GERÇEK İLİM ADAMLARI İNANÇLI OLURLAR (1)
21 Kasım 2016, Pazartesi 07:31Bu sözü atom bombasının mucidi ve günümüzde bile teorileri geçerli olan Albert Einstein söylüyor ve şöyle diyor: “Derin bir imana sahip olmayan gerçek bir bilim adamı düşünemiyorum. Bu durum şöyle ifade edilebilir: Dinsiz bir bilime inanmak imkânsızdır”
Dünyadaki ilim ve siyaset adamlarının kahır ekseriyeti gerçekten inançlıdır. Çok az da olsa ateist olanlar varsa, ilim, fen ve teknoloji sayesinde yeni yeni icat ve keşifleri görüp; “Zararın neresinden dönersen kârdır” sözünde olduğu gibi, tövbe edip imana geliyorlar. Şu haberde olduğu gibi:
“Ateist Profesörden U dönüşü. İngiltere’de yarım asırdır ateistliğin en ateşli savunucusu olan Prof. Antony Flew, ‘Tanrı olabilir’ diyerek 81 yaşında çark etti. Yaşamın başlangıcını açıklamanın tek yolunun da bu olduğunu ekledi.”([1])
Büyük bir kin, buğz ve inatla inançsızlıkta ısrar eden, etmekle kalmayıp inançlı olanlara da hayat hakkı tanımayıp, dünyayı dar etmenin en bayağı yollarını arayan ve uygulayan bizdeki sözde ilim adamlarına da aynı hidâyeti tavsiye ediyorum.
İstismar ettikleri, arkasına sığındıkları dolayısıyla imajını zedeledikleri Mustafa Kemal Atatürk bu hususta şöyle diyor:
“Allah birdir. Şanı büyüktür. Allah'ın selâmeti, sevgisi üzerinize olsun. Peygamberimiz efendimiz hazretleri, Allah tarafından insanlara dini gerçekleri duyurmaya memur ve elçi seçilmiştir. Bunun temel esası hepimizce bilinmektedir ki, yüce Kur’an’daki anlamı açık olan ayetlerdir. İnsanlara feyz ruhu vermiş olan dinimiz, son dindir. En mükemmel dindir. Çünkü dinimiz akla, mantığa, gerçeğe tamamen uyuyor ve uygun düşüyor.
Eğer akla, mantığa ve gerçeğe uymamış olsaydı, bununla diğer ilâhi tabiat kanunları arasında çelişki olması gerekirdi. Çünkü tüm evren kanunlarını (maddi ve manevi âlem kanunlarını) yapan Tanrıdır. Milletimiz din ve dil gibi kuvvetli iki fazilete sahiptir. Bu faziletleri hiçbir kuvvet, milletimizin kalp ve vicdanından çekip alamamıştır ve alamaz.”([2])
Belki ibret alırlar diye, fikir ve inanç hürriyeti hususunda, başka dinlerden olan insanlara bile, ne kadar saygılı ve toleranslı davranıldığını, dünyadaki gelişme ve uygulamalardan, kaynaklarıyla beraber bazı örnekler sunup, herkesi makûl olmaya, müsamahakâr olmaya, hoşgörülü olmaya çağırıyorum. Şair ne güzel söyler:
Sevaba sebeptir çekilen çile
Yoğrulmuş mayamız merhamet ile
İyilik dileriz düşmana bile
Duada dilimiz Mevlâya gider
Ama iyilikten ve insanlıktan anlamayanlara da Cenâb-ı Allah’ın Âli İmran Sûresinin 119’uncu ayetini hatırlatırız.
ABD de yapılan bir araştırmada, doktorların dörtte üçünün mucizelere inandığı belirlendi. 1100 doktor üzerinde yapılan araştırmada % 73’ünün mucizelere inandığı ortaya çıkmıştır.([3])
ABD St. Luis Merkez Bankası araştırmalarına göre, Cehennem inancı olan ülkelerde, yolsuzlukların daha az olduğu tespit edildi. Yani halk ne kadar dindarsa o kadar az yolsuzluk oluyor. ABD halkının % 71 cehenneme inanıyor.([4])
10 bin kişi ile yüz yüze görüşerek dünyanın birçok devletinde yapılan anketten ilginç neticeler çıktı. ABD halkının % 80’inden fazlasının dini inancının oldukça kuvvetli olduğu ve Tanrı inancı olan kişilerin daha iyi bir birey haline geldiklerine inandıkları ve ateistlerin % 30’unun bile ara-sıra dua ettikleri ortaya çıktı.([5])
Avusturya Ordusu kışlada mescit açtı. Mescidin açılışından önce iki aylık temel eğitimlerini tamamlayan aralarından 80 Türk’ünde bulunduğu 800 askerin yemin töreni gerçekleştirildi. İki askerî papazın (asker din görevlisi) İncil’den dualar okuması ve Müslüman askerler için bir imamın Kur’an okuması neticesi tören bitti. Törene T. C. Viyana Büyükelçiliği Din Müşaviri Harun Özdemirci de katıldı.([6])
6 Kasım 2003 de Türkiye’ye resmi bir ziyaret yapan Norveç başbakanı Mogne Bondevik bir rahiptir. Yakın tarihteki Alman Başbakanı Kohl papazlık eğitimi yapmıştır ve şu andaki Alman başbakanı Merkel de bir papazın kızıdır.([7])
Dipnotlar:
1- Milliyet Gazetesi, 13 Aralık 2004.
2- ATATÜRKÇÜLÜK M. E. B. Yayınları, (Genel Kurmay Başkanlığı Tarafından Hazırlanmış), 1998. c. 3, s. 233.
3- Milliyet Gazetesi, 23.12.2004.
4- Milliyet Gazetesi, 29.07. 2004.
5- Ömer Fatih, Tarih ve Düşünce Dergisi, Mayıs 2004, sayı 49, s. 71.
6- Milliyet Gazetesi, 24. 02. 2004.
7- 6 Kasım 2003, Kanal 7 akşam haberleri ve 7 Kasım 2003 gazeteler.
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.