Konya
27 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.45
  • EURO
    34.82
  • ALTIN
    2438.6
  • BIST
    9915.62
  • BTC
    62980.792$

BAŞARININ SIRRI

15 Ağustos 2023, Salı 00:57

*Orijinal  olmak mı? Yan sanayi  kalmak mı? *

 

Harika bir hayatın olsun istermisin?

Yaşamın her alanında sorunsuz ilerlemek hayal değil. Tatmin bir yaşamın tek yolu, denklem ve parçalarını birleştirmek ve hakikatine uyanmak. Allah’ın yarattığı sistem bir denge üzerine döner ve yaratılan her zerre bunu korumak için vardır.Kainata dönüp baktığımızda  hiç bir şey sonsuz değil ve her şey birbirini dengelemek üzere yaratılmıştır. Gece gündüz, mevsimler, maddenin halleri, eril, dişil. Biz insanlarda aslında bu dünyaya denge getirmek ve yaratımı sürdürmek için özel bir misyonla doğarız. Senin hakikatin senin misyonundur.

Kendi misyonuna uyanan kişi evrenle, yaratımla anında hizalanır, yani yoldan çıkan bir trenin rayına tekrar girmesi gibidir misyonunu anlamak. Sistemin bizden istediği tek bir şey vardır aslında çokta masum bir istektir. Kendin ol, orijinal ol, mükemmel bir tasarımla yaratıldın! Başkasının tasarımını ve dolayısı ile başkasının misyonuna kapılma.Aslında oldukça basit bir istek. Eskilerin tabiri ile “Gökten yapsın yerden topla” bu bereketin kapısı sadece kendin olduğunda ve orijinalinle sisteme denge getirdiğinde mümkün. Zaten  yaratımda tek bir gayen var, kendin olmak.Tek hizmet yolun bu, başka yol yok.Bunu engelleyen  en büyük günah ise namıdeğer kibirdir.

Kibir ; eylemlerimiz, davranışlarımız ve özelliklerimizden dolayı kendimizi üstün görmeye iter. Gelişimi durdurur. Yada kendine daha iyi bir kamuflaj edinip aşırı tevazu ile aşağıya çeker. Aşırı tevazuda kibrin postudur. Ve biz bi aşağı bi yukarı derken kendi hakikatinizle bir türlü hizalanamayız. Kibir işinde çok mahirdir, yakalanacağını anladığı an hemen   bir kurban seçer kendine, kurban bilincini doğurur. Ya kendimizi yada başkalarını suçlarız, yargılarız. Oysa kabul ne yüce bir erdemdir, anında yaratımın gücüne teslim eder bizi. Ben sistemi  bozdum fabrika ayarlarıma geri döndür beni der.Ne isem o! Kabulüm. Yargı yok, yargılama yok.

İnanç ise  en güçlü duygudur. Kendine inanç kendine uyanmakla ilgidir, hayattaki yerine misyonuna ve yaşam amacına uyanmak sarsılmaz bir inanç ve kararlılık getirecektir. Dahası durdurulamaz bir enerji ve maksimum yaratıcılıkla birlikte.Sadece senin yapacağın o mükemmel “EN” noktan,  yaşam amacın, misyonun ve hakiki değerlerine uyanmak evrenle anında hizalanmanı sağlayacağı için, sürekli genişleyen bir sistemde genişleyen, açılan ve  büyüyen bir hayata sahip olacaksın. Bu genişleme ise hem mana da hem maddede köklerden dallara yayılmaktadır.

Evrensel döngü yasası gereği; neye sahipsek,kendi içimizde nasıl hissediyorsak o hal artar ve bilimsel bir gerçek daha, evrende olanlara biz reaksiyon vermiyoruz; o bize reaksiyon veriyor.Tüm evren kendi iç dünyamızda hissettiklerimizin ve oluş halimizin yansımasıdır. Oluş halimizde bolluk ve dinginlik varsa daha çok bolluk ve dinginlik hayatımıza yansıyor, ki hakikatine uyanan insan dingin bir bilince sahip oluyor.Yaratılış gayemizi anlayamazsak ve evrenle denge kuramaz isek; gerçeklikten kopuk, dayatmalı,  biz  olmayan, hayali hayallerde  savruluyoruz. Anksiyete, uykusuzluk, tatminsizlik, huzursuzluk ön uyarıcı olarak kendini gösteriyor. Oysa ki, Orjinalliğini keşfeden sadece orijinalliğin hayalini kurabilir, başkasının hayalinine dalamaz, o olmadığını bilir.

Yönetici  bilinçte olup tatmin yaşam süren ustalara, topluma yön vermi  kişilerin yaşam hikayeleri ve anlatılarına dikkat kesildiğimde farkettiğim çok önemli ortak noktalar var ki; hepsi inanılmaz şekilde  misyonu ile bağlantıda ve o misyona yüzde yüz inanan kişiler. Bir diğer özellikleri ise,  bilinçlerindeki kör noktalarını gösteren, misyonları ile hep bağlantıda kalmalarını sağlayan ve orijinalliklerine uyandıran akıl hocaları mevcut. Bizim toplum olarak çok değer vermediğimiz ve kıymetini anlayamadığımız  bi gerçeklik bu. Bilinç ve yönetimi konusunda rehber edinmek eksikliğimiz.Hangi döngüleri neden yaşadığını bulmak, yaşam amacını keşfetmek, durdurulamaz olmak  için; bilincini eğiten ve bu alana kendini adayan liderlere daha çok ihtiyacımız var toplum olarak. Tekrar hatırlatayım, bilincini yöneten herşeyi yönetir.

Yorumlar

  • yorum avatar
    aaa
    11-10-2023 18:08

    tge

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.