KARANLIĞA VE AYDINLIĞA HİZMET EDEN KOKULAR
14 Ekim 2022, Cuma 00:10Peygamber efendimiz (s.a.v.)
Sizin dünyanızdan, bana üç şey sevdirildi. Güzel koku, kadınlar, gözümün nuru namaz” .Kokunun hayatımızdaki etkisi ve önemini anlamak için dini liderimizin kokuya ve kutsala bakış açısını anlamak önemli.
Herşeyin frekans olduğu evrende insanların, organların, dünyanın, kokuların, duyguların, düşüncelerin de artık frekansı ölçülebiliyor. Bilimsel olarak biz bunu bu yüzyılda görmüş olmaktayız, ilim ve ruhsal alanda kudretli olan ruhlar daha derin boyutta çok şeyi zaten biliyorlardı. Peygamber efendimizin hadisine bakarak anlayacağımız üzere güzel koku ve güzel kokmak ruhsal anlamda derin önem arz ediyor.
Frekans bakımından ölçtüğümüzde ise güzel kokuların yüksek frekansları olduğu ve bizim kokladığımız anda beynimizde sağlıklı bir çok alanı uyardığı bilimsel olarak tespit edilmiş durumda. Birde bizim bilincimiz hangi frekanstan yayın yapıyorsa o frekansta olan kişi ve varlıklarlarlarla eşleşip, temasa geçebiliriz.
Peygamber efendimizin en sevdiği koku gül kokusu idi. Bununla birlikte oud, misk, amber kullandığı kokulardandı. Alimlerin kitaplarında da bolca yer alan, meleklerin sevdiği kokular olarak geçen bu kokuların ölçülen frekanslarının çok yüksekte olduğu bu günkü bilimle ispat edilmiştir.
Melekler; günahsız saf, temiz enerjidedir. Allah’ın yarattığı evrenden temiz ve saf enerji çekebilmek için güzel kokular kullanmak demekki çok önemliymiş. O sebeple de camilerimiz, kutsal mekanımız Kabe’miz de özellikle korkulandırılan alanlardandır. Yine ayet ve hadisler ışığında bakarsak İslam dini temizlik ve güzel kokmaya verdiği ehemmiyetin; ruhsal olarak güç almak, maddi manevi temiz kalmak, İnsanı Kamil olarak yükselebilmek için önemli olduğunu anlayabiliyoruz.Çünkü koku beyin frekansını anında dönüştürüp yüksek frekanstan yayın yapmamızı sağlıyor.
Annemden duyduğum bir söz “Mis’e mis, pis’ e pis gelir”. Bize Allah’ın lütfuyla gönderilen melekler, melekelerimizi kullanmamız için görevli ve ruhsal olarak rehberlik yaparlar. Kimi korumakla, kimi huzurlu kılmakla, kimi hareket etmemiz ve düşünmemiz, kimi doğru yolu bulmamız için. Çoğunlukla da Hiss-i Kablel Vuku yani önsezi oluşturarak bize bu dünyada eşlik ederler. Tabiki aynı şekilde birde şeytan varki ayetlerde “apaçık düşmanımız” olan ve zararlı varlıklar birlikte, onlarda pis kokuya gelir. Fekans frekansla eşleşir ve düşük frekanslı duyguların da ( korku, kaygı, endişe, vesvese gibi) kokuları vardır.
Kötü koku deyince sadece üzerimizden atık olarak çıkan toksin yükleri gelmesin aklınıza .Aslında sadece beden değil düşünceler ve duygularda koku yayar. Temizlenmek ve güzel kokmak bedensel değil zihinselde olmalı. İnsandan çıkan vesvesenin de kokusu vardır ve hemen onunla eşleşen varlıklar alanınımıza üst kurmak isteyeceklerdir dikkat edin.
Eski Afrika topluluklarında özellikle çocuklarına şeytan yaklaşmasın diye güzel kokulu tütsüler yaparlarmış, çünkü daha savunmasız bilinç oldukları düşünülürmüş ve şeytandan korumak isterlermiş. Yanlış bir yaklaşım olmasa gerek, çünkü çocuk beyni daha ham ve ne verirsen ona inanır iyi ve kötüyü muhakeme yapamayacağı için enerji alanını güzel koku ile korumaya alırlarmış. Şeytan aklına kötü tohum ekmesin diye.Bizim de kadim kültürümüzde annelerimizin bebeklikten itibaren bizi ve evleri üzerlik tohumuyla tütsülemesi sezgisel bir korunma isteğidir. Diğer dinlerde de koku ile ruhsal gücü arttırma ve Yaradanla bağ kurmak için kliselerde, sinagoglarda, mabetlerde koku kullanılır.
Birde karanlığa hizmet edenlerin ayinlerinde kullandıkları kokular vardır ki bunlar insana kötü gelen lakin iblisin ve zararlı cinni varlıkların sevdiği kokulardır. Genellikle bakterilerin ya da diğer mikroorganizmaların organik maddeleri parçalarken yani çürütürken ortaya çıkardığı kötü kokulardır.En çokta soğan ve yumurta çürükleri başta olmak üzere, lağım, çöplük, idrar, dışkı, bataklık ve durgun sudan gelen kokular. Yine uzun süre bedenimizde kalması sebebi ile, atıklarımızın yaydığı bakterilerilerin sebebi; Kan ve terden çıkan toksinlerin kokuları onlar için davet niteliğindedir.Birde çok büyük olumsuzlukların yaşandığı ortamlarda da düşük frekans sebebi ile ( benzer benzeri çeker) durmamak faydalıdır.
Dini emirlerdeki temizlik ve kişisel hijyenimiz için abdest, gusül farz olma sebebinin; insanın maddi ve manevi zararlardan korunması için lütuf olduğunu görmek ve hadislerde ağız, saç, tırnak ve beden temizliğine kadar yer verilmesinin önemini daha iyi anlıyoruz.
Sezgi, burun, koku , iman ve temizliğin bilimsel karşılığını ise frekans bilimi açıklıyor. Türk islam tarihinde güzel kokular her alanda ; halk, saray, medrese ilim, bilim, dini alanlarda yoğunca kullanılmaktaydı. Devirler değişse de karanlığın ve aydınlığın savaşında kokular değişmiyor. Yanınızdan gül, oud, misk, amber kokuları eksik olmasın özellikle çocuklarınızında tercih ettiği bu kokulardan bazılarını kullanması güzel olur. Selametle.
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.