Konya
27 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.45
  • EURO
    34.82
  • ALTIN
    2438.6
  • BIST
    9915.62
  • BTC
    62980.792$

2023 Konya’nın yılı olsun

31 Aralık 2022, Cumartesi 00:00

2022 Konya için verimli geçti diyebiliriz. Özellikle yerel yönetimlerin yatırımları ile adeta altın yılını yaşadı. Konya Büyükşehir Belediyesi merkez yatırımlarının yanı sıra taşra ilçelere de önemli yatırımlar götürdü. Birçok ilçe belki de kendi bütçeleri ile hiçbir zaman göremeyeceği yatırımlarını Büyükşehir Belediyesi sayesinde aldı.

Sadece taşra ilçeler değil, eskiden köy olan ve mahalleye dönüşen yerleşim yerlerine bile yatırım gitti. Tabi ki, Büyükşehir Belediyesi’nin desteği ile oldu. Taşra belediyelerde bu yatırımları destekleyerek önemli bir hizmeti başarı ile sonlandırdı.

Meram, Karatay ve Selçuklu ilçeleri de yatırımları ile ilçe merkezlerinde yatırımlarını artırdı. Bu yıl Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının da önemli yatırımları oldu Konya için.

Konya ayrıca festival kenti oldu. İçerisinde gastronomiden, bilime kadar sayısız festivale ev sahipliği yaptı. Yatırım anlamında tek sıkıntının METRO olduğunu biliyoruz. Onun da yatırımcısının dış kaynak yani ÇİN olması bu kadar geçirtirdi.

Bundan sonrası için Konya’nın daha çok yatırım alacağına olan inancım devam ediyor. Merkezi hükümet ile birlikte istişareler yaparak çalışacak olan Konya Belediyeleri, ihtiyaç olan bütün projeleri bir bir hayata geçirecektir.

Geçmişte, yıllarca yazdığımız Hızlı Tren, Mavi Tünel gibi yatırımların artık esamesi bile okunmuyor. Çıta öylesine yükseldi ki, daha büyük yatırımlar bekliyoruz. Örneğin, sırada Konya için büyük bir sivil havaalanı yapılabilir. Metro ve sivil hava alanı yatırımı Konya’nın gelecek yüz yıl için en önemli eksiğini ortadan kaldırır.

Konya, tarımda kendine yettiği gibi ülkesine de yeten bir üretime sahip. Sanayi Tarım ve şimdide savunma sanayi geçmişte hayalini kurduğumuz Anadolu’nun Marmara’sı olur muyuz? Sorusunu akıllara getirmiyor değil.

Büyüyen sanayi, gelişen şehir ve özlenen Türkiye’nin devi bir şehir… 2023 yılı Konya için daha bereketli bir yıl olacağı ümidiyle,

Mutlu yıllar!....

Yorumlar

  • yorum avatar
    ferhat
    06-03-2024 09:05

    Sene 2024 oldu : )

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.