfes tatlı çeşit çeşit meyveler raflarda yerini aldı bizleri bekliyor. Vitamin ve mineral deposu olan bu meyveler sağlıklı ve dengeli beslenmenin temel anahtarıdır. Sağlıklı her bir birey günde en az 3 porsiyon taze meyve tüketmelidir. Gelin şimdi bu meyveler içlerinde neler saklı görelim.
ÇOCUKLARIN VAZGEÇİLMEZİ ÇİLEK,
- Diş ve ağız sağlığını olumlu yönde etkiler.
- İçeriğinden birden fazla antioksadan madde bulunur. Vücudu enfeksiyon ve kansere karşı koruyan meyveler arasında birinci sırada yer alır.
- "Potasyum" içeriği yüksek olan meyvelerden biri olup kalp sağlığını olumlu yönde etkiler, kan basıncını dengeler.
- Yüksek miktarda C vitamini içerir. Hergün 1 porsiyon Çilek tüketerek günlük C vitamini ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz.
- 1 Porsiyon Çilek : 8-9 adet orta boydur.
KENDİSİ GİBİ SAPI DA OLDUKÇA FAYDALI OLAN KİRAZ,
- Di-üretik yani idrar söktürücü özelliğe sahiptir. Bu yönüyle "böbrek dostu meyve" olarak da bilinen Kiraz, ürik asit ve ürat tuzlarının vücuttan atılmasını sağlar. Artrit(Romatizma), gut, eklem kireçlenmesi ve damar sertliğine iyi gelir.
- Güçlü antiosidanlardan biri olan "antosiyanin" ve "beta-karoten" maddelerini içerir. Kalp-damar hastalıklarına karşı koruyucu, kanser önleyici etki gösterir.
- Hafızayı güçlendiren, vücudun uyku düzenini dengeleyen ve hafizayı güçlendiren "melatonin" i içerir.
- Kurutup kaynatılan kiraz sapları güç bir di-üretiktir.
- 1 Porsiyon Kiraz : 14-15 adettir.
ŞEKER GİBİ TATLI OLAN KAVUN,
- Yaz aylarında vazgeçemediğimiz meyveler arasında ilk sıralardadır. Kokusuyla kendine davet eden, serinliğiyle içimizi ferahlatan bu meyve "A, B ve C vitaminleri" açısından oldukça zengindir.
- Güzel bir diyet lifi(posa) kaynağıdır.
- İyi bir "Potasyum ve Magnezyum" kaynağı olan Kavun, kalp-damar sağlığı üzerinde olumlu etkiye sahiptir.
- "Sodyum" içeriği ile hipertansiyonu engelleyerek tansiyonun düzenlenmesini sağlar.
- Serbest radikalleri yakalayıp vücuttan uzaklaştıran " beta-karoten" i içerir. Kanser oluşumuna engel olur. Göz sağlığının korunmasını sağlar.
- 1 Porsiyon Kavun: 2 ince ay dilimi kadardır.
YUMUŞACIK DOKUSU, ENFES TADIYLA ŞEFTALİ,
- Rengi ve tadıyla onu yemeniz için göz kırpan Şeftali içeriğinde fazlaca bulanan "Potasyum" ile vücut pH'nı düzenler, tansiyonun dengede olmasını sağlar.
- Antioksidan meyveler arasında yer alır. Kanser, kalp-damar hastalıkları ve obeziteyle beraber gelişen tip2 diyabet riskini azaltır.
- Diyet lifi(posa) yoğunluğu ile sindirim sisteminin çalışmasını düzenleyerek konstipasyonu(kabızlığı) önler.
- Bünyesinde bulunan A vit. ile göz sağlığını, C vit. ile de cilt sağlığını olumlu yönde etkiler.
- 1 Porsiyon Şeftali : 1 adet orta boydur.
İÇİ SU DOLU OLAN KARPUZ,
- Yaz mevsiminin vazgeçilmez meyveleri arasında yerini alır. Yaklaşık
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.