Kapya biber tam bir şifa deposu
19 Ağustos 2020, Çarşamba 09:02Sevgili okurları bu haftam ki köşe yazımda sizler için araştırdığı ve derlediğim tam bir şifa deposu olan Kapya biberden bilgiler aktaracağım.
Yazın en güzel besinlerinden biri olanKapya Biber faydaları ile şaşırtıyor. Birçok evde kış hazırlıkları sürerken pazar tezgâhlarında bolca bulunan Kapya biber de acı soslarda ve konservelerde yerini almak için bekliyor. Antioksidan bakımından zengin olan ve yağ yakıcı etkisi kanıtlanan besinlerden olan Kapya biber yani kırmızıbiber tam bir şifa deposu.
Konya ve Ülkemizde biber oldukça sevilerek tüketilen sebzeler arasındadır. Acı tatlı ve Kapya biberi gibi birçok biber çeşidi bulunmaktadır. Kapya biberi de hem sarımsaklı hem de közlenmiş olarak tüketilebilir. Acı olmayan tatlı bir tada sahip olan Kapya biberi Konya’da ve ülkemizde sevilerek tüketiliyor. Kapya biberi yemeklerde ve salatalarda kullanılır. Kapya biberinin sağlık açısından faydaları oldukça fazladır. İşte mucizevî besinlerden olan lezzetiyle damakları şenlendiren ve Sağlık deposu olan Kapya biberin bilmediğimiz pek çok faydası var. Bunlardan bahsedecek olursak;
Damar tıkanıklıklarını önleyici özelliktedir.
Kalp krizi riskini azaltır.
Sindirim sistemini düzenler. Hazmı kolaylaştırır.
İçeriğindeki likopen sayesinde kanserle savaşta etkilidir.
Bağışıklık sistemini güçlendirir.
Kolesterol düşürücü etkiye sahiptir.
Kan dolaşımını düzenler.
Vücuttaki iltihapların iyileşmesine yardımcıdır.
Sinüsleri temizlemeye yardımcıdır.
İçerdiği A vitamini göz sağlığı için faydalıdır.
. Acı olmayan, kırmızı renkli, bol etli olan Kapya biber içerisinde bol miktarda C vitamini bulundurur. Közleyerek kullanılabilen Kapya biberin turşusu, dolması, salçası da yapılabilmektedir. Bu sağlık dolu sebzeyi sofralarınızdan eksik etmeyin
Sağlıklı sebze ve meyveleri sofranızdan eksik etmeyin. Sağlıklı kalın
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.