Kemik suyu
19 Temmuz 2021, Pazartesi 14:24Kurban bayramı geldi…
Hoş geldi…
Bu bayram da sağlığımızı düşünerek kontrollü et tüketimi (günlük 150 gr) yapalım.
Ve etlerimizi mangalda kömürleşmeden tüketelim.
En sağlıklı tüketim haşlama, fırında ve ızgara şeklindedir.
Bu bayram Fonksiyonel Tıp tedavimizi düşünerek hazırlığımızı yapalım istiyorum.
Bu bayram kurban etlerimizi afiyetle yerken, kemiklerini de değerlendirelim ve bağırsaklarımızı onaralım.
Ve o kemiklerimizi çok sağlıklı bir iksire dönüştürelim.
Bağırsak duvarının onarılması ve güçlü bir astar oluşturmanın yolu; kemik suyundan geçiyor.
Malzemelerimiz;
Mümkün olduğu kadar ilikli kemik
1 güveçlik kemikli et( doğal beslenen sağlıklı hayvanlardan) Yapılışı;
1. Bütün kemikleri ve kemikli etleri büyük bir tencereye koyun.
2. Önce suda yarım saat bekletin ve kanlı suyunu dökün.
3. Tekrar kemiklerin üstünü örtecek kadar suyu doldurun.
4. Kaynamaya başlayınca kemiklerin kefini alın.
5. 6 saat çok çok kısık ateşte kaynatın.
6. Kemiklerin iliklerini ve etli kısımlarını ayıklayın ve çorbada ya da sebzeli güveçte kullanmak üzere ayırın
7. İlikleri ve etleri ayıklanmış kemikleri tekrar tencereye koyun ve eksilen suyunu tamamlayın.
8. İçine doğal tuz, tane kara-kırmızı-beyaz biber ekleyin.
9. Defne yaprağı ve 1 çay bardağı organik doğal sirke ekleyin. (Sirkeyi ekleme sebebimiz; kemikteki mineralleri sökmeye yardımcı olması içindir.)
10. 18 saat çok çok çok kısık ateşte hafif hafif kaynatın.
11. Toplamda en az 18 saat kaynatılan kemik suyu içinde ; GLUTAMİN, KOLOJEN, ELASTİN, JELATİN, GLİSİN, LİZİN gibi aminoasitler ve kemikteki tüm mineralleri barındıran şifalı bir şudur.
12. Kemik suyunun içine ince ince doğranmış pancar, kereviz, soğan, sarımsak, havuç, kabak ve evdeki tüm sebzeler eklenerek sebze çorbası yapılabilir.
13. İstenirse blendırdan geçirildikten sonra iri olarak zerdeçal, karabiber ve ekşi krema ilave edilebilir.
14. En az 3-4 yumurta sarısı ile limon iyice çırpılır ve çorba terbiyelenir.
15. Tuzunu ateşi söndürdükten sonra ilave edin.
Kemikli ilik sulu çorbanız hem afiyet, hem şifa olsun.
Dip Not:Ekşi krema yoğurdun kaymağı ve kefirin cam bir kapta oda sıcaklığında 1 hafta kadar bekletilmediyse elde edildikten sonra buzdolabında muhafaza edilip birkaç haftada tüketilir.
Herkese bu bayram sağlık, şifa, arınma getirsin. İyi bayramlar?
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.