BAHAR VE BA'S (DİRİLİŞ MÜMKÜN MÜ?-1
24 Mart 2016, Perşembe 08:37
Ölüm çok geniş ve ibretli bir konudur. Detaylı işlenmeye makalemizin hacmi müsait değil ama, kısaca bir iki hususa temas edelim: İslâm ölümün yokluk olmadığını, tekrar dirilmenin mümkün olacağını ve sonsuz bir hayatın başlayacağını haber verir. Buna inanmak, imanın şartlarından biridir.
Gerçekten modern ilim şunu ispat etmiştir ki; hiçbir şey yoktan var edilemez, var olan bir şey de yok edilemez (Bizim inancımıza göre Allah bundan müstesnadır). Bazı değişikliklere uğrayabilir ama maddenin atomları hiçbir surette ortadan kaldırılamaz. Bu ilmî bir kaidedir, realitedir.
Küçük bir tane toprağa düşse, filizlenir, fidelenir, ağaç olur, onu kesip değişik eşyalar yapılabilir, ateşte yakılabilir, alevler çıkarıp, duman bulutları hâlinde göğe yükselip, rüzgârla dağılıp görünmez olabilir ama bu onun yok olması demek değildir. O dumanın atomları dağılınca görünmeyebilir, rüzgâr onu çok değişik yerlere ve mecralara sürükleyip götürebilir ama o hâlâ fezada mevcuttur, yok olmamıştır ve olamaz.
Modern ilimin araştırma ve deneyler neticesinde keşfedip söylediği şu hususlar göz önüne alınırsa, bu durumu anlamak daha kolay olur düşüncesindeyiz:
“Karbon testi ile 500 milyon yıl önce yaşadığı tespit edilen, tuz katmanları içinde kalan ve bu uzun müddet içinde donmuş vaziyette duran kamçılı bakteriler, laboratuar ortamına getirilip gerekli ısı, nem ve havayı bulunca hemen dirildiler, hareketlendiler ve üreyip çoğalmaya başladılar..”([1])
“Radyoaktif uranyum madenlerinde bile canlı bakteriler bulunmaktadır. 3400 yıl önce yapılmış olan Mısırdaki Lüksor tapınağının dış cephe tuğlalarının içinde, canlı bakterilere rastlandığı gibi, 200 milyon, 320 milyon hattâ 720 milyon yıllık kaya tuzu bloklarında bulunan bakterilerin, hava, su, nem, sıcaklık gibi uygun ortama kavuşunca hemen canlandıkları görülmüştür.”([2])
Yerden 20 bin metre yükseklikte ve yerin 3500 metre([3]) derinliğinde, denizlerin 8000 metre tabanında bile canlılara, bakterilere rastlanmaktadır.
Böyle öldürülüp diriltilen veya uyutulup uyandırılan canlılar sadece bakteriler veya hayvanlar değildir. Örneğin; Ashâb-ı Kehf dediğimiz mü’min bir gurubu, Cenâb-ı Allah, o günün idarecilerinin şerrinden koruyabilmek için, rivayetlere göre, Tarsus civarında bir mağarada 309 sene uyutup daha sonra diriltmiştir. Bunlar uyanınca çok az bir süre uyuduklarını zannetmişlerdir. Bu olay kutsal kitapların hepsinde, küçük değişikliklerle dile getirilmektedir.([4])
Dipnotlar:
1- Murat Yurdatapan, Yeni Tıp Dergisi, c. 1, s. 3.
2- Mercek Dergisi, Temmuz 2002, sayı 13, s. 19.
3- ABD de 3.5 km. derin de yapılan araştırmada canlı mikrop ve basillere rastlandı. Zaman, 10.10.1994.
4- Bkz; Kur’anda Kehf Sûresinin 11’inci ayetinden itibaren genişçe anlatılır.
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.