KARİYER FUARI/ KARİYER ETKİNLİĞİ
29 Nisan 2019, Pazartesi 09:09KTO Karatay Üniversitesi ‘nde geride bıraktığımız hafta içerisinde önemli bir etkinlik gerçekleştirildi.
Cumhurbaşkanlığı himayesinde gerçekleştirilen etkinliğe, KOP Bölgesi’nde bulunan dokuz üniversite de katıldı. “Bölgenin en büyük kariyer etkinliği ve İç Anadolu Kariyer Fuarı” olarak tanımlanan etkinliğin ilk gününde oradaydık. Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Salim Atay başta olmük üzere, vali yardımcısı, Büyükşehir Belediye Başkanı, Ak Parti İl Başkanı, protokol mensupları ve çok sayıda insan da oradaydı.
Önce KTO Karatay Üniversitesi yerleşkesinde açılan fuardan kısaca söz edelim. 200’e yakın firmanın katıldığı bu fuar öncelikle üniversite öğrencilerinin , fuara katılan firma ve firma yöneticileri ile tanışma ve kaynaşmalarını amaçlıyor. Atölye çalışmalarına da yer verilen fuarın bir diğer amacı da öğrencilerin iş dünyası ile buluşması, bir araya gelmesi ve tabi öğrencilerin gelişmesi. İş dünyası ile üniversiteleri bir araya getiren Kariyer Fuarı’nın üniversite mezunlarını girişimciliğe teşvik edici mahiyette olması da bu etkinliğin önem ve kıymetini gösteriyor.
Kariyer Fuarı/ Kariyer Etkinliğinin Cumhurbaşkanlığı himayesinde gerçekleşmiş olması da çok önemli bir başarı. Neden mi? Nedeni şu.. Ülkemizde bulunan çok sayıda üniversite Cumhurbaşkanlığı himayesindeki bir etkinliğe mutlaka ev sahipliği yapmak istemiştir. 206 üniversiteden hangi birinin rektörü bunu istemez ve “hayır” diyebilir ki? Bu mümkün değil. Her şeyden önce böyle bir etkinlik hem şehirlerin hem de üniversitelerin tanıtımı bakımından çok önemli. KTO Karatay Üniversitesinin Cumhurbaşkanlığı himayesinde bir etkinliği Konya’da gerçekleştirmiş olması takdir ve övgüye değer bir başarı. Bunu böyle bilmek ve takdir etmek lazım.
KTO Karatay Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Öztürk, Mütevelli Heyeti üyeleri, üniversite rektörü Prof.Dr.Bayram Sade ve arkadaşları; bu programı üniversitelerinde gerçekleştirmek için çok çaba göstermiş olmalılar. Anlayacağınız Ankara’da, Külliye’de bir hayli kulis yapmış olmalılar. Bu işler öyle kolay olmuyor. Bir çok üniversitenin arzu ettiği Külliye himayesini bu vesileyle de olsa elde etmek gerçekten bir başarı. En başta Selçuk Bey ve Bayram Sade Hoca’yı bu başarının mimarı olarak görmek lazım.
Daha önce de yine bir vesileyle KTO Karatay Üniversitesi hakkındaki görüşlerimizi yazmıştık. O yazılardaki görüşümüzü yinelemek istiyorum: Bu üniversite iyi yönetiliyor.Bu üniversite bazı saplantılı kişi ve gruplardan bağımsız mütevellisiyle, rektörüyle, akademik kadrolarıyla artık dikkat çekiyor.Üniversite ayrıca fiziki anlamda gelişiyor. Akademik değerlere ve öğrenci başarısına önem veriliyor. Üniversiteler liginde, üst sıralarda yer almak için güçlü bir irade ve idare var KTO Karatay Üniversitesi’nde. İşte bütün bunlar bu üniversiteyi farklı yapıyor. KTO Karatay Üniversitesi kimse kıskanmasın ama bazı üniversitelere ortaya koyduğu iddia,hedef ve performans ile fark yapıyor ve fark atıyor. Yani bir üniversiteden fazlası var Karatay’da. Bu düşüncemizi fuar dolayısıyla bir araya geldiğimiz Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Daire Bsaşkanı sayın Salim Atay’a da yemek sırasında bir kaç cümleyle söyledim.
Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Daire Başkanı sayın Salim Atay’dan kısaca bahsetmek istiyorum. Atay, fuar ve kariyer etkinliğinin açılışında yaptığı konruşmada işsizlikten söz etti. İspanya, İtalya başta olmük üzere bir takım Avrupa ülkelerinde de işsizlik sorununun yaşandığına dikkat çeken Atay istihdam seferberliğine vurgu yaptı. Başkan, 18 yılda ülkede üniversite sayısının 76’dan 206’ya yükseldiğini ve akademisyen sayısınında 80 binden 180 bine çıktığını söyledi. Peki bu artış önemli mi?Elbette önemli. Fakat üniversiteleri daha çok nitelikli hale getirmek lazım. Bu yüksek öğretimde bir sorun ve bu sorunun çözülmesi gerekiyor.
Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Daire Başkanı Salim Atay yüksek öğretimdeki “nitelik” sorununun farkında. Kendisi de bir akademisyen olan Atay yemek sırasında sayın Cumhurbaşkanı’nın üniversitelere çok önem verdiğini ve iyi bir üniversite-nitelikli bir üniversite için devletin her türlü imkanının kullanıldığını söyledi.
Sayın Salim Atay Konya’yla ilgili de bir tesbit yaptı. Tesbit şu “Siz Konyalılar devletten istemesini fazla bilmiyorsunuz. Bu konuda Gaziantep’i örnek almalısınız. Onlar Ankara’ya geliyorlar, Beyefendi ile görüşüyorlar ve istediklerini alıp gidiyorlar. Siz ayrıca yaptıklarınızı da fazla anlatamıyorsunuz. Bak burada neler söylüyorsunuz ama ben bunların çoğunu yeni duyuyorum”
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.